Hae
Palasia Arjestani

Monta hyvää syytä ostaa punalaputettuja tuotteita

*Sisältää mainoslinkkejä

punalaputettuja tuotteita

Olen viime aikoina keksinyt monta hyvää syytä ostaa punalaputettuja tuotteita. Rakastan ruokaa, ruuanlaittoa, leipomista, uusien tuotteiden testaamista ja ihan perusarkiruuan kokkaamista. Suurimmat kiksit saan keittiössä, kun saan loihdittua kaapista löytyneistä aineksista jotain todella hyvää. Meille on tärkeää, että suurin osa ruuasta valmistetaan itse hyvistä raaka-aineista. Meidän perhe on sekasyöjiä ja monesti syödään sitä mitä sattuu milloinkin kaupasta käteen tarttumaan tai olemaan tarjouksessa. Ruokalistaa mietitään viikonloppuna seuraavaa viikkoa varten, mutta suunnitelmat saattavat muuttua paljonkin viikon kuluttua. Rahaa ruokaan menee yhtenä kuukautena paljonkin ja seuraavassa kuussa ei paljon ollenkaan.

Olen aika kova seurailemaan tarjouksia ja metsästämään kaupasta punalaputettuja tuotteita. Tsekkaan aina ensimmäisenä punalaput ja vasta sen jälkeen kaiken muun. Jos löydän vaikkapa kalaa tai kanaa useamman paketin alelapulla, ostan niitä useamman pakkaseen. Tämän ansiosta meillä on aina ruokaa pakkasessa pahan päivän varalle. Näin korona-aikaan siitä on suuri apu, sillä ei tarvitse lähteä hamstraamaan yhtään mitään. Pelkästään pakkasen ruuilla pärjättäisiin pitkä tovi neljän seinän sisälläkin. Nyt vihdoin viimein ymmärrän pakastamisen hienouden!

punalaputettuja tuotteita

Minusta punalappuisten ruokien metsästäminen on aivan mahtavaa puuhaa ja rakastan yli kaiken instatilejä, joissa loihditaan nimenomaan näistä tuotteista vaikka mitä herkkuja! Tässä monta hyvää syytä ostaa punalaputettuja tuotteita:

 • punalappuisia tuotteita ostamalla osallistut vähentämään kauppojen ruokahävikkiä
 • säästät selvää rahaa! Ostin tovi sitten kassillisen punalappuisia ruokia ja loppusummaksi tuli vain 15e. Olin aivan ihmeissäni! Näissäkin tosin täytyy muistaa se ettei osta ruokia vain siksi, että ne ovat halvempia ja sitten ruuat jäävät kuitenkin jääkaappiin vanhentumaan.
 • Voit kokeilla halvemmalla aivan uusia tuotteita –> saat ruokavalioosi vaihtelua.
 • Kun ostat halvemmalla uusia tuotteita, saatat loihtia perheellesi jonkin aivan uuden ja herkullisen aterian!
 • punalappuisten tuotteiden metsästys on kiva harrastus! Löytyypä siinä samalla samanhenkisiä ihmisiäkin 😉
 • Kun osallistut ruokahävikin vähentämiseen, osallistut samalla myös ilmastonmuutoksen torjumiseen

No olihan tuossa jo muutamia, kerron lisää kun keksin! Olen itse tehnyt juuri sellaisen linjauksen, että ostan jogurtit ym välipalatuotteet tästä lähtien vain punalaputettuna. Olen tällä keinolla testaillut paljon tuotteita, joita tuskin tulisi muuten ostettua ja välillä joutunut keksimään tilalle jotain aivan muutakin, jos niitä ei ole ollut tarjolla. Normaalisti en  koskaan osta valmiiksi pilkottuja tuoreksia, mutta jos kylkeen on lyöty punainen -30% tarra, niin paketti on lähtenyt mukaan. Myös kasvisruokia olen ostanut nyt enemmän pakkaseen, samoin kuin kanaa ja kalaa. On ihanaa tietää, että kotona on ainakin pakkasessa odottamassa ruokaa valmiina. Helpottaa arkea kummasti.

punalaputettuja tuotteita

Ihminenhän voisi oikeasti elää pelkästään punalappuisilla tuotteilla, mutta olen vetänyt tähänkin touhuun sen rajan, etten osta ihan mitä tahansa tuotteita. Pääasiassa ostan vain asioita, joita ostaisin muutenkin ja harvemmin mukaan lähtee eineksiä. Pari mustapapu-burgeria ja yksi roiskeläppäpizza meillä on pakkasessa odottamassa, mutta muuten en hamstraa valmisruokia. Tarjousten ja punalappuisten ruokien lisäksi ostan paljon ruokaa esim. Fiksuruoasta. Tilasin sieltä juuri halvalla ison laatikollisen perustuotteita, kuten tomaattimurskaa, pastaa ja sen sellaista. Myös bcaa-juomat tilaan nykyään Fiksuruoalta. Jos kiinnostaa, niin saat 5e alennusta ensimmäisestä tilauksestasi, kun teet tilauksen tämän linkin kautta 🙂 Myös Matsmart on tutustumisen arvoinen nettikauppa, joka myy ruokatarvikkeita halvemmalla! Molemmat firmat toimivat ajatuksenaan vähentää ruokahävikkiä!

Ostatteko te paljon punalappuisia tuotteita tai panostatteko tarjoustuotteisiin? Oletteko ostaneet tuotteita Fiksuruoasta tai Matsmartilta?

Edellinen postaus: Hauskin viikonloppu hetkeen Himoksella!

4 kommenttia

 1. Charming Nails kirjoitti:

  Joskus ostin aina punalappuisia lihoja tietystä kaupasta joka laittoi lihat punalappuihin kolme päivää ennen päiväystä. Ostin aina pakkasen täyteen 😀 nykyisessä kaupassa punalappuja ei näe tai sitten ne on jo hamstrattu. Just nuita jogurtteja tai protskuvanukkaita voisin ostaa kun ne on aika kalliita. Lihaa ostan jos on päiväystä 🙂 leivän haluan olevan aina ihan tuoretta, ne ostan muutenkin leipomolta kun tänne ei tule joka päivä kauempaca tuoretta leipää..

  • Jonna kirjoitti:

   Aika harvoin punalappuisia lihoja näkee enää kunnon päiväyksillä. Max päivän taitaa olla nykyään. Ostan silti ja joko teen heti siitä ruuan tai laitan pakkaseen. Myös leivät pakastan heti! Meillä onkin leivänpaahdin kovalla käytöllä 😀

 2. Nyyti kirjoitti:

  Viikon ruokalistan suunnittelu tarjousten perusteella on parasta! Tulee kokeiltua erilaisia ruokia. Olen tehnyt periaatepäätöksen, että ostan lihaa enää vain tarjouksesta, mieluiten tietenkin punalappu-sellaisesta.

  Mutta mitä ovat nuo Insta-tilit, joista puhuit? En tunne yhtäkään. Mitä suosittelisit seurattavaksi?

  • Jonna kirjoitti:

   Ainakin Punalappuruokaa kannattaa ottaa seurantaan ja olikohan punalappulifestyle tai joku vastaava yksi tili. Pitäis ihan listata kaikki hyvät!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.