Hae
Palasia Arjestani

Helppoa ja hyvää.

Viikonloppuna syödään vähän rennommin ja viikolla tiukemmin. Meillä on aina ikuisena ongelmana, että mitä hyvää ja suht terveellistä ruokaa tehtäis lauantaina? Joka lauantai sama homma. Ok, joskus kyllä haetaan ruokaa jostain pikamestasta, mutta useinmiten valmistetaan ruuat itse. Oma tekemä on parasta, eiks nih?

Tänä lauantain päädyttiin pitkästä aikaa tekemään pastaa. Pastaa ei juuri viikolla tule syötyä, joten se oli erinomainen vaihtoehto lauantain ateriaksi. Kaipa tämä jonkun sortin pasta carbonara oli, kinkkua ja pekonia siis!

Lauantain helppo pasta

  • 2 pkt kinkkusuikaleita (rainbow)
  • 1 pkt pekonikuutioita (rainbow)
  • 1 tlk ruokakermaa (taisi olla joku emmentalin makuinen)
  • 1 sipuli
  • pastaa syöjien mukaan
  • parmesaania
  • voita paistamiseen
  • mausteita oman maun mukaan

 

kuvia 008kuvia 007

Laita pastavesi kiehumaan ja paistinpannu kuumenemaan. Pilko sipuli pieneksi ja kuullota sipulisilppua hetki voissa. Lisää kinkkusuikaleet seka pekonikuutiot ja kypsennä niitä pastan keittymisen ajan tai jos käytät tuorepastaa niin hieman pidempään.

kuvia 009kuvia 010

Mausta kinkku-pekonipaistos hyvin ja lisää joukkoon valutetut pastat. Kääntele hyvin sekaisin ja lisää joukkoon ruokakerma. Sekoita hyvin. Anna hautua pienen tovin niin että ruokakerma lämpenee hyvin.

kuvia 011

Raasta pastan päälle lautaselle parmesaania ja nauti hyvässä seurassa 🙂

kuvia 016kuvia 018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *