Hae
Palasia Arjestani

Lyhyen tähtäimen treenisuunnitelmia

Processed with VSCO with c1 preset

Kuva: Kaisa K.

Menin ja irtisanoin jäsenyyteeni rakkaalle crossfit Vantaalle ja siirryn nyt ihan vakituisesti punttien kolistelun pariin Powerfitille, jossa tuo taloutemme karvaisempi osapuolikin muskeleitaan kasvattelee. Lähitulevaisuudessa crossfit-jutut tulevat siis vähentymään ja bodausaiheiset vinkit ja jutut lisääntymään. Crossfit tulee edelleen pysymään osana mun treeniohjelmaa voimaliikkeiden ja liikkuvuustreenien muodossa ja tarkoituksena on tehdä silloin tällöin myös sykettä nostavia metconeja. Mun aerobinen kunto on varmasti tällä hetkellä huonompi kuin aikoihin, mutta tähän tulee muutos. Jos suinkin pysyn kunnossa enkä pahemmin sairastele niin lisään viikko-ohjelmaan pari juoksulenkkiä tai intervallia salilla.

Pääpaino tekemisessä on edelleen olkapään kuntouttamisessa. Olkapää ei tunnu tällä hetkellä ihan normaalilta, kiitos parin viikon takaisen chest to barien. Myös tuo kyynärpää täytyy saada kuntoon. Tekemistä siis riittää! Punttien kanssa aloitan nyt hermotusjakson, jotta saan lihasten hermotuksen paremmaksi ja vastaanottavaisemmaksi punttitreeniin. Jonkun aikaa tulen siis tekemään pidempää sarjaa liikkeissä. Alkuun teen aina voimaliikkeen lyhyemmillä toistomäärillä ja isommilla kuormia,  jotta saan voimaa kehitettyä entiseen malliin. Mitään kiveen hakattua treeniohjelmaa mulla ei ole vielä, vain pääliikkeet on tiedossa: etukyykky, shoulder press ja leuat. Näissä haen progressiivista voimankehitystä, lopputreenin voin tehdä vaikka sammakkohyppyjä ja pakarapuristuksia. Mikä nyt sattuu millonkin kiinnostamaan 😀

Toivottavasti te kaikki ette nyt häviä sieltä ruudun takaa, kun en olekaan enää hoocee crossfittaaja 😉 Sen mä tiedän, että myös salitreeneistä löytyy kirjoitettavaa, pohdittavaa ja kerrottavaa vaikka kuinka paljon!

Oikeastaan mä olen aika innoissani!

Housut & sukat: Adidas 

Kengät: Nike

Huppari: h&m

Kello: Garmin

10 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Täällä taatusti pysytään 🙂

 2. Mimmukka86 kirjoitti:

  Ihana kuva! 🙂

 3. kintsu kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä! Varmasti jatkan seurailemista entiseen malliin. 🙂
  Kiva kun alat kertoilemaan sali hommista, itse olen just aloittanut salilla käymisen. Olen monia vuosia käynyt ryhmäliikunnoissa ja salille menoon on aina ollut joku hirveä kynnys. Nyt olen huomannut, että eihän tässä mitään hätää ole kun samanlaisia perus Pettereitä ja Pirkkoja ne suurin osa siellä on kuin minäkin 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, ihan normitallaajia saleilla käy. Toki on fitnesskisaajia, urheilijoita ja muita tavoitteellisia treenaajia, mutta suurin osa on meitä ihan tavallisia kuntoilijoita 🙂

 4. Anna kirjoitti:

  Harmi sinänsä, teitä crossfit bloggaajia on niin kovin vähän täällä, mutta järki edellä ja toivottavasti saat olkapään kuntoon! Ja blogisi onneksi tarjoaa niin paljon muutakin mielenkiintoista, ettei tätä raaski suinkaan unohtaa 🙂 tsemppiä ja kiva varmaan palata uudella innolla puntille!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, pakko on nyt hoitaa itsensä kondikseen niin ehkä voin jossain vaiheessa siirtyä takaisin crossfitin pariin! Kiva jos pysyt mukana lajin vaihdosta huolimatta 🙂

 5. Sanna kirjoitti:

  Miuta ei saa täältä pois kirjeellään. ☺ Siun blogi on yksi miun suosikeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *