Hae
Palasia Arjestani

Ahdistaako tekemättömät työt?

Mitenkäs teidän viikonloppu sujui? Me vietettiin kiva ja rento viikonloppu ihan kotosalla. Miehellä oli jotain omia menoja ja mä puuhastelin sitten tytön kanssa kotona kaikenlaista. Mä mietin aina viikon varrella mitä kaikkea seuraavana viikonloppuna pitäisi tehdä, mutta niin vaan suunnitelmat muuttuu ja vaihtuu yleensä loikoiluun ja rentoiluun pehmeän sohvan uumenissa 😀 Mä olen aina ollut kova stressaamaan tekemättömistä töistä, mutta nyt olen senkin suhteen opetellut tietynlaista rentoutta. Perusasiat totta kai täytyy olla kunnossa, mutta kaiken ylimääräisen voi ihan hyvin tehdä vasta sitten kun inspiraatio iskee. Monta sisustusjuttua odottaa kotona tekijäänsä, mutta odottelen sitä kuuluisaa inspiraatiota ja siihen asti teen vain niitä juttuja mitkä sattuu kiinnostamaan. Kuten treenaan, laitan ruokaa ja leivon 😀 Noihin on aina inspiraatiota! Oletteko te kovi stressaamaan tekemättömistä kotitöistä?

IMG_20141003_204507

Perjantaina meillä oli treeneissä clean&jerkiä ja tarkoituksena oli tehdä päivän ykkösmaksimitulos. Mulla on edellisestä clean treenistä varmaan kolme viikkoa aikaa eikä oikein kulkenut. Tein kaikki mahdolliset virheet mitkä voikaan tehdä: kädet vetää liian aikaisin, loppuojennus puuttuu, hidas allemeno, jerkissä paino varpailla jolloin työntö lähtee loikalla eteen päin… Mitä näitä nyt  on 😀 Olin aika maassa tuon treenin jälkeen, mutta aika nopeasti ymmärsin että tekniikan kun saan taas kohilleen niin voin alkaa painojakin lisäilemään. Ei muuta kuin tekniikkaa tahkoamaan ja varsinkin vetovaihetta. Alla pari videoo, joista ekassa tangossa 40kg ja loikkia vähän joka suuntaan. Sen alla failit 50kg. Niitä faileja tulikin sit varmaan kuus tai seitsemän 😀 Tykkäättekö te katella näitä videoita?

Välillä ihan oikeasti hävettää laittaa näitä mun surkeita räpellysvideoita tänne, mut kyllä näistä aina näkee ne omat virheet aika hyvin. Mä en tiedä mikä tuota mun vasenta kättä vaivaa, kun tuntuu etten saa sitä kunnolla tankoon kiinni. Siks mä vemppaan ja pyöritän sitä kauheasti ennen jokaista toistoa. Täytyy yrittää opetella siitäkin pois.

IMG_20141004_084456

Mun joka iltiaset luottotuotteet :)

Mun joka iltiaset luottotuotteet 🙂

Kävin treenin jälkeen postista noutamassa muutamat paketit (postauksen ylin kuva) niin mieli parani edes vähän treenin jäljiltä. Tilasin XXL:stä uusia treenitoppeja vanhojen ja virttyneiden tilalle ja oli siellä uusi Livbox sekä yksi keittokirjakin 🙂 Perjantaina tein järjettömän hyvää Balilaista suklaa(raaka)kakkua Maria Lönnqvistin ohjeella. Laitan ohjeen tänne huomenna! Haluatte sen kuitenkin 😉

IMG_20141005_211401Lauantaiaamuna heräsin pirteänä jo puoli seitsemän aikaan eli olin hyvissä ajoin myös treenaamassa. Päätin ottaa härkää sarvista ja hankasin pelkästään tempauksen vetovaihetta, allemenoa ja vähän snatch balancea. Mä oon sen verran mestari, että onnistun balancessakin loikkaamaan eteenpäin 😀 Kuka muu pystyy samaan!?

Tempauksen veto ja jalkojen levennys.

Tempauksen veto ja jalkojen levennys.

kuvia 002kuvia 003kuvia 004

Snatch balancea.

Snatch balancea.

kuvia 008Kyllä näistä jotain jäi käteen, koska sunnuntaina tein tempauksessa varmasti elämäni parhaan toiston! Siinä oli kaikki kohillaan ja nyt oikeasti tiedän miltä tempauksen kuuluu tuntua 🙂 Mahtava fiilis! Lisää vaan tekniikkaa niin kyllä tää joskus iloksi muuttuu.

Lauantaina kaupoille lähdössä.

Lauantaina kaupoille lähdössä.

Leikkipuistossa.

Leikkipuistossa.

Uusia aineksia smoothieen ja sorbettiin.

Uusia aineksia smoothieen ja sorbettiin.

20141004_20133720141004_201233IMG_20141006_192948Mulla meni viikonloppu syömisten osalta todella siististi. Sokerin syönnin oon nyt jättänyt melkein kokonaan ja viikonloppunakin söin herkkuna ainoastaan tuota Balilaista suklaakakkua. Muuten mun eväät oli ihan normaalit. Mies teki todella hyvää kanaa lauantai-iltana ja sain nautiskella sen rauhassa kera Hullujen Päivien kuvaston 😀 Tällaiset rauhalliset koti-illat on musta ihan parhaita ja tarvitsenkin niitä palautuakseni työviikosta ja treeneistä. Koti-iltojen lisäksi haaveilen pienestä hemmottelusta, kuten kasvohoidosta tai kampaamokäynnistä. Meidän Turkin matka lohkaisi mun palkasta kuitenkin niin suuren osan, että tässä kuussa moiset hemmottelut jää kyllä haaveeksi. Ehkä ens kuussa sitten? Mikä teidän mielestä on paras keino hemmotella itseään?

Loppuun vielä video mun ekasta chest to barista, jonka tein sunnuntaina! Voi sitä riemua 😀 Mahtavaa huomata, että vaikka painonnostoliikkeet junnaa nyt pahasti ja aiheuttaa mulle lähinnä harmaita hiuksia niin jollain muulla alueella tulee edistymistä! Tässähän pääsee kohta treenaamaan bar muscle uppeja 😉 Kuis moni teistä saa jo tehtyä bar MU:n?

Huomenna sit Balilaisen suklaakakun ohjetta 😉

10 kommenttia

 1. anita kirjoitti:

  Meille yks opettaja anto ihan vasta hyvän vinkin jolla sen mukaan saa noi tekemättömät työt tehtyä! Elikkäs, kirjottelee seinille sellasia post-it -lappuja jouhin kirjottaa jotain ”tee se heti” ym. Ja ku näät niitä lappuja joka paikassa, onnistuu hommiinryhtyminen kuulemma paljon paremmin ja iisimmin. En oo kokeillu, joten mene ja tiedä. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon kokeillut tuotakin ja loppujen lopuksi laput vaan hautautuivat kamojen alle 😀

 2. Maare kirjoitti:

  Mie ainakin tykkään katella nuita videoita! Sekä täältä että instagramin puolelta. Tuo suklaakakku näyttää aivan mahtavalta, reseptiä odotellessa! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva kuulla! Lisää sit niitä aina kun on mahkuja ottaa videoita 🙂

 3. Nimetön kirjoitti:

  Videot on kivoja! Varsinkin toi viimeinen, ihana riemu ja pomppiminen! 🙂 Sitten joskus kun saan ensimmäisen leuanvedon onnistumaan, tuun varmaan juoksemaan salia ympäri samalla huutaen ilosta. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä se sieltä tulee kun vaan jaksaa treenata! Onnistumisen ilo on paras ilo 🙂

 4. Vim kirjoitti:

  Videot on kivoja! Niistä näkee kyllä aika julmasti omat virheet, pitäisi varmaan taas itsekin ottaa omista nostoista videoita… 😀

  En tiedä haluatko mitään vinkkejä lukijoilta, mutta ainakin tuossa rinnallevedossa näyttäisi että sulla on aika hidas kyynärpäiden kääntö. Niiden pitäisi tulla eteen mahdollisimman nopeasti. Jerkissä taas tuo dippi suuntautuu sulla hiukan eteen, vaikka sen pitäisi olla suoraan alaspäin.

  Tuossa epäonnistuneessa nostossa näyttää siltä ettet edes yritä mennä tangon alle. Oliko se tarkoituksella raaka-riven yritys, vai tuliko joku rimakauhu vastaan? 🙂 Mulla on nimittäin itellä tempauksessa ongelmana se, että kun painoa on tarpeeksi niin en uskalla mennä tangon alle… :S

  • Jonna kirjoitti:

   Ilman muuta kaikki vinkit on tervetulleita! Joo noi kaikki on tiedossa ja toi oli vielä harvinaisen epäonnistunut toisto kaikin puolin 😀

   Mulle allemeno on kaikista vaikeinta ihan joka liikkeessä. En vaan saa itteeni sinne alle! Ei siis ollu mikään raaka riven yritys vaan pelkkä aivopieru koko juttu 😀 ärsyttää suunnattomasti kun en vaan tajuu noita. Tai kroppa ei siis tee mitä käsketään…

 5. Ninni kirjoitti:

  Kommentoinpa tänne vanhaan postaukseen, mutta tuli mieleen pari kysymystä treenitopeista ja -liiveistä. Käytätkö yleensä aina tuollaisia simppeleitä toppimallisia vai myös rintsikkamallisia? Itse tykkäisin topeista, mutta nyt olen pitänyt sellaisia t-paitarintsikan tyyppisiä rintsikoita vielä topin alla. Joskus on ollut myös urheiluliivit, jotka eivät kovin eroa noista t-paitarintsikoista. Itseäni eivät B-kupin rinnat häiritse liikunnassa, mutta mietin, onko tukea tarpeeksi, kun hölkkäilee tai on kovin aerobisella tunnilla. Mitä mieltä itse olet?

  • Jonna kirjoitti:

   Mä käytän oikeastaan vain ja ainoastaan noita toppimallisia ja kun ostaa sopivan kokoiset niin ovat kyllä tukevat! Mullakin on nykyään b-kuppi ja noiden tuki on mulle ollut varsin hyvä ja riittävä 🙂 Rintsikka mallisetkin ovat kuulemma hyvät jos rintamusta on yhtään enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *