Hae
Palasia Arjestani

Kitukuukausi

Processed with VSCO with g3 presetSe on sitten SE aika kuukaudesta. Laskujen maksun aika nimittäin. Pino ei tuntunut suurelta ja ensinäkemällä luulin selviäväni hommasta helpolla. Väärässä olin. Nyt on tili yhtä tyhjä kuin kroppakin vatsataudin jäljiltä. Ei ole hetkeen tällaista tilannetta vastaan tullut, mutta kaikenmaailman ennakkoverot selätti mun taloustilanteen täysin. Loppukuukauden olen sananmukaisesti köyhä.

Tällaiset köyhät kuukaudet on oikeastaan ihan hyvästä. Joudun taas miettimään omia kulutustottumuksia ja laittamaan rahat oikeasti tärkeisiin asioihin, kuten ruokaan. Nyt katsotaan tarkasti kaikki tarjoukset ja tehdään viikon ruokalistat etukäteen. Ostetaan vain sitä mitä oikeasti käytetään eikä mitään ylimääräistä. Vaikka Anton & Antonin ruokakassi on ihanaa luksusta niin huomenna saapuvan ruokakassin jälkeen sitä ei meillä hetkeen nähdä. Kaikki heräteostokset jää pois ja mietinkin pää sauhuten mitä hankkisin tässä taloustilanteessa miehellä isänpäivälahjaksi, onko teillä ideoita? Mitä olette itse ajatelleet hankkia omalle isälle tai lastenne isälle?

Nyt on taas se aika kun alan käymään kaappeja läpi. Tyhjennän jokaisen kaapin tarkkaan ja laitan myyntiin kaiken tarpeettoman. Voisin aloittaa treenivaatteista, joita on mun käytölle ihan liikaa ja jatkaa normivaatteiden kimppuun. Seuraavaksi eteisen senkin laatikot, varasto ja tytön vaatekaappi. Eiköhän me niistä kuukauden ruokarahat saada kasaan!

Processed with VSCO with g3 presetProcessed with VSCO with g3 presetTakin sain testattavaksi Helly Hansenilta. Vaikka pakkaset nyt yllättäisi niin en ainakaan palellu. Kunnollista toppatakkia en nimittäin omista… Enkä muuten talvikenkiäkään!

Onko kellään muulla kitukuukausi menossa?

(Housut: Adidas // kengät: Asics)

10 kommenttia

 1. Lille kirjoitti:

  Sitten kun laitat treenivaatteita myyntiin, niin vinkkaappa tännekkin missä ne ovat myynnissä. Löytyisi varmaan hyvin ostajia!

 2. Heidi kirjoitti:

  Dieselvero, kiinteistövero, normilaskut, hammaslääkäri, gynekologi…. 🙂 Marraskuussa tuntuu olevan jotakin erityistä ”taikaa” – kyllä ns. rahanpesu tililtä käy aika sutjakasti. En nyt ihan kitukuukaudeksi sano, mutta kun pelkästään kaikki tässä kuussa maksettavat verot laskee yhteen, niin kyllä ainakin valtio osaa ottaa omansa!

  • Jonna kirjoitti:

   Kummasti ne isoimmat tuntuu aina kasaantuvan yhdelle kuukaudelle! Onneksi ensi kuussa tulee edes muutama pennonen palautuksia 😉 Jospa ne tasaisi vähän taloustilannetta.

 3. gunagolu kirjoitti:

  Mulla on myös kitukuukausi edessä. Viime kuussa oli todella paljon isoja laskuja ja muutenkin turhaa rahanmenoa että tässä kuussa eletään kyllä niin pienellä kuin vaan pystyy. Mihinkään ylimääräiseen ei rahaa laiteta. On ihan hyvä aina joskus joutua miettimään tarkemmin miten rahansa käyttää. Ei opi pitämään asioita itsestään selvyyksinä. Joskus tulevaisuudessa voi tulla pidempiäkin kausia kun rahat on tiukalla joten on ihan hyvä, että joutuu vähän opettelemaan nuukailua pienissä erissä.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen ihan samaa mieltä. Välillä on ihan hyvä, että joutuu miettimään rahankulutusta! Yritän nyt nuukailla mahdollisimman paljon ettei tarvitsisi kajota säästötiliin…

 4. Sabina kirjoitti:

  Näin hoitovapaalla on kyllä usein kitukuukausia, tai kaikki riippuu kuinka paljon on päässyt keikkatyötä tekemään.. Mutta ylipäätänsä on pitänyt olla huomattavasti tarkempi rahankäytössä kuin normaalisti.
  Ilmoittele sitten että mihin laitat treenivaatteet myyntiin, ainahan sitä voi ostaa yhdet housut.. 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Oi vitsi, muistan nuo ajat.. oli aika tiukkaa! Meillä tyttö meni 1,5-vuotiaana päiväkotiin ja menikin just oikeaan aikaan. Yhtään pidempään ei olis ollut varaa olla kotona 🙁

 5. Annie85 kirjoitti:

  Lokakuun lopussa ja nyt marraskuun alussa tuntui erääntyvän kaikki kerran vuodessa laskutettavat kiinteät maksut kuten vakuutukset, joten mullakin on kitukuukausi edessä ;D Nyt ei passaa törsätä mihinkään turhaan. Itsekin ajattelin naputella muutaman myynti-ilmoituksen omista turhiksi käyneistä tavaroista. Käytän tori.fi:tä, mutta myös face-kirppiksiä voisin harkita jos siellä kävisi kauppa paremmin.

  Muutes toi takki on aivan ihana ja sopii sulle tosi hyvin! Väri on raikas ja virkistävän erilainen. Mulla on Helly Hansenin musta pitkä niukkalinjainen välikausitakki ja se on ollut paras takkihankintani ikinä ja kaiken lisäksi se näyttää yllättävän tyylikkäältä.

  ps. sun hiukset on erityisen kauniisti näissä kuvissa ^^ tykkään nutturoista.

  • Jonna kirjoitti:

   Juu, mä olen kans naputellut nyt kamaa myyntiin ja jotain jopa saanut kaupaksikin! Hah, muutaman päivän ruokarahat hommattu 😀 Mä aloin itseasiassa pitämään nyt kitukuukausi päiväkirjaa ja merkkaan kaikki menot ja tulot. Mielenkiintoista nähdä miltä kuun lopussa näyttää!

   Mä tykkään todella paljon Helly Hansenin takeista ja kengistä. Oikeastaan kaikista vaatteista! Sopii omaan tyyliin ja mallit ja värit on aina todella ihania 🙂

   Ps. Nuttura on mun vakiokampaus 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *