Hae
Palasia Arjestani

Mitä syötäisiin kun ei keksi mitä syötäisiin?

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Arki, tuo ihana kiireen ja sekasotkun aika. Näin ainakin meillä. Arki vie usein niin kovasti mennessään, että pyhät lupaukset ihanista gourmetaterioista, värikkäistä salaateista, silitetyistä pyykkipinoista ja puhtautta kiiltävät kodista unohtuu viimeistään tiistaina. Jokaisen siivouspäivän jälkeen vannon pitäväni päivittäin ainakin 15 minuutin järjestelysession, mutta kun arki iskee päälle niin hyvä kun astianpesukonetta jaksaa täyttää saati tyhjentää. Viikonloppuna mieli pulppuaa mitä herkullisempia reseptejä, mutta arkena osaan ottaa kaupasta mukaan tasan ne perustarpeet ja yleensä niistäkin jää osa ostamatta. Melkein joka päivä laitan miehelle salireissulle viestin perään: en muistanut ostaa niin toisitko kaupasta…

Tänään oli taas yksi niistä päivistä, kun ei kaupassa leikannut ei sitten yhtään. Pyörin hyllyjen välissä kuin puolukka persiissä ja mietin mitä tänään syötäisiin? Kun ei aina viitsisi sitä jauhelihakastiketta ja spagettia. Niin mitä sitten syödään kun ei kerta kaikkiaan keksi mitä syödään? Näissä tilanteissa kiertelen vähän kaupassa ja katson mikä on sesongissa ja tarjouksessa. Ensin hevi-osasto ja sitten lihat, kanat ja kalat. Tänään mukaan tarttui kasa vihanneksia ja tarjouksesta lohta. Seuraava askel oli tonkia kotona jääkaappi, pakastin ja kuiva-aineet. Tyttö vaati spagettia lohen kanssa, joten hän sai sitä ja itselleni mikrotin kypsäksi yhden pöydälle unohtuneen bataatin. Vihanneslokeron antimista väännettiin salaatti. Ja näin saatiin taas yhdet nälkäiset masut täytettyä!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Jos mulla ei kerta kaikkiaan synny ideoita päivän ruuasta niin otan aina jonkun proteiinin lähteen ja lähden sen ympärille miettimään muita aineksia. Tehdäänkö uunissa, pannussa vai kattilassa? Jos kaiken voi valmistaa uunissa yhdessä astiassa niin aina parempi! Jääkaapin käyn läpi säännöllisesti ja tungen ruokiin kaiken mahdollisen joiden parasta ennen päiväys alkaa häämöttää. Parhaat sapuskat muuten syntyy juuri näin mututuntumalla! Ja saa ainakin vaihtelua.

Meillä ruokapolitiikkaa helpottaa anoppi, joka tekee ruokaa aina niin paljon kerralla, että saadaan aina myös kotiinviemisiä. Muina aikoina ruuanlaiton hoitaa se, jolla on aikaa ja intoa. Useimmiten minä. Kuka teillä Kokkaa ja mitkä on teidän parhaat arkireseptit? Mitä teillä useimmiten syödään? Laittakaahan parhaat vinkit jakoon!

Kuvituksena ruokia viime viikonlopulta ja tältä viikolta. Arnoldsin tuplasuklaadonitsi oli murhaavan hyvää…

12 kommenttia

 1. M kirjoitti:

  Kerrotko tuosta bataatin mikrotuksesta enemmän? Uusi juttu mulle

  • Jonna kirjoitti:

   Pesen bataatin, tökin siihen reikiä haarukalla ja mikrotan noin 10 minuuttia. Puolessa välissä mikrotusta käyn kääntämässä bataatin. Helppoa ja nopeaa 😉

 2. jensu kirjoitti:

  Yksin asuvana aikaa voisi luulla olevan, mutta arkena ei tahtoisi käyttää kaikkea aikaa kokkaamiseen ja reseptit ovat hyvin yksinkertaisia (usein myös yksipuolisia). Aika samanlainen linja kaupassa käynnin suhteen myös täällä, tarjoukset tsekataan läpi ja jos sieltä joku iskee niin siitä inspiraatiota. Aivan liian usein ruokalistalla on riisiä ja kanaa+parsa- ja kukkakaali, ja itse valmistamanani se usein on myös juuri niin kuivaakun olla ja voi. Toinen bravuurini (:D) on jauheliha, pasta ja höyrytetyt porkkanat. Blogeista koitan joskus myös kerätä ideoita, ja tällasia arkipostauksia on juuri siksikin mukava lukea! 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  • Jonna kirjoitti:

   Yksinkertaisin on joskus parasta ja kuitenkin itselaitettu on aina parempaa kuin valmiit einekset! Vaikka nyt joskus kuivaa olisikin 😀 Oletko koskaan koittanut keittää kanoja? Tulee ainakin mureita!

 3. Maija kirjoitti:

  Tän hetken lemppari:

  kookoscurrykana riisillä

  Pilko vihanneksia (mulla porkkanaa ja BATAATTIA), kuullota hetki pannulla. Lisää sekaan kookosmaidon jähmeä osa, kiehuttele. Lisää vihreää/punaista currytahnaa. Lisää kanaflesuikaleet sekaan, keitä kunnes kypsää. Lisätä voi sitruunaa, limeä, inkivääriä, sipulia, parsaa. Mutta toi batatti toimii sairaan hyvin! Valmista tulee (1/3 bataattia, pari porkkanaa, 300g kanaa) noin 20-30 min! Ja tosiaan riisit kiehumaan sitte jossain välissä. Namnamnam 🙂

  Kookosmaito maistuu yllättävän vähän, jos se mietityttää!

  • Jonna kirjoitti:

   Oi nam, kuulostaa todella hyvältä! Mä tykkään kookosmaidosta ja kaikesta itämaisesta ruuasta, mutta tyttö ei taas ole kauheasti niiden perään. Voisinkin joku ilta tehdä tätä ihan vain itselleni..

 4. milja kirjoitti:

  mä keitän yleensä ison kasan perunoita valmiiksi,sen kans on helppo syödä mitä vaan. joku kastike valmistuu parissa minuutissa tai sit laittaa potut pannulle ja käristelee pihvin seuraksi,tai muussaa pikaseen ja heittää vaikka jauhelihan sekaan. perunasta on tullu ihan lemppari 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Peruna on kyllä hyvää ja meilläkin sitä syödään välillä aika paljonkin! Myös uunissa tehdyt lohkoperunat on suurta herkkua 😉

 5. Marika kirjoitti:

  Moii! Välillä ahdistaa paljonkin, kun pitää syödä usein ja paljon ja aina ei vaan maistu eikä jaksa kokata.. Yks pika apu on uunimunakas. Kaapista kaikki vuokaan; tomaatit ja kasvikset, kalkkunat, yrtit yms uunivuokaan. Munat, maidot ja mausteet sekaisin, ja uunivuokaan ja uunissa 15-20 min parissa sadassa..maistuu ainakin mulle kuoleman nälässä ja aivottomina hetkinä ?

  • Jonna kirjoitti:

   Uunimunakas! Sinäpä sen sanoit. Ehkä maailman kätevin tapa ”hävittää” kaikki vanhenevassa olevat tuotteet jääkaapista. Kiitti muistutuksesta!

 6. Hilkka kirjoitti:

  Kyllä se yleensä on sitä perus kana tai jauheliha linjaa, kun ei vaan keksi tai ehdi käyttää montaa tuntia ruoanlaittoon. Kaupassa yleensä katson tarjouksia ja sen pohjalta koittaa jotain keksiä. Munakkaat on täälläkin huomattu toimiviksi, varsinkin kun on kamala nälkä eikä halua alkaa vääntään mitään monimutkaista. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Näinhän se yleensä arkena menee. Mullakin on iso kasa reseptejä tallessa, mutta kun ne on sit aina kotona kun itse on kaupassa 😀 Toki netistäkin voisi etsiä, mutta kun ei kaupassa jaksa alkaa etsimään..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *