Hae
Palasia Arjestani

Tiedätkö mitä oma kullannuppusi puuhaa?

Snapchat-8296443595470032442-1

Luin eilen facebookiin linkatun jutun kouluikäisistä lapsista, jotka estivät bussin etenemisen hyppimällä bussin eteen. Eräs matkustaja oli videoinut koko tapahtuman bussin sisäpuolelta, joten lasten kasvot ovat melko helposti tunnistettavissa. Kun nämä fiksut lapset vihdoin päästivät bussin eteenpäin niin yksi näistä järjenjättiläisistä kruunasi koko homman kivittämällä bussin ikkunoita. Muutenhan olisin sivuuttanut tämän jutun tuumammalla Onneksi ei ole oma lapsi, mutta juttu herätti mielenkiintoni, koska tämä tapahtui aivan kotinurkillani. Kyseisen jutun voit lukea täältä.

Oma tytär on vielä sen verran nuori, että tiedän missä hän menee ja mitä puuhailee, mutta entä sitten kun ikää tulee lisää? Vielä toistaiseksi hän on todella hyväkäytöksinen ja toivon, että pysyykin sellaisena. Mitään kummallisia rangaistuskeinoja ei olla jouduttu käyttämään. Joskus satunnaisesti tablettikieltoa, mutta ei oikeastaan muuta. Muistan itse lapsuudestani, että meillä annettiin ihan kunnon tukkapöllyt tai piiskaa persiille jos teki tuhmuuksia. Nykyään lapsen fyysinen kurittaminen ei ole hyväksyttävää enkä voisi itse kuvitellakaa antavani omalle lapselleni piiskaa saati tukistavani. Mutta mistä sitä tietää mitä oma lapsi puuhastelee kavereiden kanssa? Joukossa tyhmyys tiivistyy? Täytyy vain yrittää luottaa ja toivoa, että hän ei saisi päähänsä mitään tyhmyyksiä. Isänsä on ollut nuorempana melkoinen villikko ja keksinyt koiruuksia jos jonkinlaisia enkä ole minäkään ihan rauhallisimmasta päästä ollut. Jos tyttö tulee vanhempiinsa niin tuskin käy elämä yksitoikkoiseksi jahka tästä vielä kasvaa!

Mitkä rangaistuskeinot sitten on sallittuja esimerkiksi tällaisessa tapauksessa, jossa hypitään bussin eteen ja kivitetään bussia? Sakot vanhemmille? Jos kyse on varattomasta perheestä niin ei ole mitään mistä maksella. Oko tällaisissa tapauksissa aina kyse huonosta kasvatuksesta vai ennemminkin huonosta seurasta? Itse olen kyllä vierestä nähnyt, että ns. hyvin kasvatettu lapsi tekee tyhmyyksiä ihan samalla tavalla kuin vähän sinne päin kasvatettu. Entä rangaistus kurittomalle lapselle? Kännykkä pois ja kotiaresti? Itse laittaisin varmasti lapsen kotiarestiin ja jos saisi viikkorahaa niin se hetkeksi pois. Miten te toimisitte? Minkälaisia rangaistuskeinoja teillä on käytössä jos lapsi käyttäytyy huonosti?

Toivottavasti nämä pikku pirulaiset saadaan kiinni ja saavat ansaitsemansa rangaistuksen! Ei paljon ole näillä lapsilla järki päätä pakottanut tässä touhussa. Tuossahan olisi voinut sattua iso vahinko!

 

Ps. Olettehan huomanneet, että Junkyardilla ja House Of Brandonilla on menossa mega-alet!? Kauheasti olis kaikkea kivaa… Tilasin itse juuri ison kasan vaatetta Junkyardilta ja niistä tulossa postausta piakkoin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *