Hae
Palasia Arjestani

Vastustuskykyä vahvistamassa

Moni teistä varmasti muistaa miten paljon sairastelin vuosi sitten aika välillä syyskuu-toukokuu. Olin jatkuvasti kipeänä ja aina kun pääsin palamaan takaisin treenien pariin, tulin taas kipeäksi. Parhaimmillaan olin neljä viikko terveenä, pahimmillaan reilun viikon. Sairastelu alkoi heti kun palasin takaisin hoitovapaalta töihin ja tyttö meni päiväkotiin. Tätä rallia jatkui siis melkein yhdeksän kuukautta! Välillä olin niin epätoivoinen, että olin valmis tekemään ihan mitä tahansa terveyden eteen. Toukokuussa mulle puhkesi aika rajuna koivu-, kissa- sekä pölyallergiat, mutta kun ne saatiin kuriin niin olen pysynyt terveenä yhtä pientä flunssaa ja enterorokkoa lukuunottamatta.

kuvia 006

Tuo pitkä sairastelujakso on edelleen niin vahvana mielessä, että yritän vahvistaa omaa immuniteettiani kaikin keinoin. Pyrin nukkumaan riittävästi, elämään stressivapaata elämää, treenaamaan riittävästi ja syömään hyvin ja terveellisesti. Näillä keinoilla pääsee mielestäni jo aika pitkälle. Viime keväänä myös viherjauheet, pakuritee sekä tuore inkivääri tulivat aika tutuiksi. Käytin myös vitamiineja koko ajan.

kuvia 008

Tällä hetkellä syön aika paljon marjoja ja hedelmiä. Vihanneksiakin jonkin verran, mutta niiden käyttöä voisi aina lisätä 🙂 Lehtikaali on mun ruokavaliossa aivan uusi tuttavuus. Maku ei ole mikään maailman herkullisin, mutta se sisältää paljon c-vitamiinia, kalsiumia sekä rautaa. Uskon vakaasti, että ruokavaliolla on erittäin suuri merkitys vastustuskyvyn vahvistamisessa. Onhan se nyt sanomattakin selvää, että ruokavalio joka sisältää paljon vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita, vastustaa pöpöjä paremmin kuin ruokavalio, joka koostuu ravinneköyhästä hötöstä. Vai mitä ootte mieltä?

IMG_20140902_090704

Mun sydäntä lämmitti suuresti kuin sain sähköposti Merckiltä jokin aika sitten. Siellä oltiin luettu mun blogia ja oltiin huolissaan mun vastustuskyvyn heikkoudesta ja vatsan kunnosta useiden antibioottikuurien jälkeen. Sain Merckiltä testattavaksi apteekissakin myytävää Bion3 monivitamiinia (oma aikuisille ja lapsille) sekä kuuriluontoisesti käytettävää Bion Restorea. Olen nyt käyttänyt sekä monivitamiinia että restorea noin kolme viikkoa. Mulla käy duunissa päivittäin kymmeniä pahimmillaan kipeinä olevia ihmisiä ja osa duunikavereistakin on kaatunut välillä petiin sairastamaan. Täytyy koputtaa puuta, mutta minä olen vielä säilynyt terveenä!

kuvia 003Bion3-monivitamiinivalmiste sisältää 12 vitamiinin (mm. A-, C-, B12, E- ja D3) lisäksi 8 kivennäis- sekä hivenainetta (mm. rauta, sinkki, magnesium, kromi, kalsium) sekä 3 erilaista probioottia. Lasten monivitamiinissa määrät ovat pienemmät eivätkä esim. kromi ja seleeni kuulu lasten vitamiiniin. Probiootteja olen itsekin käyttänyt jonkin verran, mutta aiemmin ne eivät ole olleet samassa pillerissä vitamiinien kanssa! Näinhän se on, että jos suolisto on huonossa kunnossa niin mikrobitkin pääsee jylläämään kropassa helpommin. Bion3:n sisältämät erilaiset probiootit ( Lactobillus gasseri, Bifidobacterium bifidum ja Bifidobacterium longum) vaikuttavat suoliston eri osissa ja juuri sen takia ne parantavat tehokkaasti elimistön vastustuskykyä.

kuvia 004Bion Immun Restore auttaa elimistöä palautumaan erilaisista stressitiloista ja tutkitusti lyhentää flunssan kestoa jopa kahdella vuorokaudella. Restore sisältää C-vitamiinia (puute saattaa altistaa erilaisille tulehdussairauksille), sinkkiä (tärkeä virus- ja bakteeritulehdusten torjunnassa), histidiiniä (parantaa sinkin imeytymistä) sekä samat probiootit kuin monivitamiineissakin. Restore on tarkoitettun käytettäväksi kuuriluontoisesti 2-3 viikkoa kerrallaan.

kuvia 005kuvia 009Tyttö sai nyt käyttöönsä tuon juoniorimallin vitamiinin ja lapsilla vitamiinin maku on aika tärkeä juttu. Aiemmat vitamiinit maistui oikeasti ihan karsealta eikä mimmi niitä suostunut suuhunsa pistämään. Bion Junior maistuu vadelmalta ja nykyään tyttö jopa ihan itse pitää huolen siitä, että vitamiini tulee syötyä päivittäin 🙂

kuvia 001kuvia 002

Sain viime viikolla myös muutaman näytteen testattavaksi Arctic warriorsilta. Arctic Warriorsin tuotteet ovat kotimaisia ja 100% luonnollisia ja ne on tarkoitettu lisämään vastustuskykyä ja selättämään flunssan (Puolustaja-geelishotti), rentouttamaan ja lisäämään stressin sietokykyä (Taistelija-geelishotti) ja kestävyyttä sekä antamaan luonnollista energiaa (Energia-hunajashotti). Tuotteet on geelimäisiä ja ne on pakattu käteviin pikku annospusseihin. Puolustaja sisältää väinönputkea, nokkosta, pohjoista maariantuoksuheinää sekä kasviglyserolia. Taistelijassa on ruusunjuurta, nokkosta sekä kasviglyserolia ja Energia-shotissa kotimaista hunajaa, ruusunjuurta, nokkosta sekä kasviglyserolia. Shotit voi hörppäistä sellaisenaan tai sekoittaa esim. smoothien joukkoon. Itse hörppäsin eilen Puolustajan eikä ollut yhtään pahan makuinen! Maistui yrteiltä ja terveelliseltä 😀 Mua kiinnostaa suunnattomasti luonnon omat superfoodit ja mitä kaikkea hyödyllistä luonnosta voi omaan käyttöön löytääkään! Josta tulikin mieleen, että mun nokkoset taitaa olla jo riittävän kuivia käyttöä varten…. käykää lukemassa lisää geelishoteista ja niiden aineksista Arctic Warriorsin sivuilta!

Onko teillä vitamiinivalmisteita käytössä? Millä muulla tavoin yritätte pitää flunssat loitolla ja itsenne terveinä?

Ps. Oletteko vielä törmänneet Luomutalliin? Luomutalli on uusi hyvinvointi-, fitness-, superfood- ja luomutuotteiden verkkokauppa. Käykää tsekkaamassa mitä kaikkea sieltä löytyy! Katselin, että siellähän on melkeinpä kaikkea mitä terveelliseen leivontaan tarvitsee plus se Vitamix mitä olen himoinnut vaikka kuinka kauan… Pitäis vaan voittaa ensin lotosta 😀

*postaus sisältää mainoslinkkejä + linkkejä yhteistyökumppanin sivuille

8 kommenttia

 1. -didi- kirjoitti:

  Jännä juttu, just kaupassa mietin oman vastustukykyni vahvistamista, nappasin mukaani hapankaalia. Se haisee aika kuvottavalle, mutta monessa lähteessa on puhuttu probioteista ja niiden vaikutuksesta koko kropan toimintoihin. Jännityksellä jään odottamaan josko elimistössä alkaisi tuntua jotain positiivisia vaikutuksia.

  Omaa terveyttä muuten tulee hoidettua monipuolisella ruokavaliolla, marjoilla, hedelmillä ja tuoreilla vihanneksilla sekä riittävällä määrällä hyviä rasvoja, vannon myös vihreäteekapselien nimeen. Jostain syystä aina unohdettuani ostaa vihreäteekapseleita, minulle puhkeaa flunssa. Se on aina ollut yhteydessä pídempään taukoon niistä. Yritän malttaa pitää urheilusta ainakin kerran viikossa lepopäivän ja olen yrittänyt keskittyä yöunen määrään.

  Hienosti muuten vedetty Viikingissä 🙂 Olisi kovasti ollut tapahtuma myös minun mieleeni.

  • Jonna kirjoitti:

   Hapankaalia, hyvä kun muistutit! Täytyykin taas ostaa sitä lisää. Haisee tosiaan pahalle, maistuukin vähän omituiselle mutta tekee kuulemma hyvää suolistolle!

 2. N kirjoitti:

  Hei, kiitos paljon vinkeistä. Näistä menee luultavasti sekä pillerit että geelit kokeiluun! Se jäi vielä epäselvästi, että mistä näitä saa? Luuletko, että näitä vois löytyä esim. apteekeista, Lifestä yms? 🙂

 3. armi kirjoitti:

  mä sairastelin kokoajan ennen ruokavalion muutosta. puhtaampi ruokavalio, kasvisten yli 750g saanti /päivä, monipuoliset ruoka-aineet ja marjat ovat pitäneet meikäläisen terveellä polulla 🙂 mä en käytä kun aloe vera -juomaa, multitabsia, d-vitamiinia ja kalkki+d-vitamiinia. näillä oon päässyt aikasta pitkälle 😀
  en siis tosiaan syö lisättyä sokeria. se on tehnyt suurimman muutoksen! sairastelukierre loppui kun seinään kun aloin syödä terveellisesti 🙂 jonkun verran immuniteettia tuo kuitenkin myös se et äiti on sisätautiosastolla sairaalassa töissä ja tuo bakteereja jatkuvasti kotiin ja altistutaan niille. hyötyjä ! 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä varmasti minä kannan tytön ohella paljon bakteereja kotiin, mutta kyllä niitä tulee sisätautiosastoltakin! Moni sanookin, että sokerin jättäminen pois ruokavaliosta tekee ihmeitä vastustuskyvylle. Mullakin on nyt sokerin käytön vähentäminen käynnissä 😉 Toivottavasti pysytään molemmat terveinä!

 4. Eve kirjoitti:

  Heippa!

  Kiva postaus ja minullekin ajankohtainen. Tuntuu että olen heinäkuun jälkeen vain sairastellut ja nyt alkaa sairastelut helpottamaan. Ehkä minunkin tarvitsee miettiä noita lisävalmisteita avuksi vastustuskyvyn parantamiseksi. 🙂 Ja tietty ruokavaliota täytyisi taas miettiä…
  Niin ja pakko oli käydä katsastaan Luomutalli, hyvältä näytti. Opettelen vasta luomujen ja superfoodien käyttöä. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ruokavaliolla on todella suuri merkitys flunssien välttämisessä ja lisävalmisteilla immuniteetin saa varmasti palautumaan nopeammin. Mä kans katselin eilen tuota Luomutallia ja siellä olis vaikka mitä ihanaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *