Hae
Palasia Arjestani

Mitäpä jos tekisit viikonlopuksi pullaa?

Kaikki muut Fitfashionaliset laittaa reseptejä terveellisiin ja ravinteikkaisiin ruokaan, mutta minäpä uin jälleen kerran vastavirtaan ja nakkaan ilmoille aivan loistavan pullareseptin! Hah. Kyseessä on siis ihan tavalliset korvapuustit tai nutturapullat, mutta tämä resepti on mun mielestä paras kaikista kokeilemistani pullaresepteistä. Nämä pullat eivät taatusti ole gluteenittomia, rasvattomia tai sokerittomia. Eikä edes raakoja ellet paista niitä liian vähän aikaa 😀 Ohje pullaan on Kinuskikissan ja idea nutturapullasta Uusikuun Emilian. Samalla reseptillä voit tehdä joko ihan perinteisiä pullia tai korvapuusteja.

kuvia 007

Valkulle bullaa :)

Valkulle bullaa viime lauantaina 🙂

Pullataikina

 • 5 dl kevyt- tai kulutusmaitoa
 • 1 pkt hiivaa tai kuivahiiva paketin ohjeen mukaan (yleensä pullassa 2 pss 0,5 litran taikinaan)
 • 2 dl sokeria
 • 1,5 rkl kardemummaa
 • 2 tl suolaa
 • 1 kananmuna
 • 200g voisulaa
 • n. 15 dl vehnäjauhoja

Täyte korvapuusteille/nutturapullalle

 • 125-150g voita tai margariinia
 • 2 dl sokeria/fariinisokeria/ruokosokeria/kookossokeria
 • runsaasti kanelia
 • (1dl mantelijauhetta)

Pinnalle

 • 1 kananmuna
 • raesokeria

kuvia 001

Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Aseta sivuun jäähtymään.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota sekaan hiiva. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon n. 11 dl vehnäjauhoja (+ kuivahiiva, jos käytät sitä) ensin puuharukalla sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten. Lisää taikinaan voisula ja sen jälkeen loput jauhoista. Anna taikinan kohota n. 45 minuuttia lämpöisessä vedottomassa paikassa.

Jaa taikina kahteen osaan ja käsittele yksi puolikas kerrallaan. Vaivaa ensin ilmakuplat pois taikinasta. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 25 x 85 cm kokoiseksi levyksi. Täytteen määrät on ilmoitettu koko taikinan osalta eli puolita määrä kun käsittelet yhtä puolikasta kerrallaan. Pehmitä voita vähän aikaa mikrossa, jotta saat levitettyä sen helpommin. Sivele voilla taikinalevyn pinta, ripottele päälle sokeri ja lopuksi runsaasti kanelia sekä halutessasi mantelijauhetta ja kardemummaa. Itse en ole mantelijauhetta laittanut kertaakaan korvapuusteihin. Katso Kinuskikissan hienot vaihekuvat korvapuustien tekemiseen täältä. Kokeile rohkeasti täytteeseen fariinisokeria, ruokosokeria sekä kookossokeria. Omasta mielestäni fariini- ja ruokosokeri ovat parhaita!

Kieritä taikina tiukalle rullalle ja nipistä saumakohdat umpeen. Leikkaa n. 5 cm pätkiksi niin että saumakohta jää alapuolelle. Nosta puustit uunipellille leivinpaperin päälle ja kohota vielä liinan alla noin 10 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ropottele päälle raesokeria.

kuvia 002

Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia pullien koosta rippuen.

Itse tein viimeksi puolet normaaleja korvapuusteja ja puolet nutturapullia. Tässä ohje myös nutturapullien tekoon. Taikina ja täytteet ovat aivan samat, mutta käsittely ja muotoilu hieman erilainen.

Ota puolet taikinasta ja kaulitse taikina jauhotetulla suorakaiteen muotoiseksi. Täytä kuten korvapuustitkin. Taita taikina kahtia niin että taikinalevy on noin neliön muotoinen. Kaulitse ilmakuplat pois. Leikkaa veitsellä noin kahden senttimetrin levyisiä suikaleita taitekohdasta kohti vastakkaista reunaa.

kuvia 003

Leikkaa sitten vielä suikaleet kahtia, mutta jätä taitosreunaan parin sentin leikkaamaton pätkä, jotta suikaleet pysyvät yhdessä. Kieputtele kahta taikinanauhaa toistensä ympäri joko pöydällä tai ilmassa roikottaen.

kuvia 004kuvia 005

Kieputtele taikinasta nutturoita pellillä niin, että jätät taitoskohdan alle ja lähdet kokoamaan siitä nutturaa. Sujauta nutturan pää vielä pullan alle ettei se irtoa uunissa.

kuvia 006

Voitele nutturapullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista kuten korvapuustitkin.

kuvia 009

kuvia 008

Voisko olla parempaa tapaa aloittaa viikonloppu kuin tuore pulla!? Jos teillä on omia suosikkireseptejä pullan tekoon niin saa kertoa 🙂

14 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Heips ja kiitos ihanasta postauksesta! <3 Rakastan korvapuusteja, ja on niin hienoa huomata, että joku teistä osaa myös herkutella kohtuudella. Voi kun kaikki ottaisivat sun terveen asenteen! Nimimerkillä vähän liikaa ortorektikkoja liikkeellä nykypäivänä. :/

  • Jonna kirjoitti:

   Osa jengistä pingottaa vähän liikaa ruokien ja treenien osalta. Ei toki kaikki mutta huolestuttavan monet! Toisaalta, mistäpä me tiedetään mitä ihmiset kotonaan tekee kun ei ole muita katselemassa!

   Korvapuustit on parhaita! Jos ei itse jaksa tehdä niin heti seuraavana tulee Lidlin korvapuustit <3

 2. Pullatyty kirjoitti:

  Ah korvapuusteja! Nykyään tuputetaan ihan liikaa kaikenmaailman terveysherkkuja, mutta jos syö kaikkea kohtuudella, niin ei ne pullatkaan sen huonompia ole! Mahtava postaus!

  • Jonna kirjoitti:

   No juuri näin! Jos viikolla syö suht siististi niin viikonloppuna, tai miksei viikollakin, voi ihan hyvin syödä vähän pullaa tai muuta hyvää. Mä ajattelin tehdä lauantaina mökillä raparperipiirakkaa jos raparperit on vielä hengissä 🙂

 3. -didi- kirjoitti:

  Korvapuustit <3 Uunituoreina kera kylmän maidon .. OMOMOMOMO!! Mitään muuta en kaipaa tässä gluteenittomassa ruokavaliossa, kuin juuri noita korvapuusteja. Tuorepastaa kaipasin, onneksi juuri opettelen tekemää sitä itse 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kylmän maidon kanssa todellakin! Mökillä on monesti ihana herätä aamulla tuoreen pullan tuoksuun kun vaari on alkanut leipoa aikaisin aamulla. Siitä onkin kiva nousta suoraan sängystä pöytään, kaataa lasi täyteen kylmää maitoa ja herkutella korvapuustilla. Ihan parhaita!

   Etkö ole löytänyt mitään hyvää gluteenitonta versiota korvapuusteista?

   • -didi- kirjoitti:

    No aloin etsiä tuon kirjoitettuani , ja kyllä sitä ohjeita löytyy. Se on vaan turhan vammahakuista tehdä meillä kotona pullaa, sillä taidan olla ainoa joka sitä söisi. Itsellä on tuo kohtuus vielä tietyissä herkuissa hakusessa, mutta.. ehkä sitä voisin jossain vaiheessa kokeilla, ehkä sitten kun pakastimessa on tilaa vierasvarapullille.

    • Jonna kirjoitti:

     Meillä mies monesti toivoo että leipoisin jonkun tietyn jutun ja sit se syö vaan yhden palan. Loput jää luonnollisesti mulle 😀 Mä kannan aina kaiken ”ylimääräisen” duunikavereiden iloksi 🙂

 4. Jenna kirjoitti:

  Meillä noita nutturapullia on aina nimitetty kierrepulliksi 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle noi oli ihan uusi tuttavuus ennen kuin bongasin ne Emilian Uusi Kuu blogista! Kierrepullahan se selkeästi onkin 🙂

 5. Kati kirjoitti:

  Minä tykkään myös leipoa pullaa. Leivon yleensä vegaanipullia, vaikken vegaani olekaan. Kerran leivoin vegaanivieraalle pullaa ja yllätyin kuinka hyviä pullista tulikaan, parempia kuin tavallisista pullista! Taikinasta tulee hyvin pehmeää ja helppoa käsitellä. Jätät vain taikinasta kananmunan pois, korvaat maidon soija- tai kauramaidolla ja voitelet paistetut pullat sokerivedellä. Kananmuna on taikinassa ihan turha.

  • Jonna kirjoitti:

   Tiiätkö, kun mäkin olen monta kiertaa miettinyt kananmunan funktiota pullataikinassa. Vegaanipullat kuulostaa nimenä aika hurjilta, mutta kun avasit vähän reseptiä niin ovat muuten varmasti hyviä! Höh, nyt alko mieli tekemään pullaa 😀

   • Eikku kirjoitti:

    Meillä mies leipoo vegaanista pullaa (tai oikeastaan korvapuusteja), jotka on niin hyviä, että työkaverit usein kyselee, että ”voisko se sun mies taas leipoa”. Oon siis vienyt pullaa aina välillä töihin ja ne kyllä katoaa sieltä saman tien ja pettyneitä oon joutunut joskus lohduttelemaan :D. Ja siis ihan jauhopussin kyljestä on ohje, kananmuna vaan jätetään pois. Nesteenä käytetään itse asiassa vettä.

    • Jonna kirjoitti:

     Vettä! Nyt tämä meni mielenkiintoiseksi 😀 Pakko varmaan ihan oikeasti testata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *