Hae
Palasia Arjestani

Hyvin maistuu – ruokapäiväkirjaa viime viikolta

Mä olen edelleen hyvin innostunut paleo-henkisistä resepteistä ja meninkin nyt ostamaan itselleni eKirjan, jossa on melkein 1000 reseptiä! Ei ainakaan ruokaideat lopu kesken 😀 Viikonloppuna söin ihan normaalia ruokaa siskon luona kyläillessä, mutta heti sunnuntaina palasin automaattisesti viljattomalle/gluteenittomalle ja maidottomalle linjalle. Kahvissa kyllä maitoa käytän edelleen enkä muutenkaan ole 100% tarkka näissä asioissa. Pääasia, että ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi. Onnistuin hävittämään osan torstain ja perjantain ruokakuvista, mutta mennään näillä mitä on. Tällaisia aterioita siis viime viikolla.

Maanantai

PicsArt_1437458642491Aamulla kahden munan munakas, gluteeniton sämpylä kinkulla ja kurkulla, vettä ja kahvia // töissä välipalana pari kiiviä ja kahvi // lounaalla itse tehtyjä lihapullia, keitettyä bataattia ja tuorevihanneksia // iltapäivällä mustikkasmoothie (ei kuvaa) // kahvin kanssa puolikas minttusuklaa Questbar (saa Vitamokselta!) ja pari palaa täyteraakasuklaata // illalla kreikkalainen illallinen Jumbon Santorinissa: karitsaa, pottua, vihanneksia ja maailman parasta tsatsikia.

Tiistai

PicsArt_1437459062180Aamupalana paistettua jauheluhaa ja kasviksia, omenaa, vettä ja kahvia // töissä välipalalla pari kiiviä // lounaalla jauhelihaa, bataattia ja tuorevihanneksia // ennen treeniä mustaherukkasmoothie (ei kuvaa) // treenin jälkeen palkkari (ei kuvaa) // illalla anopin tekemää lohikiusausta, pari riisikakkua kinkulla ja paprikalla, porkkanoita ja kukkakaalia // iltapalana puolet Alpron soija-mantelijogurtista.

Keskiviikko

PicsArt_1437461684788Aamupalaksi puolet mango-cashewvanukkaasta, kiiviä, vettä ja kahvia // töissä välipalalla omenaa, vettä ja puolikas Questbar // lounaalla Picnicin kana-teryakisalaatti patongilla // kotona välipalana riisikakkua, myproteinin maapähkinävoita, omenaa ja pari palaa täyteraakasuklaata // illallisena lohkoperunoita uunissa, paistettua kananmunaa, tomaattia ja itse tehtyä majoneesia.

Torstai

PicsArt_1437464776702Aamupalaksi loput mango-cashewvanukkaasta, kiiviä, kuivattuja karpaloita, pari palaa täyteraakasuklaata, vettä ja kahvia // välipalalla kiivi ja puolikas Questbar // lounaalla edellispäivän illallista, porkkanoita ja paprikaa // välipalana kotona mustikka-banaanismoothie (ei kuvaa) // illallisena gluteenitonta spagettia ja jauhelihakastiketta (ei kuvaa) // jälkiruuaksi pari täyteraakasuklaata // iltapalaksi omenaa ja maapähkinävoita (ei kuvaa).

Perjantai

PicsArt_1437464991121Aamupalaksi gluteeniton sämpylä kinkull, kurkulla ja avocadolla, omenaa, vettä ja kahvia (ei kuvaa) // välipalana kiivi, minttusuklaa Questbar, vettä ja kahvia // lounaalla edellisepäivän spagettia ja jauhelihakastiketta, pinaattia ja tomaattia // junassa pari riisipiirakkaa kinkulla ja kurkulla sekä puolikas omena // siskon luona iltapalaksi juuri leivottua sämpylää sekä pannukakkua hillolla (ei kuvaa).

Lauantai

PicsArt_1437465138012Aamupalalla puuroa, sämpylää kinkulla ja pannukakkua omenahillolla, vettä ja kahvia // isän luona puolikas donitsi ja keksi kahvin kanssa (ei kuvaa) // lounalla siskon tekemää porkkanasoppaa ja sämpylää // kahvin kanssa pari palaa raparperipiirakkaa // illallisena grillattua pihviä ja pekoniin käärittyjä tuorejuustotäytteisiä herkkusieniä, täytettyjä tomaatteja, pottuja, kantarellikastiketta ja salaattia // jälkkäriksi vaniljajätskiä ja mansikoita (ei kuvaa) // illan aikana kolme lasia valkkaria.

Sunnuntai

PicsArt_1437465581577Aamupalaksi puuroa omppuhillolla, sämpylä kinkulla, vettä ja kahvia // junamatkan aikana sämpylä kinkulla ja juustolla sekä minttusuklaa Questbar, josta tyttö söi varmaan puolet..// kotona puolukkasmoothie // iltaruuaksi munakasta, pekonia ja omenaa.

Viime viikolla treenasin tasan kerran ja sekin oli tiistaina. Keskiviikkona ei huvittanut ja torstaina olin jo matkalla kun kaatosade yllätti ja jäin sateensuojaan odottelemaan sateen loppumista. Se ei sit ihan heti loppunut.. Smoothien tykkään tehdä melkeinpä kerran päivässä. Varsinkin ennen treeniä se on mulle just hyvä ateria. Upotan yleensä smoothieen kokonaisen avocadon, banaanin + muuta hedelmää, marjoja paljon, siemensekoitusta, heraa ja nesteeksi vettä/mantelimaitoa/kookosmaitoa. Hyvä setti: kivasti kaloreita ja imeytyy suht nopeasti. Nälkää en ainakaan näkenyt viime viikolla, joten ruokamäärä oli varmaan suht passeli. Questbareja vois varmaan syödä vähän vähemmän 😀 Mut kun ne on niin hyviä!

No, miltäs tämä viikko näytti teidän mielestä? Tälle viikolle oonkin tuplaten intoa täynnä, kun hommasin sen uuden reseptikirjan! Heti eilen testasin pari uutta reseptiä ja rustaan ne tännekin pikimmiten 🙂 Viikonloppuna päästäänkin sit hotska-aamiaisille Tampereella!

4 kommenttia

 1. Susanna kirjoitti:

  Mitä tykkäsit tosta Questin minttusuklaasta? Ite en oo vielä törmännyt missään ja kerennyt maistaan 🙁

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Minttusuklaan suurena ystävänä tykkään todella paljon! Cookies & cream on myös hyvää, mut minttusuklaa vähintään yhtä hyvää ellei parempaa 🙂 Vitamokselta noita voi ostaa laatikollisen kerralla tai yksittäisiä patukoita. Kannattaa käydä tsekkaamassa 🙂 Banneri tossa oikealla –>

   • margarita kirjoitti:

    Aivan samaa mieltä, cookie & cream oli edellinen lemppari herkkuni noista quest bareista ja nyt kun maistoin minttusuklaata oli se kyllä ihanaa (!!) se suklainen koostumus, ne murenevat suklaapalaset ja minttusattumat ja se mintun maku joka valtasi suun joka puraisulla:P jtn mitä on pakko ostaa vielä jatkossakin uudelleen:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *