Hae
Palasia Arjestani

Ajatuksia kisaamisesta ja eilisen huippuhyvä treeni!

Moni on kysellyt että meinaanko vielä kisata ja jos niin milloin. Suoraan sanottuna en tiedä. Toki ajatus lavalle nousemisesta kutkuttaa kovasti, mutta asioiden kotosalla pitää olla optimaaliset dieettiin ja kisaamiseen. Salainen haave mulla on vielä olemassa ja päässäni olen vuodenkin päättänyt, mutta asiasta en julkisesti huutele ennen kuin päätös on 100% varma. Ennen lopullista päätöstä kehitystä on pitänyt tulla selkeästi ja raskauskilot + muutama lisäkilo täytyy olla pudotettuna. Kisadieetille lähdettäessa haluan olla hyvässä kunnossa ihan jo senkin takia ettei tule kauheaa kiirettä niin kuin viimeksi tuli..

Oon seurannut monien syksyllä ja keväällä kisanneiden blogeja ja todella monella on suunnaton voiton ja menestymisen nälkä. Itseltäni tuo ominaisuus taitaa puuttua kokonaan. Mulle tärkeintä on olla parempi kuin edellisellä kerralla, ei niinkään sijoitus kisoissa. Tämän seikan olen tajunnut vasta ihan viime aikoina. Monille mun viime kisojen huono menestyminen ja kisakunnon pehmeäksi jääminen tuntui olevan paljon suurempi pettymys kuin mulle itselleni. Sain suurta ihmettelyä ja jopa haukkumista osakseni, kun kerroin blogissani että olin tyytyväinen suoritukseeni. Mun mielestä se oli aika hämmentävää, että täysin vieras ihminen kokee oikeudekseen ilmoittaa etten saisi tuntea niin kuin silloin -ja vieläkin- tunnen. Kaikkeni tein, värit meni kohilleen, stailaus oli hyvä, poseeraukset meni nappiin, vaparikin niin kuin pitikin ja mä viihdyin helvetin hyvin lavalla. Miksi mun olis pitänyt olla tyytymätön kun kuntokin oli parempi ja lihasta enemmän kuin ensimmäisellä kerralla? Kaikki asettamani tavoitteet saavutin. Joo, toki olisin voinut masennella ja syödä itseni satakiloiseksi kun en voittanut tai edes päässyt kolmen parhaan joukkoon. Mitä mä olisin siitä hyötynyt? En yhtään mitään. Seuraavan kerran kun kisaan niin haluan taas olla paremmassa kunnossa ja isompi kuin edellisellä kerralla. Toiset tavoittelee voittoa ja menestystä, mä kehitystä. Menestys, jos sellaista tulee, on vain kiva pikku bonari siinä kyljessä.

Selkämyksiä vuonna 2011.

Jep, näiden syvällisten pohdintojen lisäksi täytyy myös treenata, jotta haluttua kehitystä tulisi. Eilen salilla rinta ja ojentajat. Pienesti myös vatsaa ja pohkeita.

1a. Vinopena smith 4*8-10*30-40kg
1b. Vipunostot kp tasapenkillä 4*9-14*7kg
2. Ranskalainen mutkatangolla pyramidina, 6 toistoa tanko-27,5kg
3a. Kickback kp 3*14-18*5kg
3b. Ranskalainen kp 3*10-12*4-5kg
3c. Pushdown tangolla 3*10-12*30-35kg
4a. Vatsat pallolla 4x
4b. Pohkeet seisten bw 4*20

Super- ja triplasarjaa, niillä mentiin taas 🙂 Rinnalle riitti varsin hyvin noi neljä supersarjaa. Jo noilla oli pumppi niin jäätävä etten olis varmaan muuta kyennyt tekemäänkään vaikka olisin halunnutkin. Ojentjille yksi kovempi pääliike ja sit pumppailua kovalla tahdilla. Varsin muikeesti veti ojentajatkin pumperoiseen ja nyt on sekä rinta että oikkarit nyyhnyyh-kipeet! Pikku lihaset kiitti ja tykkäs taas kerran 🙂

Hauista ja iiiiiihanan pitkä tukka vuonna 2011 (ponnari tosin ei näy)

Tän päivän treenit on vielä vähän auki. Todennäköisesti käyn tekemässä sauvakävelylenkin ja rullailen ja venyttelen sen jälkeen. Jos on oikein kovasti jaksua niin sit käyn jumppaamassa kevyesti jalat läpi ja venyttelen päälle . Katotaan nyt miten ilta menee. Jalkoja en viiti tällä viikolla enää kovaa ottaa kun tiistaina on hieronta jaloille. Toi toinen takareisi oikkuilee nyt oikein kunnolla ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät niin se ärtyy treenistä vaan enemmän. Viisainta voisi siis olla vain tehdä aerobinen ja lihashuolto.

Pssssst. Iherbistä koodilla LAG647 ensimmäistä kertaa tilaaville yli 40$ tilauksista -10$ alennus ja pienemmistä -5$ 🙂 Hmm, pitänee laittaa itelle vitamiinit taas tilaukseen!

Niin ja hei! Oon vähän muuttanut tuota yläpalkin kokkailut ja leipomukset-sivua. Sitä klikkaamalla pääsee suoraan mun vanhaan ruokablogiin, jonne alan taas tiputtelemaan reseptejä sitä mukaa kun tulee jotain uusia sapuskoita tai leipomuksia väsättyä. Jonkin verran niitä oliskin koneella oottamassa 🙂

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  no porukka varmaan ihmettelee miks mennä kisoihin kunnossa josta dieetti vasta pitäs aloittaa,mut jos itse olit siihen kuntoon tyytyväinen ni se kait se tärkeintä on.nyt on sen verran korkee toi sun rasvaprosentti et kantsii pitää pari väliDieettiä tai muuten tulee turhan pitkä dieetti joka vie ne vähätki lihakset mitä on.

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Mun dieetille lähtökunto oli töysin silloisen valmentajan käsissä. Itse olisin halunnut pitää jo aiemmin välidieetin mutta hän oli eri mieltä. Enkä kyl usko että omis 53kg kisadieetille lähdetty…Seuraavana tiputellaan loput vauvakilot kunhan imetys loppuu plus muutama extrakilo niin nähdään mitä alta paljastuu. Itsestä ainakin tuntuu että nyt kehitystä on alkanut tulla kohtuullisen hyvin.Seuraava mahdollinen kisarupeama on minimissään kahden vuoden päästä et kyllä siihen mennessä kerkee pitämään yhden jos toisenkin välidieetin. Niin ei ne vähäisetkin lihat pala pois…Katsotaan, sanoi lääkäri. Kiire ei ole mihinkään!

 3. Mariliisa Heininen kirjoitti:

  Moikka! Huomasin, että olit lisännyt mun blogin tuonne urheilublogi-listalle! Iso kiitos ja kumarrus! 🙂 Liityinpä blogisi lukijaksi 🙂

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Oleppa hyvä vaan! Sulla on hyvä blogi 🙂 Oon jo jonkin aikaa sitä seuraillut, mut suosikkina se oli ”vain” puhelimessa 😀 Nyt sain tännekin asti päivitettyä niin pääsee muutkin lukemaan sun juttujas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.