Hae
Palasia Arjestani

Perjantai illan huumaa

Jep, huumaa tosiaan. Töihinhän sitä ollaan yöks menossa, mites muutenkaan. Tänään oli taas viimenen päivä harjottelusta mikrobiologian labrassa ja oli kyl kerrassaa mainio harjottelu. Mikrolla voisin olla helposti itsekin töissä, koska siellä saa tehdä tosi paljon töitä käsillään ja kaiken maailman bakteerit on tosi mielenkiintosia. Ne on melekosia vekkuleita ne 🙂

Ennen otin aina hirveetä stressiä töihin lähdöstä. Siis noihin yötöihin. Alotin jo päivällä hyvissä ajoin laskemaan tunteja, et miten pitkään saan vielä vaan olla. Vielä viis tuntia, vielä neljä, aaaaargh enää kolme tuntia! Nyt oon hiljalleen oppinut ottamaan vähän rennommin. Teen päivällä juttuja, jotka tuntuu hyvältä ja rentouttavalta. En ees mieti töihin lähtöä. Tänäänkin nukuin melkein kolmen tunnin päiväunet, vaihteeks 🙂 Viime aikoina kroppa on vaatinut aivan älyttömästi unta. En tiedä johtuuko kovista treeneistä vai mistä?

Oonkin tässä miettinyt, et mitä tapahtuu dieetillä, kun nytkään ei riitä ees 7 tunnin yöunet. Toisaalta turha ottaa vielä stressiä siitäkään. Sitä jaksaa niin hyvin kuin jaksaa ja täytyy sit karsia muita asioita elämästä (kuten armoton koneella istuminen…)ja panostaa enemmän nukkumiseen. Siis jos keho niin vaatii. Kuun lopussa käynnistyy mielenkiintoinen projekti, jonka avulla toivon löytäväni ruokavaliooni asioita, joilla saisin parannettua usein oikuttelevan vatsani toimintaa sekä saavani vinkkejä vireys- ja energiatasojen nostamiseen. Ehkä jostain luonnontuotteista saisi lisää virkeyttä? En tiedä, mut se selvinnee ajan kanssa. Voihan se olla, että mun elimistö nyt vaan on semmonen, et se tarttee enemmän unta ja lepoa. Oon muistaakseni ihan pienestä asti nukkunut vähintään 8 tunnin yöunia ja päälle vielä kunnon päikkärit. Kuulemma jo vauvana vetelin kunnon yöunet 🙂 Helppo tapaus siis. Paitsi hereillä ollessaan 😀

Äsken kävin 45 minsan sauvojen ulkoilutuslenkin. Oikein mukava ilma siellä. Päivällä tuli ensin lunta, sitten räntää ja nyt on pakkasta. Mitäs siitä sit saadaan? Helvetin liukkaat tiet. Me asutaan vielä melko korkean mäen päällä ja meinasin tuossa sadan metrin matkalla vetää kolme kertaa kunnon rempulat. Jokunen vittusaatanaperkele saatto päästä suusta, kun mietin et mihinkähän suuntaan lähtis, kun kaikki kadut on ihan jäässä. Onneks yksi pururadan pätkä oli valaistu kunnolla eli sinne siis. En kyl lähtis minnekään pimeällä pururadalle köpöttämään mistään hinnasta. Ei sitä koskaan tiedä mikä peikko sieltä metsästä käy päälle metrisine kulleineen. Hui! Osan matkasta jouduin kävelemään ihan tuolla kadulla ja heinikossa rämpimisekshän se meni. Tuli varmaan hilattua mukanaan koko naapuriseudun koiran paskatkin 🙂 Ihan hyvä lenkki kuitenkin.

Lenkin aikana tuli taas mietiskeltyä kaiken näkösiä juttuja. Mulla liikkuu lenkkien aikana päässä vaikka vallan mitä, melko syvällisiäkin juttuja. Tää lenkki oli ainakin semmonen itsensä tutkiskelu köpöttely. Päätavotteenahan oli lähtee taas helpottamaan tuota jumittavaa niskaa ja hartioita, mut lenkin aikana oivalsin kyl monia juttuja itsestäni.

Ehkä tärkein juttu oli se, että nykyään en enää ajattele ulkonäköäni läheskään niin paljon kuin ennen. En ajattele enää olevani pulska niin kuin ajattelin vielä vuosi sitten. Ja olihan sillon sitä painoa reilut 70 kiloa. Kisojen jälkeen kaikki sanoivat, että nyt täytyy tyttö syödä, syö enemmän niin kasvat. Ja minähän söin. Nyt painoa on pari kiloa vähemmän ja on kyllä tyttö täysin eri näköinen, mut nyt olen tosi tyytyväinen kroppaani. Ei muuten maha roiku enää ja reisiinkin on tullut kivasti lisää muotoa ja lihasta! Tänään huomasin ekan kerran, että ei se dieetille lähtö tästä kunnosta ole mikään mahdottomuus. On ihan realistiset mahdollisuudet päästä hyväänkin kuntoon. Isäntä tuota on hokenut jo pidemmän aikaa, mut en vaan ole halunnut sitä uskoa. Nyt uskon. Kuntohan kerkee vielä parantua ensi huhtikuuhun jonkin verran, jos vaan itse niin haluan. Ja lihasta tulee ainakin kilo lisää siihen mennessä 😀 Hell yeah.

Luulen, että kunnon paraneminkin johtuu aika lailla siitä etten enää ota stressiä ruokailuista ja aerobisten teosta. Oon syönyt nykyään ehkä jopa enemmän kuin sen 2300 kcal mikä mun ”kuuluisi” syödä. Pitää ihan ottaa parilta päivältä ruokailut ylös niin tiedän tarkemmin. Muutenkin olen syönyt paljon rennommin. Rennommalla en tarkoita sitä, että kävisin mäkkärissä joka toinen päivä tai vetäsin muutakaan paskaa, vaan syön terveellisiä ”extraruokia”, kuten pähkinöitä ja kananmunia, jos niin mieli tekee. Aerobisiakin oon alkanut tekemään nyt enemmän, kun en ajattele, että ”pitäisi” lähtee lenkille tai pakko tehdä intervalli treenin jälkeen. Teen niitä silloin kun hyvältä tuntuu ja nykyään tuntuu hyvältä yhä useammin. Tänäänkin olisin ihan hyvin voinut löhötä koko illan vaan sohvalla, mut enpä löhönnyt!

Tänään sain taas ison paketin Bodypukilta. Kaikkea kivaa sieltä paketista taas löyty, kuten jo jonkin aika käyttämääni CellMassia, Size Onia ja uutena treenibuusterina Gaspari Nutritionin Plasma Jet. Gasparin tuotteet on kaikki järestään hyviä, laadukkaita ja toimivia. Mut niistä voisin taas huomenissa sit ottaa kuvia ja tehdä suuremman jutun.

No tulihan taas melkosta pohdiskelua 🙂 Toivottavasti ees joku jaksoi lukea noi jaarittelut läpi. Nyt jatkamaan relaksointia vielä reiluksi pariksi tunniksi. Tiedossa saunassa köllöttelyä ja iso lautasellinen kana-feta-salaattia kera cashewpähkinöiden. Syön nykyään ihan liikaa pähkinöitä. Ne vaan on niiiiiiiin nannaa….

4 kommenttia

 1. Jutta kirjoitti:

  Heips Jonna!Kiitos neuvoista takareiskaprässin tekoon! Koitan sun antamia neuvoja. Eiköhän onnistu seuraavaks paremmin.Mulla oli enne dieettiä sillain et nukuin yössä noin 10 tuntia ja päivisin poikkeuksetta tunnin päikkärit. Mutta dieetillä nukuinkin enää sen 4-6 tuntia. Kroppa näyttää pystyvän muuntautumaan aika pirusti :DAluksi oli kyl vaikeeta.Ja älä turhaan ressaan kuntoonpääsystä. Kyllä sä pääset kuntoon kun vaan otat iisisti ja treenaat ahkeraan 🙂 Sulla on upeesti tullu lihasta olkapääseutuun! Jatka kevääseen vaan samaan malliin!

 2. Kaisa Jaakkola kirjoitti:

  Ihania pohdiskeluja kropasta ja siihen suhtautumisesta. Inspiroiduin 🙂

 3. Elina kirjoitti:

  Hyvä mietteitä herättävä merkintä! Blogisi on ehdottomasti henkilökohtaisessa TOP 5:ssa. 🙂

 4. Anni kirjoitti:

  Kiva lukea mietintöjä ihan pitkän kaavan mukaan!Mulla kans häviää dieetillä yöunet, kroppa vaan toimii eri tavalla. Nimenomaan se nukahtaminen on vaikeaa eikä aamullakaan ole sellaista koomaa kuin muuten saattais olla… Nimimerkillä neljä tuntia unta ja aamuneljältä lenkille 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *