Hae
Palasia Arjestani

Hirviburgerit, maalaisranskalaiset ja coleslaw

 

Processed with VSCO with 6 presetMaanantaina meille tuli ekaa kertaa kotiin Makuviikon ruokaboksi. Löysin jonkun lehden välistä 20 euron alennuslipun boksiin ja ihan mielenkiinnosta päätin kokeilla sitä. Viikon ruokalista vaikutti houkuttelevalta ja edellisestä ruokakassin tilauksesta on jo pitkä aika. Tilasin meille pariskuntaboksin neljälle päivälle, jonka hinta on 62 euroa sisältäen kuljetuksen. Tästä sain siis vielä 20 euroa pois, joten boksille ei jäänyt hintaa juuri mitään. Olen kokannut tästä ensimmäisestä boksista jo kaksi ruokaa ja molemmat ovat olleet todella hyviä! Itse asiassa niin hyviä, että tilasin boksin myös ensi viikolle ja sitä seuraavankin viikon lista näyttää niin hyvältä, että taitaa mennä sekin tilaukseen. Makuviikkoon pääset tutustumaan tästä.

Ensimmäisenä kokkauslistalle pääsi hirviburgerit, maalaisranskalaiset sekä coleslaw. Burgereiden liha on pyydetty Porvoon ja Raaseporin metsistä eli liha on täysin kotimaista. Maalaisranskalaiset ovat todellisuudessa bataattiranskalaiset, joita rakastan yli kaiken. Tähän reseptiin omasta kaapistä piti löytyä öljyä, hunajaa sekä mausteita. Loput raaka-aineet tulivat boksin mukana. Tykkään, että boksi on oikeasti pahvinen suuri laatikko, joka on helppo kierrättää tai sen voi myös antaa seuraavalla kerralla kuskin mukaan. Itse taidan säilöä laatikon varastolaatikoksi 😉 Tykkään näissä ruokabokseissa ja -kasseissa siitä ajatuksesta, että hävikkiä tulee huomattavasti vähemmän, kun kaikki raaka-aineet on mitoitettu juuri boksin sisältämiin aterioihin. Kaikki raaka-aineet siis hyödynnetään tarkasti!

Processed with VSCO with 6 preset

Hirviburgerit, maalaisranskalaiset ja coleslaw

 • 500 g hirven jauhelihaa
 • 5 kpl hampurilaissämpylöitä
 • 1 rasia rucolaa
 • 1 punasipuli
 • 1 pkt Apetina fetajuustoa
 • 1 iso bataatti
 • öljyä
 • suolaa & pippuria

COLESLAW

 • 500g kaalia
 • 200g porkkanaa
 • 2 dl kermaviiliä
 • 1 sitruuna, kuori ja mehu
 • muutama rkl öljyä
 • loraus hunajaa
 • ripaus suolaa & mustapippuria

Lämmitä uuni 220 asteeseen.

Tee ensin coleslaw. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Sekoita kulhossa kermaviili, öljy, puolikkaan sitruunan mehu, hieman hunajaa sekä suolaa ja pippuria. Raasta vielä mukaan puolet sitruunan kuoresta (vain keltaista osaa) ja sekoita kaikki hyvin. Nosta kylmään odottamaan.

Kuori bataatti ja leikkaa pikkurillin kokoisiksi tikuiksi. Laita bataattitikut uuninkestävään vuokaan tai uunipellille ja ripottele päälle öljyä ja suolaa ja halutessasi kuivattuja yrttejä. Paista uunissa 20-30 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla.

Tee hirven jauhelihasta 5 pihviä ja paista voissa tai öljyssä paistinpannulla keskilämmöllä noin 2 minuuttia per puoli. Laita suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa myös juusto siivuiksi.

Lämmitä sämpylöitä hetken aikaa uunissa, leikkaa puoliksi ja aloita kokoaminen. Laita alimman puolikkaan päälle pihvi. Itse laitoin pihvin alle vielä hampurilaiskastiketta. Laita pihvin päälle juusto, sipuli ja rucola ja paina toinen sämpylän puolikas kanneksi.

Tarjoile burgeri uunissa paahdettujen bataattitikkujen ja coleslawn kanssa.

Voin sanoa, että työkavereita kiinnosti kovasti mun eväät tänään töissä! 😀

 

4 kommenttia

 1. Kata kirjoitti:

  Nam! Kuulostaapa hyvälle! Pakko tehdä huomenna…?

 2. ilari kirjoitti:

  ylläpidon pitää kieltää sua laittamsta näitä mainoksii kun kun alkaa kuola valuu suopielisät ? mistä tollasen voi liittyä vai meninkö sekasin tosta herkun katselusta 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ei ollu mikään mainos vaan ihan itse maksettu tuote 😉 Makuviikko.fistä löytyy lisää tietoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *