Hae
Palasia Arjestani

Kovan onnen täytekakku

PicsArt_1426679804075Viime sunnuntaina vietettiin mun pienen tyttäreni synttäreitä. Ikää mittarin pamahti kaikki 3-vuotta. Miten onkin kolme vuotta elämästä mennyt näin nopeasti? Lauantai-iltana kymmenen aikaan miehen kanssa mietittiin miten tasan samaan aikaan kolme vuotta sitten mun elämä ei ollut kovin helppoa ja kivutonta 😀 Tuota pientä kikkarapäätä väkerrettiin maailmaan 1,5 vuorokautta, mutta tekisin saman milloin vain uudestaan. En kylläkään ilman ilokaasua, ehhehee.. No, ne ajat ovat takana päin ja meillä on tuo temperamenttinen ja suloinen tyttö ilostuttamassa päiviämme <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMä olin koko edellisen viikon miettinyt mitä ihmettä leipoisin synttäreille ja kyselin teiltä lukijoiltakin ideoita. Synttärit pidettiin anoppilassa pienellä porukalla. Anoppilassa siksi, että appiukko on hiljattain ollut leikkauksessa eikä pysty vielä kauhean ketterästi liikkumaan. Minähän olisin halunnut leipoa vähän sitä sun tätä, mutta mies takoi jälleen kerran järkeä mun pieneen ja suuruuden hulluun päähäni. Päätin tehdä mun bravuurin eli savuporotortun, täytekakun sekä kirahvikääretortun. Idea kääretorttuun tuli vasta synttäreitä edellisenä iltana, koska halusin käyttää kakkuun ostettuja raaka-aineita mahdollisimman hyvin loppuun.

PicsArt_1426679752123PicsArt_1426679895742PicsArt_1426679936916Mä en todellakaan ole mikään mestari täytekakkujen kanssa ja melkoin murheenkryyni meinasi olla tämäkin. Kaikki muu multa sujuu, mutta täytekakkujen sielunelämään vaan en pääse sisälle vaikka kuinka yrittäisin. Olen elämäni aikana tehnyt kolme täytekakkua, joista kaksi oli oikeasti todella pahoja! Puistattaa, kun ajattelenkin niitä.. Tällä kertaa päätin tehdä Kinuskikissan ohjeella suklaisen kakkupohjan jonka väleihin tulee vaniljavanukastäyte. Päälle kakkukuva ja reunoille kermapursotus. Paperilla helppoa, mutta kakkuvihani tuntien, toteutus ahdisti suunnattomasti.

PicsArt_1426680033078PicsArt_1426679855550PicsArt_1426680000485Perjantaina tein kakkupohjan valmiiksi ja uskaltauduin käyttämään siihen Lékuélta saamaani silikonista irtopohjavuokaa. Pohja onnistui hyvin ja nostin sen yöksi kylmään. Lauantaina leikkasin kakun (kaikki kerrokset vinoon…), kostutin sen vaniljamaidolla (en onnistu koskaan kostutuksessa) ja täytin vaniljavanukastäytteellä. Yöksi taas kylmään ja sunnuntai aamuna kakku oli keskeltä halki! Pakattiin kakku ja muut vermeet autoon ja matkattiin anoppilaan. Siellä tajusin, että kakkukuva unohtui kotiin, joten eikun Sellon cittariin uutta ostamaan. Anoppilassa huomasin, että kakkukuva oli jo valmiiksi rikkoutunut. Tässä vaiheessa olin jo raivon partaalla! Päätin sötöstellä kakun kuitenkin loppuun ja aloin tekemään pursotuksia. Pursotinpussi hajosi melkein saman tien ja sain vain reunapursotukset tehtyä. Luovutin. Päätin, että jos tämä vielä maistuu ihan paskalta niin on tasan elämäni viimeinen täytekakku jonka teen!

PicsArt_1426679626710PicsArt_1426679691326Tyttö oli kuitenkin iloinen hienosta Hello Kitty-kakustaan joka osoittautui loppujen lopuksi todella hyvän makuiseksi! Kääretorttu nyt oli vain tuollainen sötös johon käytin kakusta ylijääneen mansikkahillon ja kermavaahdot. Pääasia on, että päivänsankari oli äidin leipomuksiin tyytyväinen ja sai hauskan syntymäpäivän.

Ehkä mä uskaltaudun vielä ensikin vuonna täytekakkujen maailmaan? Tai ehkä mun tarttee alkaa harjoitella ja alkaa tekemään kakku per kuukausi työkavereiden iloksi 😉

*kakun tekoon käytetty vuoka saatu Lékuélta

8 kommenttia

 1. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Ihanat noi kuvat tytöstä, etenkin eka jossa hymyilevänä poseeraa kakun luona <3 Ja sun asu kuvissa on tosi hyvä. Rento ja "Jonnamainen" mutta tosi hyvännäkönen, semmonen muodikas!

  Ps: Oon tehny yhden täytekakun elämäni aikana, tasan 22 vuotta sitten köksän tunnin jälkeen innostuneena. Päällinen oli amerikanpastilleja ja kermavaahtoa, sisuksena mansikkahilloa. YÄK. Söin vain karkit päältä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, minäkö muodikas!? Pakko ehkä uskoa, kun sä niin sanot 😉

   Uu, amerikanpastillit on hyviä! Mä oon tehnyt joskus ton saman kakun kuin sä 😀 Tais olla köksäntuntien vakiokakku..

 2. cathy kirjoitti:

  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10257033/
  Tässä setissä on ainakin pelastus kakun leikkaukseen. Itellä ollu käytössä vuoden päivät ja täytyy sanoo et on kätevä…
  Mä rakastan täytekakkujen tekemistä, eikä oikeestaan koskaan tuu kahta samanlaista. 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mä näin seuraavana päivänä ton saman masiinan Masterchef VIPissä ja mies nauro katketakseen, kun kävi kakun leikkaaminen niin kätevästi. Kuulemma vähän tasasempaa jälkeä kuin mulla 😀 Toi menee hankintalistalle heti kun Ikeaan pääsen!

   Minkälaisia kakkuja sä teet? Omasta päästä vai ohjeiden mukaan?

 3. ulla kirjoitti:

  Onnea pikkuneidille !!! 🙂

  Hieno kakku. Ja pääasia, kun tyttö taisi olla täydellisen onnellinen kakusta ! Söpöliini. 😉

  nim. kondiittoriksi opiskellut vuosi sitten… 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Hän kiittää ja hihittää 😀

   Hienosta en tiedä, mutta pääasia kun maistui hyvälle. Uskallan vielä yrittää. Sitten joskus. Sä teet just sellaista duunia mitä mäkin tahtoisin! Jos joskus päätän vaihtaa ammattia niin kondiittori vois olla erittäin hyvä vaihtoehto 🙂

 4. Outi Karita kirjoitti:

  Ihana 3 vee <3
  Hyvän näköiset tarjoilut kaikesta huolimatta ja äitikin niin nättinä, kivat vaatteet sullakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *