Hae
Palasia Arjestani

Voiko 3,5 eurolla päivässä syödä monipuolisesti ja terveellisesti?

20141110_135637-1-800x570

Tiedätte varmasti miten kiinnostunut olen ruoasta, terveellisisistä elämäntavoista sekä myös rahasta? Rakastan laittaa ruoka alusta loppuun itse ja kokeilla mitä ihmeellisempiä reseptejä.  Vihaan ruoan roskiin heittämistä ja yritän saada ruokahävikin minimiin. Meillä asuu kaksi työssä käyvää ihmistä lapsen lisäksi eli ruokakaupassa ei yleensä tarvitsisi kauheasti miettiä mitä ottaa. Siitä huolimatta haluan itse syödä mahdollisimman edullisesti, mutta terveellisesti. Olenkin melkoinen tarjoushaukka ja punaiset laput tuotteiden kyljissä on ehkä parasta mitä tiedän!

20141113_150011-1-800x616

Olettekin ehkä jo törmänneet facebookissa Syyskuun halparuokalaiset!-ryhmään? Jos ette niin kannattaa tsekata se täältä, jos mielenkiintoinen ja kaikille tarkoitettu haaste kiinnostaa! Haasteen ovat lanseeranneet Funky Fit:in Essi ja Sari, joiden tarkoituksena on käyttää syyskuussa päivittäin vain 3,50 euroa päivässä (per perheenjäsen) ruokaan. Tämä summa käsittää päivän viisi ateriaa ja lisähaasteena on asetettu, että ruoan pitää olla myös monipuolista sekä terveellistä! Facebook-ryhmään jaetaan kauppakuitteja, reseptejä sekä vinkkejä kuinka valmistaa terveellistä ruokaa edullisesti ja säästää kauppakuluissa.

20141116_183305-1-800x366OI000489-1-e1421058064249

Itse en ole ihan sellaisenaan osallistumassa haasteeseen, ainakaan vielä. Bongasin haasteen vasta puoli tuntia sitten ja se vaatisi vähän orientoitumista, mutta ehdottomasti seuraan haastetta ja olen mukana niin hyvin kuin pystyn! Meillä ruokalaskun seuraaminen on hankalaa, koska mies tekee paljon myös omia ruokiaan ja valmistaa niitä itselleen. Mulla menee normaalisti ruokakauppaan kuukaudessa 150-200 euroa riippuen siitä täytyykö ostaa muitakin kodintarvikkeita, kuten pesuaineita ym. Omalla kohdallani haluan tarkkailla ruokalaskua ja opetella tekemään edullista ruokaa. Kaapit ovat täynnä raaka-aineita, joten voisin aloittaa käyttämällä ne pois. Iso säästö tulee jo niistäkin!

Onko joku jo ilmoittautunut mukaan haasteeseen?

14 kommenttia

 1. Elisa kirjoitti:

  Tää tuli mulle ihan mahtavaan saumaan,kiitos vinkistä!
  Me ollaan miehen kanssa molemmat melkoisia kulinaristeja,rakastetaan laittaa ruokaa ja käydä ulkona syömässä hyvää ruokaa. Kiinnitetään huomiota terveellisyyteen mutta usein meidän ruokalaskut paisuukin sitten sinne kipurajoille ?
  Meillä olikin just tänään puhetta siitä et nyt pitää alkaa kiinnittää tosissaan huomiota siihen mistä vois säästää ruokakuluissa tinkimättä kuitenkaan terveellisyydestä ja mausta! Meillä on tulossa häät ens kesänä ja miehellä starttas just viimeinen opiskeluvuosi käyntiin. Yhden ihmisen tuloilla ku elellään ja olis kiva saada kunnon pirskeet järjestettyä ens kesänä on jostain pakko säästää?
  Mukavaa (ja säästeliästä) syksyä!?

  • Jonna kirjoitti:

   No teillä onkin melkoinen säästöurakka edessä! Hyviä vinkkejähän tuola ryhmässä on ollut ja itsekin just tiirailin meidän laatikoita vähän sillä silmällä, että kyllä jo niistä kamoista saa aikaiseksi varsin hyvää ruokaa 🙂

 2. Tiia kirjoitti:

  Päätettiin mieheni kanssa jo elokuun alussa, että syyskuu on meille säästösyyskuu. Myöhemmin bongasin myös tuon facebook ryhmän; sattui kyllä hyvään saumaan! Me ollaan varsinaisia herkkuperseitä molemmat ja joka kauppareissulta tarttuu mukaan herkkuja. Näiden pois jättäminen tekee jo suuren säästön! Samoin aletuotteiden perässä kulkeminen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, mulla on kans säästösyyskuu menossa. Hajotin vielä upouuden puhelimenikin eli sekin pitäis vielä hommata…nyt jatkan kodin tavaramäärän karsimista samalla. Tienasin viime lauantaina 50e kirpparilla 😉

 3. maikki kirjoitti:

  Minä kans tänään bongasin tuon haasteen, ja liityin ryhmään mukaan vähän sillä ajatuksella, että jos sieltä jotain ideoita saisi 🙂

 4. Jebni kirjoitti:

  Mielenkiintoista. Mä kuulin tästä just vasta nyt ja kiinnostuin kovasti. Samaantapaan kuin sä, innostun edullisen, terveellisen ja monipuolisen yhdistelmästä. Taidankin ottaa syyskuun kuitit talteen ja pitää tämän haasteen mielessä.

  • Jonna kirjoitti:

   Tee se 😉 Ja ainahan voi tienata kirppiskamoilla jos haluaa jotain spessua ostaa 😉

 5. gunagolu kirjoitti:

  Mäkin huomasin tuon haasteen ja ajattelin seurata vaikka en varsinaisesti osallistu siihen. Hyviä vinkkejä sieltä voi ainakin saada 🙂 Mulla on säästösyyskuu menossa ja nyt tyhjennetään ihan ajatuksen kanssa pakastinta ja kuivakaappeja. Voipi olla, että säästösyyskuu venyy säästölokakuuksi jne. jos oikein innostun. Joskus on hauskaa haastaa itseään ja katsoa, miten vähällä sitä oikeasti voikaan pärjätä. Ja aion tosiaan syödä edelleen terveellisesti mutta nyt jäävät kyllä herkutkin pois 🙂 Päätin, etten saa itse ostaa herkkuja kotiin, mutta jos menen esim. kylään, niin siellä saan herkutella. Säästöä tämäkin.

  • Jonna kirjoitti:

   Herkut tekee aika ison loven kukkaroon…Mä kans koluan meidän kaappeja ja käytän ajatuksen kanssa ruoka-aineita sieltä pois. Jo niillä säästää ison rahan!

 6. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Äskeinen kommenttini ei tainnut tulla läpi 🙁
  Bongasin haasteen vasta nyt blogistasi, joten mukaan en lähde, mutta ehdottomasti seurailen mielenkiinnolla sivusta. 🙂

 7. Ninna kirjoitti:

  Kyllä pystyy elämään varsinkin kasvissyöjänä. Itsellä saattaa mennä joskus vain 20e viikossa ruokaan. Kun jättää ne einekset, kahvilakäynnit ja superfoodit hyllyille ja tekee itse säästää hyvin. Lisäravinteet ostan netistä niitä en ruoaksi laske samoin vitamiinit. Facebookis en ole joten haastetta en voi ottaa vastaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa hyvältä! Onko sulla jotain hyviä kasvisruokareseptejä takataskussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *