Hae
Palasia Arjestani

Snadi vatsatreeni.

Ihan alkuun pieni paasaus eilisen postauksen kommenttiin liittyen. Muistattehan, että tänne blogiin päätyy vain murto-osa asioista joita mun elämässä tapahtuu. Vaikken en kirjoita käyneeni vessassa tai vieneeni roskia niin se ei tarkoita ettenkö tekisi niin. Ihan samalla tavalla jää paljon asioita kertomatta treenaamiseen ja ravintoon liittyen. Kirjoitan aika lailla fiiliksen pohjalta ja postausten aihe saattaa muuttua lennossa hyvinkin nopeasti! Joku asia päätyy tänne blogiin ja joku toinen taas ei. Lisättäköön tähän nyt vielä että vaikken en kerro täällä jatkaneeni vähägluteenista ruokavalioita niin sillä mennään edelleen, samoin kuin ennen sairastumista aloitetulla ”dieettiruokavaliolla”. Että empä nyt koe kauheasti ravintoasioita muuttaneeni lähiakoina… Jos joku asia mietityttää niin aina voi kysyä! Lupaan vastata 🙂

No niin, sitten päivän aiheeseen. Tekaisin eräänä kauniin päivänä tehokkaan vatsatreenin salilla ja ajattelin sen jakaa tänne teillekin 🙂 Kaikki liikkeet on sellaisia, jotka voi tehdä kotona. Ainoa apuväline, jota käytin oli kahvakuula, mutta sekään ei ole välttämätön.

Aloita vatsatreeni 2 minuutin lankulla, jotta syvät vatsalihakset aktivoituvat kunnolla. Pidä keskivartalo tiukkana ja hartia-kyynärlinja suorana. Purista pakarilla että alaselkä pysyy suorana, jalat pidetään yhdessä. Hop! Muista hengittää 🙂

Liike 1.

d

Liike 2.

Lankun jälkeen normaali istumaannousu. Alkuasennossa pidä alaselkä lattiassa, vie kädet pään yli niin että ne koskettavat lattiaa. Aktivoi vatsat, nouse vatsoja jännittämällä ylös niin pitkälle että kädet ylittävät nilkat. Alaslasku rauhallisesti ja vatsoja jännittämällä. Muista hengittää: alkuasennossa vedä henkeä sisään, suorita liike ja vasta ylhäällä puhalla ulos.

a aa aaaLiike 3.

Perinteiset jalannostot maaten, kaikki tykkää! 🙂 Makaa lattialla selällään, alaselkä kiinni lattiassa. Nosta jalat kohti kattoa. Nosta alaselkä irti lattiasta aktivoimalla vatsat, ei heilauttamalla jalkoja! Pieni pito yläasennossa ja hallittu palautus. Voit pitää kädet joko niskan takana tai lattialla suorana vartalon vieressä.

bbb cLiike 4.

Ota sama asento kuin ensimmäisessä liikkeessä eli lankussa. Pidä vatsa tiukkana, purista pakaroilla äläkä päästä alaselkää notkolle. Vie vuorotellen polve vatsan ali vastakkaista kyynärpäätä kohti. Pieni puristus, palautus ja sama toiselle puolelle. Muista hengittää!

cc ccccLiike 5.

Ota sama lähtöasento kuin liikkeessä kaksi (kädet suorana pään takana), pidä alaselkä kiinni lattiassa. Nosta jalat noin 90 asteen kulmaan. Vatsoja jännittämällä nouse hitaasti ylös ja vie kädet reilusti reisien ohi kohti nilkkoja. Yritä pitää tasapaino ja palauta hitaasti takaisin lähtöasentoon.

aaaa b bbLiike 6.

Tämän liikkeen voit tehdä kahvakuulan tai käsipainon kanssa tai ilmankin. Alkuasento on normaalin istumaannousun yläasento. Pidä vatsa tiukkana ja nojaa hieman taaksepäin. Ota kahvakuula käteen ja lähde tekemään kiertoa ensin vasemmalle ja sitten oikealla. Pysäytä aina keskellä hetkeksi. Sivulla päästä kädet irti kahvakuulasta hetkeksi, ota kiinni ja lähde tekemään uutta toistoa toiselle puolelle. Liike on huomattavasti raskaampi kun päästät irti kahvakuulasta! Muista jännittää koko ajan vatsoja ja hengittää myös 🙂

dd ddd ddddLiike 7.

Sama kuin ensimmäinen liike eli 2 minuutin lankku, enjoy! 🙂

Tee alkuun jokaista liikettä kaksi 10 toiston sarjaa +  minuutin lankut alkuun ja loppuun. Vähitellen voit kasvattaa sarjamääriä ja lankkupidon aikaa. Vastaavasti voit tehdä vain nuo kaksi sarjaa per liike, mutta kasvatat toistojen määrää pikku hiljaa aina 20 toistoon saakka!

Itse tein tämän vatsa treenin viime lauantaina ja sain vatsat todella kipeiksi! Tästä huomaa etten tee normivatsatreenejä enää kovin usein…

2 kommenttia

 1. sini kirjoitti:

  oli pakko käydä tarkistamassa tuo mainitsemasi kommentti. Mikähän siinä on,että jos on kiva kokeilla eri asioita ja näinkin pienella kuin ruokavalion vaihtelu,niin on tuuliviiri. onko se pakko talsia samaa rataa ilman mitään uutta? Itselle se on myös sitä oman hyvän olon hakua ja mukavaa kokeilua arjen rutiinien keskellä. Jatka jonna uusien juttujen etsimistä ja kokeilua,käyn sitten itse niitä täältä kopsailemassa. Itse joudun noudattamaan laktoositonta ja gluteenitonta ihan allergian takia,joten vankka kokemus löytyy niistä leipomisista ja ruuanlaitosta.

  • Jonna kirjoitti:

   Voihan se olla että mun postaus oli jotenkin väärin ymmärrettykin? Mistäpä näistä aina tietää kun kirjoittaessa ja lukiessa jää monta asiaa huomioimatta. Sitä ehkä lukee rivien välistä asioita joita ei pitäis ja taas toisaalta jää jutun pointin kannalta tärkeitä asioita huomioimatta.

   Mut enivei, kyllä tässä samalla linjalla jatketaan. Mun mielestä on tärkeää testata mikä itselle sopii ja mikä ei. Yleensä kaikista kokeiluista jää jotain käyttöön ja jotain vanhaa taas jää vastaavasti pois 🙂

   Mä olen siinä mielessä onnellisessa asemassa ettei mulla ole mitään allergioita saati keliakaa tai laktoosi-intoleranssia. Tietenkään nää mun kokeilut ei olis välttämättömiä, mut mun mielestä ne on hauskoja ja tuo itselle lisää tietämystä omasta kropasta! Omatoimisille ihmiskokeiluille iso peukku 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *