Hae
Palasia Arjestani

Lonkankoukistajien venyttäminen kahvakuulalla

venytys

Kerroin teille pari postausta sitten mun viime aikaisista selkäkivuista ja siitä kuinka mun lonkankoukistajat sekä pakarat on todella kireällä ja ilmeisesti nämä kireydet johtuvat edelleen kuntoutuvasta olkapäästä. Niiden kireyden vuoksi lantio on kääntynyt virheasentoon ja tämän vuoksi mun selkä oireilee nyt melkeinpä päivittäin. Minähän en helpolla luovuta ja olen aloittanut jo toimenpiteet saadakseni kropan jälleen kuntoon! Crossfitistä mulle on jäänyt takataskuun aika monta hyvää liikkuvuus- ja kehonhuoltovinkkiä ja jaan nyt yhden teillekin. Olen itseasiassa tästä aikaisemminkin blogissa kirjoittanut, mutta kertaus on opintojen äiti ja avain lonkankoukistajien venyttämiseen 😉

Aseta kahvakuulan kahva lonkkaluun suuntaisesti ja mene makaamaan kahvan päälle. Vedä henkeä sisään ja ulos puhalluksella yritä painua entistä voimakkaammin kahvaa vasten. Voit myös kokeilla jännittää hetken vatsalihaksia ja kun löysäät jännitystä, anna kahvan upota entistä syvemmälle. Tämän ei kuulu sattua eli jos tämä liike tekee sinulle kipeää niin älä tee tätä! Tee pari minuuttia per puoli. Alkuun kahvakuulan oikean kohdan löytäminen saattaa olla hankalaa, mutta tiedät kyllä kun löydät oikean kohdan. Alla vielä video!

Jos sulla on hyviä vinkkejä lonkankoukistajien venyttämiseen niin laita ihmeessä vinkit jakoon!

4 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Minulle paras apu on ollut kireiden lonkankoukistajien rentouttaminen hierojalta saadulta täsmäliikkeellä (jota on valitettavasti vaikea kuvailla sanallisesti, vaatisi videon!) ja yin-jooga!

  Lonkankoukistajat ainakin minulla jumiutuvat istumisen, stressin/henkisen kuormittumisen vuoksi sekä vielä näihin yhdistettynä raskas kuntosalitreeni. Yin-joogasta saa aivan ihanaa vastapainoa!

  • Jonna kirjoitti:

   Istuminen on ehkä pahinta lonkankoukistajille! Ja niin minä vaan istun tälläkin hetkellä…Yin-joogaa voisi kyllä joskus kokeilla! Kiitti vinkistä 🙂

 2. Jenni kirjoitti:

  Voimistelevaa tyttöä juuri käytin fysioterapeutilla ja lonkan koukistajien venyttämiselle kertoi paremman vaihtoehdon olevan vastakkaisten lihasten =pakaran aktivointi. Ja tässä se tehtiin niin, että seistiin yhdellä jalalla pitäen kädellä toisen jalan nilkasta kiinni (jalka taivutettuna) ja jäykistettiin pakaraa (pito ja vapautus, toistoja ehkä 10). Tämän jälkeen uusi mittaus lonkan koukistajille näytti kireyden poistuneen :O

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen tosi paljon tehnyt nyt pakaroiden aktivaatioliikkeitä ja selkäkipu on alkanut nyt hellittää! Jatkan vielä jonkin aikaa, kunnes huomaan että molemmat puoliskot aktivoituu yhtä hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *