Hae
Palasia Arjestani

Päivän liikkuvuusvinkki olkapäille

PicsArt_12-30-07.37.02

Olen löytänyt todella hyvän liikkeen olkapäiden liikkuvuuden parantamiseksi. Ensimmäisen kerran kun valmentaja laittoi meidät tekemään tätä liikettä niin mulla valui tuskan hiki. Mun olkapäät ja koko yläkroppa ovat todella jäykkiä ja on työn ja tuskan takana saada niihin edes vähän liikkuvuutta lisää. Olen tehnyt tätä liikettä nyt pari kolme kertaa viikossa. Välillä salilla kepillä ja välillä kotona kävelysauvalla. Sunnuntaina huomasin ettei liike enää tuota ihan niin suurta tuskaa kuin aikaisemmin. Jotain siis on tapahtunut liikkuvuusosastolla tai sitten tein jotain pahasti väärin…

Ota keppi niskan taakse ja mene seinän viereen seisomaan. Paina ylä- ja alaselkä seinää kiinni ja tuo jalkoja noin jalkapohjan mitta seinästä pois päin. Älä päästä alaselkää notkistumaan liikkeen missään vaiheessa ja yritä pitää niska mahdollisimman rentona. Lähde työntämään keppiä niskan takaa hitaasti ylöspäin pitäen koko matkan ajan forkut kiinni seinässä. Mitä leveämpi ote kepistä niin sen helpompi liike on. Laske keppi hitaasti samaa reittiä alas. Toista 10-20 kertaa. Yritä kaventaa oteleveyttä pikku hiljaa. Tämä liike toimii erinomaisesti liikkuvuusharjoitteena sekä lämmittelynä esim. ennen työntötreeniä!

Lähdenkin tästä kaivelemaan kävelysauvaa vaatehuoneen uumenista 😉

Housut ja kengät Reebok // Paita Junkyard 

8 kommenttia

 1. Annie85 kirjoitti:

  Kiitos hyvästä liikevinkistä; lisäsin mun päivittäiseen hartiavetreytykseen 🙂
  Ja Iloista Uutta Vuotta sinulle myös!

 2. Nimetön kirjoitti:

  En tiedä tajusinko nyt jotain väärin, mutta testasin enkä saanut tuota tuntumaan yhtikäs missään. Todella kapeakin ote onnistui. Tai ehkä mulla sitten vaan on hyvä liikkuvuus olkapäissä… :O

  • Jonna kirjoitti:

   Jos sulla pysyi alaselkä seinässä kiini ja kämmenselät ja forkutkin koko matkan niin sit sulla on hyvä liikkuvuus olkapäissä 😉 mulla ei oo hyvä liikkuvuus ja tää tuottaa välillä aikamoista tuskaa…

 3. Nina kirjoitti:

  Tein tällaista samantyylistä liikettä vähän aikaa sitten Fustra – treenaajan kanssa, toimii tosi hyvin! Se on siis todella tehokas ja samalla aika rankka, vaikka tekeekin vain yhtä pientä liikettä, ja nimenomaan se ettei selkä irtoa seinästä oli mulle haaste 🙂

  Juteltiin Inspiration Day – tapahtumassa taannoin, nyt vasta jätin kommenttia blogiisi! Tosi kivaa sisältöä ja reseptejä:)

  Terveisin Nina

  • Jonna kirjoitti:

   Tämä on todella tehokas liike! Mä oon käynytkin tasaisin väliajoin sun blogia lukemassa sen jälkeen kun tavattiin 😉

   • Nina kirjoitti:

    Kiva, mukava kuulla tervetuloa lukijaksi! 🙂 Bookmarkkasin sivusuosikkeihin myöskin sun blogisi, joten musta tuli sunkin vakkarilukija 🙂 Päivität tosi aktiivisesti, itsekin pitäisi vähän ryhdistäytyä nyt päivitystahdin kanssa, en tiedä onko se tämä vuodenaika tai mikä 😀

    • Jonna kirjoitti:

     Kiva kuulla, että tuut useamminkin lueskelemaan 🙂 Mulla on taas aika hyvä tahti! Joulukuun kirjoittelin vähän harvemmin, mut nyt on taas hyvä putki päällä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.