Hae
Palasia Arjestani

Arkiruokailun helppous

Keskusteltiin yhtenä päivänä duunissa ruoanlaitosta ja siitä miten toisten on saatava joka päivä eri ruokaa ja toiset taas pystyy syömään monta päivää samaa sapuskaa. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään ja viime viikollakin söin kolme päivää samaa ruokaa,  vieläpä kaksi kertaa päivässä! Yritetään aina miehen kanssa valmistaa sunnuntaisin vähän isompi satsi ruokaa ettei tarttis joka päivä käyttää kallisarvoista aikaa hellan ääressä. Pyrin tekemään ainakin kerran viikossa jonkin riittoisan laatikkoruuan uunissa ja sen oheen vielä hiilarilisukkeen, jonka syön aina treenin jälkeen. Lounaalla en niin välitä kauheista hiilarimätöistä,  koska mua ne väsyttää aivan järjettömän paljon. Se tuli todistettua taas viime viikolla.

Surffaan paljon erilaisilla ruokasivustoilla ja Valion,  Yhteishyvän ja k-ruoka -sivustojen ohjeet olen todennut erittäin hyviksi,  toimiviksi ja monipuolisiksi. Blogeissa on aika vähän tarjolla hyviä ja helppoja perusruokia. Onhan ne varmaan joidenkin mielestä kovin tylsiä,  mut itse arvostan niitäkin perheellisenä suuresti. Raha ja aika kun eivät puussa kasva! K-ruuan sivuilta löysin alkuviikosta ohjeen helppoon tonnikala-makaronilaatikkoon ja sitä meillä sit syötiinkin useampi päivä. Alkuperäisessä ohjeessa oli tosin neljän annoksen satsiin laitettu vain yksi purkillinen tonnikalaa,  waaaaaat!? Omaani laitoin kolme purkkia ja syötiin tuota lootaa kyllä useampi kuin neljä annosta. Ihmettelenpä vaan miten purkki tonnikalaa riittää neljälle hengelle…

20140805_193226

Tonnikala-makaronigratiini

 • 300g tummaa makaronia
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 2 prk tonnikalaa öljyssä + 1 prk vedessä
 • 1 pss kasvissuikaleita (pakaste)
 • 2 sipulia
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 2 rkl öljyä
 • 1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
 • mausteeksi suolaa, mustapippuria ja pizzamaustetta
 • Pinnalle juustoraastetta

Keitä makaronit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit sekä tonnikalat.

Pilko sipulit ja valkosipuli pieniksi. Kuullota ne pannulla öljyssä yhdessä kasvissuikaleiden kanssa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta hyvin. Anna hautua hetki.

Kaada makaronit, tonnikalat sekä kasvisseos uunivuokaan ja sekoita hyvin. Ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoile esim raikkaan salaatin kera! Jos proteiinin riittävä saanti mietityttää niin lisää annokseesi vaikkapa raejuustoa 🙂

6 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Tää ohje on pakko testata! B)

  Itse kuulun kanssa siihen porukkaan, joka pystyy syömään samaa ruokaa monta päivää peräkkäin (max 4). Inhoan ruuanlaittoa, joten silloin kun sitä teen, teen sitä useamman satsin kerralla.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo kannattaa testata, ainakin te tykkäsin enkä kyllästynyt vaikka monta päivää sitä söinkin 🙂

 2. tau kirjoitti:

  Tämä on pakko ottaa talteen 🙂 itse tein tässä äskettäin makaronilaatikon broilerista ja kookosmaidosta, tuli ihan älyttömän hyvää!

  • Jonna kirjoitti:

   Uu, kuulostaa hyvältä! Mä oon kookosmaitoa joskus käyttänyt jauheliha-bataattilaatikkoon mut en muihin..

 3. eerika kirjoitti:

  luultavasti johtuu toi tonnikalan vähyys suomen hiilaripitoisesta ruokakulttuurista, mulla menee lounaalla helposti purkki tonnikalaa vedessä ja rehuja kyljessä! 😀 kuten vaikka kinkkukiusauksesta harmillisesti huomaa, siitä ei paljoa muuta kuin perunaa ja kermaa löydy ellei panosta vähän.
  mä oon tehny hyvää jämälootaa, eli laitoin jauhelihanjämät tortilla-illasta, valkuainen-maito sekotusta, erilaisia juureksia ja kasviksia (ylijääneitä, keitettyjä pakastekasviksia, parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa, herneitä, tomaattia…) ja kaikki sitten vaan sekasin ja uuniin samalla tavalla kun makaronilaatikko 🙂 ihan sikahyvää ja sopi hyvin lounaallekin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Jämälootat on muuten ihan parhaita! Niihin saa hyvin upotettua kaikki vanhenemassa olevat raaka-aineet ja hitokseen paljon vihanneksia 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *