Hae
Palasia Arjestani

Ruokapäiväkirja – ei mennyt ihan putkeen

Tämä viikko on ollut mulle vähän poikkeuksellinen ja se näkyy syömisissäkin. Jouduin jäämään keskiviikkona sairaslomalle kipeytyneen peukaloni takia ja samalla jättämään treenitkin pois. Tällainen epämiellyttävä muutos arkeen pistää mulla ruokailut ihan sekaisin ja ruokahalukin on loppuviikosta ollut vähän kadoksissa. Toisaalta olen myös nukkunut ruhtinaallisia yöunia, joten senkin takia 1-2 ateriaa on jäänyt päivästä pois. Läjdetäänpä katsomaan miltä mun arkipäivien ruokailut tällä viikolla näyttivät!

Maanantai

PicsArt_1423247151763

Myöhäisellä aamiaisella Sunnuntain uusia tattarisämpylöitä höysteillä // Ennen töitä smoothie, jossa punaviinimarjoja, puolukoita, banaania, avocadoa, heraa ja mantelimaitoa // töissä täytettyjä kesäkurpitsoja ja porkkanoita // Iltapalana turkkilaista juggaa kera omenoiden ja cashewpähkinöiden

Tiistai

PicsArt_1423246782508

Aamupalana sunnuntain gluteenittomat tattarisämpylät höysteillä // töissä välipalalla omena, pekaanipähkinöitä,  kahvi maidolla ja pari palaa CocoVin appelsiiniraakasuklaata //Lounaalla täytettyjä kesäkurpitsoja ja pari palaa appelsiiniraakasuklaata // välipalana marjasmoothie ennen HopLopiin lähtöä // HopLopissa banaani ja kalkkunaleikettä // Treenin jälkeen makkara-lehtikaalilaatikkoa ( resepti tulossa) ja omppua jälkkäriksi

Keskiviikko

PicsArt_1423246513260

Aamupalana ne perinteiset leipäset // lääkärin jälkeen kaikin tuskassa pari leipää lisää// leipien päälle vielä muutamat namit // illalla makkara-lehtikaalilaatikkoa // Iltapalana omena ja pähkinöitä

Torstai

PicsArt_1423246308517

Aamupalana karjalanpiirakoita, itsepuristettua appelsiinimehua ja kiiviä // välipalana smoothie jossa banaania, lehtikaalia, mustikoita, chia-siemeniä ja CocoVin Supermixiä // kampaajalla kahvi maidolla ja pari keksiä // anoppilassa hernekeittoa ja leipä, jälkkärinä pannaria mansikkahillolla ja kermavaahdolla // Iltapalana turkkilaista juggaa, mustikoita, kiiviä ja manteleita

Perjantai

PicsArt_1423295929426

Aamupalana perinteiset leivät kananmunalla, juustolla ja paprikalla // Lounaalla makkara-lehtikaalilaatikkoa // välipalalla kiiviä, avocadoa ja karjalanpiirakoita // illalla lohileivät ja porkkanaa

Oon huomannut kotipäiviä viettäessäni,  että ruikailuvälit venyy ihan huomaamatta. Saatan korvata yhden välipalan vain kupilla kahvia… Kiva löytö oli nuo Sunnuntain uudet kaura-tattarisämpylät ja HK:n lisäaineeton palvikinkku. Pitäis enemmänkin tutkiskella kauppojen uutuuksia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tälle viikolle kokkasin vain kaksi ruokaa: superhelpot täytetyt kesäkurpitsat ja ihan hatusta vedetyn makkara-lehtikaalilaatikon, jota tein taas ihan liikaa! Se on kyllä tosi hyvää,  joten ihan mielelläni oon sitä useampana päivänä syönytkin. Ens viikolle on taas muutama uusi idea ruokiin tallessa 😉 Smoothien sekaan löysin Alpron mantelimaidon rinnalle myös kookosmaidon, sopii hyvin smoothien sekaan ja itseasiassa kahviin ja ihan sellaisenaan juotavaksikin! Ihanan raikas uusi löytö 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ruokapäiväkirjaan en merkannut ollenkaan mun treenin jälkeistä palkkaria tai muita lisäravinteita. Mulla on edelleen käytössä Lidlin palkkari ja sen lisäksi laitan palkkariin kreatiinia ja glutamiinia. Otan päivittäin myös monivitamiinin (d-vitskut väliaikaisesti loppu…), omega3:set ja iltaisin magnesiumia ja sinkkiä. Tuo jälkimmäinen yhdistelmä auttaa nukahtamaan ja syventää unta. On toiminut mulla aina, jos on ollut unen kanssa ongelmia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun on jo pitkään tehnyt mieli kokeilla jotain kauppakassi-palvelua. Onko ne tuttuja teille tai oletteko jopa kokeilleet joskus? Jostain lehdestä luin Anton&Antonin kauppakassista ja täytyy sanoa, että kiinnostuin todella paljon! Anton&Anton myy laadukkaita raaka-aineita ja heillä on useampi kivijalkakauppa täällä pääkaupunkiseudulla. Kauppakassin voi valita kahdelle tai neljälle hengelle ja siinä on raaka-aineet kolmeen eri ateriaan. Ruokalistatkin vaikuttivat todella hyviltä! Viikolle on suunniteltu yksi liha-, kala- ja kasvisateria. Tulis ainakin kokattua monipuolisesti viikon aikana 🙂 Vielä en ole kassia meille tilannut, mut houkuttaa kovasti…

IMG_20150204_173827

Mitäs mieltä mun ruokapäiväkirjasta tai kauppakassi-palveluista?

4 kommenttia

 1. Helikrista kirjoitti:

  Noi kesäkurpitsaveneet on niin hyviä!

  • Jonna kirjoitti:

   Ja todella helppoja tehdä! Samoin kuin täytetyt paprikatkin 🙂

 2. Mimmaa kirjoitti:

  En ole tilannut ruokakassia, mutta kiinnostais kovasti! Juurikin tuota A&A:n palvelua tutkailin ja se vaikutti todella hyvältä. Jos siis päädyt kokeilemaan, niin postaus aiheesta olisi mielenkiintoinen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No kyllähän se kiinnostais kovasti! En oo vielä tilannut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *