Hae
Palasia Arjestani

Vanha kunnon spydäri

Processed with VSCO with 6 preset

Jo montaa päivää mun on tehnyt mieli spydäriä. Päivästä toiseen se on kummitellut mielessä, mutta en ole jaksanut alkaa keittelemään erikseen pottuja ruokaa varten. Tänään oli sitten pakko. Siitä on ainakin vuosi, kun olen viimeksi tehnyt spydäriä! Muistan, että muksuna meillä syötiin aika usein pyttipannua jossain muodossa. Äiti teki sen aina nakeilla ja isä makkaralla. Tähänhän olisi todella helppoa upottaa kaikkea mahdollista jääkaapin jämistä, joten pyttipannu täytyy pitää visusti jatkossa mielessä uunimunakkaiden ohella. Ai että olikin hyvää pitkästä aikaa! Meidän sydämiin tuki varsin perinteisesti perunaa, lihaisaa makkaraa, kananmunaa ja mausteita. Sipulin jätin tällä erää laittamatta, koska jälkikasvu ei niin kauheasti siitä välitä. Mun mielestä spydäri on sellaista kunnon äijäruokaa, joka ei vaadi vierelleen mitään sen kummempia grumeluureja, kuten salaattia. Joskus on mukavaa syödä rehellistä ja tuhtia ruokaa miettimättä sen enempää ruokaympyröitä, kaloreita sun muita! Annetaan mielen levätä ja syödään vain hyvää itse tehtyä ruokaa 😉

Meillä spydäri tarjoillaan ketsupin ja hyvän tv-ohjelman kera, ruokajuomaksi kylmää cokista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *