Hae
Palasia Arjestani

Liikkuvuutta ja tavoitteita.

 

kuvia 001Viime viikon päiväkotiharjoittelut on verottaneet mun voimavaroja aika reilusti enkä ole juuri jaksanut koneella istuan päivien päätteeksi. Treenattu on ihan normaalisti ja varsinkin liikkuvuuteen oon taas panostanut aika lailla. Silti sitä vois treenata aina enemmän! Nyt huomaan, että kroppa alkaa olla hieronnan tarpeessa. Vähän joka paikasta kinnaa ja tiettyjen liikkeiden tekeminen alkaa käydä vaikeammaksi. Hierontaa onkin tälle ropalle tiedossa huomenna!

Treenien lisäksi on kaloreita poltettu siivoamalla.

Treenien lisäksi on kaloreita poltettu siivoamalla.

Tuossa ylimpänä kuvana on lista mun tavoitteista crossfitin osalta ja niitä onkin jokunen 😀 Listaa vois itse asiassa jatkaa vielä muscle upeilla, pistol squatilla, 40kg overhead squatilla, liikkuvuuden paranemisella…. lista on loputon! Jokainen sai boksilla kirjottaa oman tavoitteensa seinälle ja siihen viereen sit rustataan päivämääriä kun tavoite on saavutettu. Luulen, että ekana noista menee mave ja kyykky 🙂

Torstain treeninä meillä oli legendaarinen Fran:

 • toistot 21-15-9
 • thruster (20kg)
 • pull-ups (sin. vetokumi)
 • aika 6.56

Tarkoituksena oli siis ensin tehdä 21 toistoa thrusteria ja 21 toistoa leukoja, sit 15 toistoa molempia ja lopuksi 9 toistoa molempia. Mulla ei meinannu olkapäät lämmetä millään ja jätin thrusterin painot kahteenkymppiin. Lopussa totesin, että olis voinut helposti laittaa enemmän, koska joka sarja meni unbroken (ilman taukoja). Leuat meni ekassa setissä kahdessa erässä, tokassa kolmessa ja vikassa satissä kahdessa erässä. Hyvä reeni, tykkäsin paljon! Kiva on vähän ajan kuluttua tehdä sama treeni uudestaan ja yrittää parantaa aikaa sekä tehdä isommilla painoilla 🙂

Thruster. Tanko eturäkissä niin kuin etukyykyssä.

Thruster. Tanko eturäkissä niin kuin etukyykyssä.

kuvia 007

Kyykyn jälkeen pystypunnerrus. Siinä yksi toisto!

Kyykyn jälkeen pystypunnerrus. Siinä yksi toisto!

Torstaina tehtiin treeneissä pelkkää liikkuvuutta ja oli kyllä tarpeen jälleen kerran. Kuvasin teillekin muutamat liikkeet mitä on helppo tehdä kotona tai salilla. Kiitos Elenille kuvista 🙂

Tässä hyvä liike millä voi murjoa lapoja auki ja parantaa yläselän liikkuvuutta. Laita lacrossepallo tai jokin muu suht kova pallo lavan viereen.

Tässä hyvä liike millä voi murjoa lapoja auki ja parantaa yläselän liikkuvuutta. Laita lacrossepallo tai jokin muu suht kova pallo lavan viereen.


Lataa kunnolla painoa pallon päälle ja lähde hitaasti liikuttelemaan kättä suorana pään päälle ja ja siitä alas päin.

Lataa kunnolla painoa pallon päälle ja lähde hitaasti liikuttelemaan kättä suorana pään päälle ja ja siitä alas päin.

kuvia 004

Pidä niska mahdollisimman rentona.

Pidä niska mahdollisimman rentona.

Seuraava liike avaa hyvin lantiota ja venyttää myös lonkankoukistajia, jotka ainakin mulla on todella kireällä. Tämä liike parantaa kyykkyasentoa ja suosittelen tekemään ennen kyykkytreenejä. Tee ensin muutama toisto ilman venyttelyä ja sen jälkeen tee seuraavat venyttelyt ja kyykkää uudestaan muutama toisto. Huomaatko muutoksen?

Napa kohti lattiaa, jalkapohja kunnolla maassa ja nilkka suorana. Pidä jalkapöydästä kiinni ja työnnä kyynerpäällä polvea ulospäin. Tee koko ajan pientä pyörittävää liikettä polvella. Jatka kaksi minuuttia. Tee sama toiselle jalalle.

Napa kohti lattiaa, jalkapohja kunnolla maassa ja nilkka suorana. Pidä jalkapöydästä kiinni ja työnnä kyynerpäällä polvea ulospäin. Tee koko ajan pientä pyörittävää liikettä polvella. Jatka kaksi minuuttia. Tee sama toiselle jalalle.


Käännä napa kohti polvea ja työnnä kädellä polvea ulospäin. Pidä nilkka suorana ja jalkapohja lattiassa. Tee pientä pyörittävää liikettä polvella kahden minuutin ajan. Tee sama toiselle jalalle.

Käännä napa kohti polvea ja työnnä kädellä polvea ulospäin. Pidä nilkka suorana ja jalkapohja lattiassa. Tee pientä pyörittävää liikettä polvella kahden minuutin ajan. Tee sama toiselle jalalle.


Käännä napa pois päin polvesta ja työnnä kädellä polvea ulospäin. Pidä nilkka suorana ja jalkapohja lattiassa. Tee pientä pyörittävää liikettä kahden minuutin ajan. Tee sama toiselle jalalle.

Käännä napa pois päin polvesta ja työnnä kädellä polvea ulospäin. Pidä nilkka suorana ja jalkapohja lattiassa. Tee pientä pyörittävää liikettä kahden minuutin ajan. Tee sama toiselle jalalle.

Seuraava liike on mainio takareiden venyttäjä ja lämmittäjä. Avuksi tarvitset vetokumin ja tolpan johon voit kiinnittää sen.

Laita vetokumi jalasta läpi ja yläreiden kohdalle. Kävele niin pitkälle että kumi kiristyy kunnolla. Mene pikajuoksija-asentoon. Koukista ja suorista jalkaa jossa vetokumi on. Pidä jalkapohja tiiviisti lattiassa. Jatka liikettä kahden minuutin ajan. Tee sama liike toiselle jalalle.

Laita vetokumi jalasta läpi ja yläreiden kohdalle. Kävele niin pitkälle että kumi kiristyy kunnolla. Mene pikajuoksija-asentoon. Koukista ja suorista jalkaa jossa vetokumi on. Pidä jalkapohja tiiviisti lattiassa. Jatka liikettä kahden minuutin ajan. Tee sama liike toiselle jalalle.


Housut: better bodies/fit4you.fi

Housut: better bodies/fit4you.fi

Seuraava liike venyttää loistavasti lonkankoukistajia.

Katse tolppaan päin. Ota muutama askel taaksepäin niin että vetokumi kiristyy kunnolla. Vetokumi on taaimmaisen jalan yläreiden ympärillä. Mene askelkyykky asentoon ja anna vetokumin venyttää lonkankoukistajaa kunnolla.

Katse tolppaan päin. Ota muutama askel taaksepäin niin että vetokumi kiristyy kunnolla. Vetokumi on taaimmaisen jalan yläreiden ympärillä. Mene askelkyykky asentoon ja anna vetokumin venyttää lonkankoukistajaa kunnolla.

Toivottavasti näistä oli edes vähän jotain apua teillekin 🙂 Lisää tulee kunhan saan kuvattua!

Ruokapuoli on ollut nyt vähän hukassa. Nyt kun lopetin täyspaleon niin mieli tekee vähän sitä sun tätä. Oon syönyt hiilarit nyt vasta treenin jälkeen puuron tai riisin muodossa. Tätä kokeilua aion jatkaa vielä jonkin aikaa, koska se on tuntunut tosi hyvältä! Päiväkotiharjottelut on vähän sotkeneet mun ruokailuita mut ens viikolla päästään taas normaaliin rytmiin kun palaan töihin.

Torstaina ennen treeniä munia, mozzarellaa, pähkinöitä ja porkkanoita. Hyvin jaksoin jumpata!

Torstaina ennen treeniä munia, mozzarellaa, pähkinöitä ja porkkanoita. Hyvin jaksoin jumpata!


Eilen tehtiin illalla terveellisiä tortilloja :)

Eilen tehtiin illalla terveellisiä tortilloja 🙂

Nyt mä painun venyttelemään ja siivoilemaan! On pieni to do-lista tuolla odottamassa 😀 Muksaa lauantai-iltaa teille 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 kommenttia

 1. Adelheid kirjoitti:

  Toi crossfit on niin mielenkiintosta. Tän sun blogin kautta oppinu vähän ymmärtämään sitä paremmin. Jos sais jotain liikkeitä itellekin kokeiluun. Kiva seurata sun edistymistä tän parissa. =)

  • Jonna kirjoitti:

   Sitä se todellakin on ja mä oon vasta todella alussa. Pitkä matka vielä kuljettavana että vois sanoa edes osaavansa jotain 🙂 kiva jos löytyy vinkkejä omiin treeneihin!

 2. Monna kirjoitti:

  Vitsit mimmi miten hyvät tavoitteet ja mä tiedän, että se on nopeemmin kuin huomaatkaan kun saavutat noi! 🙂

  Ihan tosi makeet muuten noi sun addun kengät! <3

  • Jonna kirjoitti:

   Jos paikat vaan pysyy kunnossa niin ei ole mitään esteitä tavoitteiden toteutumiselle 😉

   Noi kengät oli paras hankinta vähään aikaan! Suosittelen kaikille jotka vähänkään painonnosto liikkeitä tekee 🙂

 3. Mika kirjoitti:

  Tosiaan, loistavia tavoitteita ja ihan varmasti saavutat niitä nopeammin kuin uskotkaan. Just tänään tajusin taas miten hemmetin palkitseva harrastus tää on. Vuos sitten meni yks leuka puhtaasti, keväällä 4-5. Tänään ajattelin testata ja odotin 5-6 mut menikin yhdeksän joista kahdeksan todella kevyesti 😀 Niin siistiä, olo oli todella heikko ja kroppa jo uuvuksissa pitkästä treenistä mutta ton jälkeen jaksoi taas pistää menemään.

  • Jonna kirjoitti:

   Palkitsevaa tää todellakin on! Kun vaan jaksaa treenata ja käydä tekniikoita läpi uudestaan ja uudestaan niin ennen pitkää tuloksia tulee varmasti. Itse koin eilen melkoisia ahaa elämyksiä Cleanissa, ihan mahtavaa kun yhtäkkiä tajuaakin homman nimen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *