Hae
Palasia Arjestani

Viikon 29 ruokapäiväkirja – paastoa & mäkkäriä

viikon 29 ruokapäiväkirja

Huhheijakkaa, onneksi on perjantai ja sen kunniaksi päräytetään ilmoille viikon 29 ruokapäiväkirja! Viime viikolla sain tosiaan idean kokeilla 5:2 dieettiä ja voin eilisen paastopäivän jäljiltä sanoa ettei taida olla mun pala kakkua. Heräsin armottoman väsyneenä tänäkin aamuna, suu oli järjettömän kuiva vaikka join eilen vettä reilusti ja sokerit olivat niin alhaalla että tärisin hervottomasti, kun nousin sängystä. Ja mulla on vielä korkeammat kalorit kuin ”oikeassa” viiskakkosessa. Joillekin tämä varmaan sopii, mutta ei ole mun juttu. Olen kuullut 5:2 dieetistä paljon hyvää ja jotkut varmasti jaksavat ongelmitta useammankin kuukauden. Itse kun pidän ruuasta melko lailla niin taidan mieluummin tyytyä syömään ihan tasaisesti ja nauttia elämästä 😉 No, tulipahan taas kokeiltua! Pidemmittä puheitta, viikon 29 ruokapäiväkirja olkaa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

Ei treeniä, koska fyssari

päivän aikana pyöräily 13 km

5.20 mukillinen smoothieta, pari kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 teetä ja omena

11.15 Kokkikartanon feta-kasviskiusaus

14.30 puuroa ja marjoja

18.30 spagettia, nyhtökauraa, herneitä ja avocadoa

21.00 ruisleipää päällisillä

TIISTAI

viikon 29 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

pyöräilyä päivän aikana 13 km

5.30 smoothieta, kauraleipää juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 teetä

11.15 edellisen päivän ruokaa + tomaattia

14.45 puuroa, marjoja ja Nutisalin jogurttisekoitusta

17-18 treeni: clean & jerk + 50 burpeeta

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 spagettia, jauhelihaa ja herneitä

21.00 fastin protskuvanukas mustikoilla

KESKIVIIKKO (paastopäivä)

viikon 29 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 3 munan valkuaista + 1 kokonainen muna, mustaherukoita ja teetä

9.00 teetä

11.00 tattaripuuroa, mustaherukoita ja 2 valkuaista

15.00 riisikakkuja ja 2 valkuaista

16.30-17.30 liikkuvuustunti

19.00 salaattikääröjä, joissa linssejä, porkkanaraastetta ja salaatinlehtiä

TORSTAI

viikon 29 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, manteleita, omenaa ja teetä

9.00 mandariini ja teetä

11.15 riisiä, jauhelihaa ja herneitä

14.00 puuroa, marjoja, pähkinöitä ja 2 valkuaista

17.00 anoppilassa lohi-perunalaatikkoa, näkkäri ja tomaattia

21.00 kauraleipää juustolla, salaatilla ja kananmunalla

PERJANTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14.30

5.20 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla, protskuvanukas marjoilla ja teetä

9.00 teetä

11.00 vihanneksia, avocadoa ja jauhelihaa

14.00 riisikakkuja ja banaania

16-17 lihashuoltotunti

19.00 paneerattuja kalafileitä, riisiä ja vihanneksia

21.30 omenaa ja porkkanaa

LAUANTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

10.00 kauraleipää juustolla, salaatilla ja paistetulla kananmunalla, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja manteleilla + teetä

13-15 leffassa kaksi riisipiirakkaa ja kaksi tescon keksiä

17.00 banaani ja pähkinöitä

19.30 Mäkkärin maestro -ateria

illan aikana irtareita

21.30 omena ja maapähkinävoita

SUNNUNTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

10.00 kauraciabattaa salaatilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla sekä teetä

14.00 puuroa mustikoilla ja pähkinöillä

16-18 treeni: rinnallevetoja kyykyn kautta, juoksa, leukoja, punnerruksia ja oman painon kyykkyjä + lihashuoltoa

Treenin aikana malto + bcaa, treenin jälkeen palkkari

19.30 nyhtökauraa, riisiä ja salaattia

jälkkäriksi tescon keksi

21.30 kaksi keitettyä kananmunaa

Mä niin nautin kun oon saanut olla kotosalla ja palata normaalin ruokarytmiin! Aika iisistihän tämä kävi. Haluaisin enemmän tehdä kasvisruokia, mutta homma ei ole vielä kovin hyvin hanskassa enkä kauppaan mennessä koskaan keksi mitä kasvisruokaa laittaisin. Tähän asiaan täytyy panostaa ehdottomasti enemmän ja ainoa keinoon selkeä suunnitelmallisuus. Täytyy ottaa taas käyttöön ruokalistan teko sunnuntaisin ja tsekkailla sopivia reseptejä. Niitäkin mulla on kotona vino pino lehdistä kerättynä, mutta eihän ne koskaan ole kaupassa mukana! Täytyy ehkä kuvata kaikki hyvät reseptit puhelimeen valmiiksi ja tehdä oma reseptit-kansio niille 🙂 Näin homma ehkä helpottuisi vai mitä olette mieltä?

Miltäs viikon 29 ruokapäiväkirja näyttää?

Pyöräilyä joka päivä noin 13 km (paitsi viikonloppuna).

8 kommenttia

 1. Ninna kirjoitti:

  Kiva saada taas ruokapväkirjaasi, tästä on jo muodostunut odotettu viikon kohokohta. Paljon hyvää sanoisin, moni asia miellytti. +paastopäivä oli kasvispäivä + ateriarytmi + paljon treeniä monipuolisesti + kasvisruokia paljon erityisesti nyhtökaura ilahdutti piditkö? + liharuokia oli tosi vähän, jauheliha ja mäkkäriateria. minkälainen maestro ateria on? + vähän herkkuja, yllätys vähän myös missä jäätelö? + marjat! oliko itsepoimittuja? ja enemmän kasviksia kun aikaisemmin hyvä! + hyvät rasvat siis aivan upeeta ei oikeastaan kovaa tule kun juusto ja sattumat mm keksit. Kookoksesta et pidä? Munia oli taas tutusti paljon 9kpl mutta tykkäät joten jatka. Mitä muuten maanantain smoothien laitoit? Hyvä kun lopetat 5:2dietin jos olo on tukala eikä itselle sovi turha jatkaa. Kokeilu opettaa. Mites 16:8paasto? oletko siihen perehtynyt? Vielä +++herkulliset arkiset kuvat, luin tämän juuri ennen päivällistä ja nälkä tuli. kiitos. Sun blogi on yksi fitfashionin suosikeistani, pysynyt samalla linjalla ja arkisissa asioissa. tykkään.

  • Jonna kirjoitti:

   Ja sun kommentteja odotan muuten aina innolla! Itse ei välttämättä aina näe mitä puuttuu ja mitä taas on sopivasti. Varsinkin kun itse syön arjessa pitkälti sitä mitä tekee mieli ja mitä sattuu milloinkin olemaan tarjouksessa tai kotona valmiina kaapissa.

   Nyhtökaura oli todella hyvää! Yllätyin oikeastaan miten hyvää se on. Maustamaton täytyy maustaa kunnolla, mutta mun suosikki on tomaatti-persilja (?). Se oli todella hyvän makuista! Maestro oli aika perus mäkkiä. Pihvi ja pekonia, ei säväyttänyt mitenkään erityisesti. Olen syönyt parempaakin. Haha, jäätelöäkään ei jaksa ainaa niin paljon syödä. Korjasin tämän asian eilen 😀 Marjat oli joo itse poimittuja! Pakkasessa on vielä vähän punaviinimarjaa, mustikkaa ja puolukkaa. Täytyy syödä ne pois ennen kuin tulee uutta satoa.

   Mun perussmoothie sisältää marjoja, avocadoa, banaania, heraa ja vettä tai kauramaitoa. Sekalaisesti myös muuta, mitä nyt sattuu milloinkin olemaan. Eiköhän mun paastoilut ole hetkeksi tässä. Ei kiinnosta nyt pätkääkään olla päivät nälässä.

   Kiitos kivasta kommentista, jälleen kerran! <3

 2. Anu kirjoitti:

  Sama mieltä kuin edellinen. Tosi kiva lukea tällaista ”arkista” ja maanläheistä blogia ja seurata tubekanavaa.

  Ruoat hyvässä balanssissa, herkutteluakin mahtuu just hyvin. Yks juttu, apua toi tomaatinkanta! Itse en ikinä, ikinä syö noita. Tulee melkein kylmät väreet ajatuksestakin. 😀

 3. Sari kirjoitti:

  Mäkin halusin tulla heittään kommenttini vaikka aika harvoin blogeja jaksan kommentoida. Sun blogi on aivan mahtava juuri tällaisena maanläheisenä ja arkeen keskittyvänä! Mun mielestä ei jokaisen postauksen tarvitaan olla joku megasuperuber mielipidepostaus tms vaan just kaikki ruokapäivökirjat, reseptit, reenijutut ja mitä ylipäätään on tehty on kivoja. ja ehdottomasti niin suurta plussaa sun terveestä suhtautumisesta ruokaan. Ihana nähdä perus kotiruokia tms jotka oikeesti aika usein inspiroi omiakin kokkailuja 🙂 joten jatka vaan samaan malliin!
  5:2 aiheena kuulosti mielenkiintoiselta, mutta toki paastopöivien kalorit ovat matalat varsinkin liikkuvalle ja aktiiviselle ihmiselle, joten turha sitä on väkisin jatkaa jos kroppa oireilee.

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! Joo, samaa mieltä. Ei aina edes jaksa kirjoittaa tai keksiä mitään mielipidejuttuja tai tosi syvällistä tekstiä. Ei mun elämä ole sellaista. Pitkälti mietin ihan normaaleja juttuja. Yleensä en edes huomaa miettiväni mitään. Ainakaan sellaista mistä postausta saisi aikaiseksi 😀

   Muakin kiinnosti kovasti kokeilla 5:2:sta ja aioinkin vetää sitä kuukauden, mutta…joo ei kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.