Hae
Palasia Arjestani

Nachoplatter viikonlopun naposteluun

nachoplatter

Onko nachoplatter teille tuttu? En tietä mikä tuohon olisi paras suomenkielinen käännös, ehkä nachopelti tai -vuoka? No enivei, tehdään kyseistä ruokalajia aika harvoin ja edellisestä kerrasta olikin vierähtänyt useita kuukausia. Välillä on jotenkin todella vaikea keksiä viikonlopuksi jotain vähän erilaista ja hyvää ruokaa. Pitäisi muistaa aina jo viikolla miettiä mitä viikonloppuna syödään eikä sitten vasta kauppaan mennessä perjantai-iltana tai lauantaina aamupäivällä. Ihan turha edes haaveilla, että kaupassa pyöriessä tulisi mitään järkevää mieleen!

Nachoplatter mielessä

Viime viikonlopun menuuseen kuului tämä nachoplatter ja oltiin itseasiassa miehen kanssa molemmat miettineet sitä ruuaksi. Me syödään usein lauantaina päivällä jotain jämiä jääkaapista ja illalla kokkaillaan vasta saunan jälkeen jotain kivaa tai haetaan jostain ruokaa. Tykkäisin itse kokkailla lauantaina oikein pitkän kaavan mukaan, mutta aivan liian usein iltapäivälle jää kaikki ne hommat, joita ei ehdi arkisin hoitaa, kuten siivoaminen ja muut kotityöt. Niinpä ruuanlaitto jää illan viimeisille tunneille ja päädytään tekemään jotain helppoa ja nopeaa ja sitä nachoplatter todellakin on!

nachoplatter

Ruokana helppo kuin mikä

Nachoplatter on siitä hyvä ja helposti muunneltavissa oleva ruokalaji, että sinne voi laittaa sekaan periaatteessa ihan mitä vain. Meidän nachovuokaan kuuluu yleensä nacholastuja (luonollisesti), jauhelihaa, juustokastiketta, salsaa, jalopenoja sekä juustoraastetta. Kasvisversion tästä saa helposti vaihtamalla jauhelihan vaikkapa härkikseen tai nyhtökauraan. Toimii kuulemma silläkin! Me esipaistetaan nachoja uunissa pieni hetki ja sen aikana kypsennetään pannulla jauheliha. Tämän jälkeen nachot pellille tai kulhoon alimmaiseksi ja muut asiat niiden päälle. Juustoraaste päällimmäiseksi niin kuin aina! Nachovuoka tarjoillaan ranskankerman sekä muussatun avocadon kera. Ruokajuomaksi sopii esim. cokis, olut ja vichy. Tämä sapuska uppoaa koko perheelle eikä vaadi liikaa aikaa saati vaivaa!

Mikä on sun lemppariruoka viikonlopuksi?

PS. Jos tykkäät nachoista, niin tsekkaappa myös nacho-kanavuoan ohje!

Edellinen postaus: Veikö Black Friday rahat?

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

2 kommenttia

  1. mariem kirjoitti:

    Superhelppo ja maukas ”pizza blanco” https://www.valio.fi/reseptit/lehtikaali-tortillapizzat/
    Täytteitä voi tietysti varioida mut jos lehtikaali maistuu <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.