Hae
Palasia Arjestani

Arki iski avarilla naamaan

Processed with VSCO with c2 preset

Tällä puksutetaan kolmatta päivää töissä. Sanotaanko näin, että paluu arkeen on ollut karu ja raskaampi kuin odotin. Töissä sinänsä on ollut hiljaista, mutta huomaan ettei olkapää ole todellakaan vielä täysillä mukana tässä touhussa. Vasen lapa on näytteiden ottamisesta aivan tuhannen jumissa enkä tiedä millä sen saisi taas auki. Ehkä lihashuolto vois olla hyvä ja ajankohtainen juttu? Sairaslomalla sain nukkua niin pitkään kuin huvittaa ja nyt kello soittaa viiden jälkeen joka aamu. On sanomattakin selvää, että aamuisin väsyttää ihan vaan pikkasen.

Tänä aamuna kun kello herätti 5.15, olin kuoleman väsynyt. Aamuherätykset vaatisivat aikaisemman nukkumaanmenon, mutta kun olen tällainen iltavirkku niin kukun edelleen yhteentoista asti illalla.. Tästä pitäisi päästä eroon, mutta kun on niin mukavaa kuljeskella hiljaisessa kodissa ja katsoa töllöä ihan rauhassa. Niin ja ne kotityöt. Mystisesti ne ei enää hoidukaan päivän aikana, vaan nekin pitäisi jonkun tehdä vielä työpäivän päälle. Pyykkäämistä, siivoamista ja ruunalaittoa. Taas on opeteltava joku systeemi, jolla saadaan hommat hoidettua. Ei ne ainakaan hoidu mun tyylillä eli painumalla töiden jälkeen sohvalle pariksi tunniksi Gracelandia katsomaan 😀 Testasin eilen.

Neitokainen ylpeänä uuden Frozen-potkulaudan kanssa.

Neitokainen ylpeänä uuden Frozen-potkulaudan kanssa.

Näin puoli kahden maissa päivällä alan keksiä tekosyitä miksi lähtisin salitreenin sijasta suoraan töistä kotiin. Kun ei katsokaas jaksa. Arki on niin rankkaa. Väsyttää ja selkä jumissa. Se varmasti vetreytyy siellä sohvan pohjalla! Tänään en kuitenkaan tekosyitä hyväksy, vaan painun tekemään selkätreenin ja sen päälle venyttelemään. Uskon sen tekevän parempaa selälle ja olkapäille kuin pelkän lööbailun. Illalla saa sitten luvan kanssa maata sohvalle. Kunhan on taas pyykätty, siivottu ja tehty ruokaa. Niin ja leikitty tytön kanssa.

Tätä kai tämä nyt taas sitten on. Arki.

8 kommenttia

 1. Maiju kirjoitti:

  Mulleha on tehty 4 käsileikkausta. Joskus voi kestää noin vuoden se toipuminen leikkauksen jälkeen. Muistan kun kerrankin olin 5 kuulautta saikulla yhden leikkauksen jälkeen ja pyysin, että pääsisin töihin. Lääkäri sanoi moneen kertaan, että toipuminen kestää. Se kesti lopulta noin vuoden. Töihin paluun jälkeen toipuminen hiukan hidastui. Kun alkoi käyttämään kättään normaalisti. Tajusin vasta kun lähdin sinne töihin. Tsemppiä toipumiseen.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen varautunut siihen, että ainakin vuosi menee. Nyt täytyy vaan kiinnittää todella paljon huomiota työasentoihin. Huomaan, että rasitun nyt eri tavalla ja eilen oli aika paha päivä. Tänään onneksi helpompi ja sain touhuta ihan ilman ongelmia 🙂

 2. Janna kirjoitti:

  Mä menin töihin 3kk sairasloman jälkeen. Kesti muutaman päivän ja jäin uudestaan vielä pariksi viikoksi. Ei vaan olkapää kestänyt koneella olemista. Töissä ehtii olla. Ei siitä kirkkaampaa kruunua saa vaikka siellä ”puolikuntoisena” on. Älä ole väkisin.
  Mulla auttoi jossain kohtaa kun hierottiin olkapään alue ja rinta auki. Tosin se oli myöhemmin kuin missä kohtaa sä nyt menet. Rinnan avaaminen vaikutti paljon liikkuvuuteen.

  Tsemppiä!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, näin mäkin olen ajatellut. Eilen oli tosissaan aika huono päivä. Vasen lapa aivan jumissa ja säteili olkapäähän mikä taas lyhensi liikeratoja entisestään. Tänään onneksi jo parempi ja pystyin toimimaan suht normaalisti. Eilen just ajattelin illalla, että jos tänä aamuna on pahempi niin painun lääkäriin. Ei onneksi tarvinnut. Tänään kävin taas fyssarin käsittelyssä ja siitä oli iso apu! Pitää alkaa tekemään enemmän passiivista liikettä olkapäälle, että saan liikeratoja laajennettua 🙂

 3. ulla kirjoitti:

  Mulla arkeen paluu koittaa maanantaina. koko heinäkuu on lomailtu =) . Mutta kyllä menen jo mieluusti töihin.
  Pari ekaa päivää tuntuu aina, ttä oho… mutta sitten tuntuu jo siltä kuin ei ois lomalla ollutkaan. Mulle töihin paluu on kyllä aina iisii =) Onneks.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle on myös aina ollut töihin paluu lomalta iisiä. Paitsi nyt, kun ei ollut kyseessä mikään normiloma! Tykkään työstäni todella paljon ja olen siellä erittäin mielelläni. Onneksi tänään oli taas parempi päivä 🙂

 4. Jonna kirjoitti:

  Saako kysyä että mitä teet työksesi? Nuo sun oireet meinaan kuulosti NIIN tutulta!

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen labranhoitaja. Mulla toi vasemman lavan jumitus johtuu nyt olkapääleikkauksesta. Mutta onhan näitä niska-hartiavaivoja ollut ennenkin ja tässä työssä niitä tulee väkisinkin, jos ei muista pitää lihashuollosta hyvää huolta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *