Hae
Palasia Arjestani

Tekisi mieli leipoa jotain

Tekisi mieli leipoa jotain

Nyt on kuulkaas sellainen fiilis, että tekisi mieli leipoa jotain. Minulla on huomenna vapaapäivä ja sen voisin hyvinkin käyttää keittiössä ja uusia reseptejä testaillen. Tai voihan sitä vanhoja hyväksi havaittujakin tehdä, jos siltä tuntuu! Meillä olisi keittiön pöydällä ylenmäärin vihreitä kirpeitä omenoita ja pohdiskelin, että voisiko niistä tehdä jotain muutakin kuin omenapiirakkaa? En ole vielä keksinyt. Netissä reseptejä etsiessäni törmäsin sen sijaan moneen muuhun houkuttelevaan leivonnaiseen ja saatankin päätyä syömään omenat sellaisenaan ja leipoa jotain ihan muuta 😀 Tässäpä muutama herkullinen resepti, jotka löysin, teillekin jaettavaksi!

Kun tekisi mieli leipoa jotain…

 1. Yhteishyvän herkulliset churrot!

En ole koskaan käynytkään Espanjassa, mutta olen koko pienen aikuisikäni himoinnut churroja. Monet Espanjassa matkustelleet ovat sanoneet miten jumalattoman hyviä churrot ovat! Pari kertaa olen näitä Suomessa maistanut, mutta ei ne kuulemma samanlaisia ole. Ehkäpä jos itse tekisi….? Reseptin löydät täältä.

2. Yhteishyvän hurmaavat kristallipullat

Kristallipullia ollaan joskus tehty mökillä ja ai että ne on hyviä! Rakastan ylipäänsä pullaa kaikissa muodoissaan, mutta yllättävän harvoin niitä teen siitä huolimatta. Joo, pulla on ehdottomasti yksi vaihtoehto huomisen leivonnaiseksi, slurps 😉 Reseptin kristallipulliin löydät täältä.

Näihin Yhteishyvän resepteihin ei harmillisesti saanut laitettua kuvia 🙁

3.  Pääsiäiskakku

Pakko myöntää etten ole mikään kovin innokas kakkuleipuri, mutta tämä pääsiäiskakku vaikuttaa oikein freshiltä mangorahkasta tehtyine sisuksineen. Olin ennen todellinen suklaafriikki, mutta nykyään kaipaan leivonnaisiin myös jotakin raikkautta. Pääsiäinenkin on ihan kohta ovella ja tulen viettämään sen töissä, joten voisihan sitä ottaa varaslähdön kakun muodossa! Reseptin löydät täältä.

4. Amerikkalainen porkkanakakku

Tekisi mieli leipoa jotain

Porkkanakakku on meidän perheen hitti. Jos haluan tehdä jotain, jonka tiedän satavarmasti tuhoutuvan viikonlopun aikana, teen porkkanakakkua. Herralle kakkua täytyy tuunata niin, että kakkutaikinaa on normaalia vähemmän ja kuorrutetta täytyy olla puolitoistakertainen määrä. Näin se on kuulemma parasta 😀 Reseptin löydät täältä.

5. Uunidonitsit

Nämä Hellapoliisin uunidonitsit houkuttelevat ihan jo senkin takia, että hankin vähän aikaa sitten meille donitsipellin, joka suorastaan kiljuu käyttöön pääsyä. En ole koskaan kokeillut tehdä donitseja itse, mutta kyllähän niistä vähintään Arnold´sin veroisi tulee! Reseptin löydät täältä.

6. Appelsiinijuustokakku

Tekisi mieli leipoa jotain

Oi nam, tein tätä ekan kerran tytön synttäreille aikuisille tarjottavaksi ja meni kuin kuumille kiville! Täyte on ihanan raikas ja pohja kivan rouskuva. Tein jossain vaiheessa todella usein juustokakkuja, mutta nykyään olen enemmän pulla- ja piirakkaihmisiä. Ehkä pitäisikin tehdä pitkästä aikaa juustokakkua…. Resepti löytyy täältä.

7. Vähän terveellisempi key lime pie

Tekisi mieli leipoa jotain

Tämä key lime pie on ajoilta, jolloin noudatin paleo-ruokavaliota. Jos olisin järkevä, noudattaisin sitä vatsani vuoksi edelleen (tai taas), mutta se on jäänyt niin sanotusti ajatuksen tasolle. Tämä key lime pie on todella herkullinen eikä häviä yhtään ”normaaliversiolle” maussa saati koostumuksessa. Suosittelen testaamaan! Reseptin löydät täältä.

No joo, vesihän tässä herahti kielelle ja pää on aivan sekaisin kaikista näistä mahdollisista herkuista, jotka päätyvät huomenna suuhuni tai sitten eivät. Täytynee miettiä asiaa vielä yön yli!

Mitä sinä aiot leipoa seuraavaksi?

Edellinen postaus: Kotitreenaamisen helppous ja ihanuus viehättää

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

3 kommenttia

 1. Katariina kirjoitti:

  Mulla on ollut suunnitteilla leipoa mokkapaloja 😀 jos huomenna kauppareissuilta nappaisi tarvikkeet siihen (mitä ei kotona jo valmiiksi ole) ja tekisi viikonlopun kunniaksi mokkapaloja <3 nam! kivaa viikonloppua ja leivontapuuhia sinne! 🙂

 2. Maikku kirjoitti:

  Herkullisia vaihtoehtoja toit esille:) Mä leivoin tänään rahkapiirakan, appelsiinilla ja mandariinilla maustettuna ja oli tosi hyvää!

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla taas jauhopeukaloita kuumottaa! En vain osaa päättää mitä tekisin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *