Hae
Palasia Arjestani

Raikas glögijuustokakku joulupöytään

raikas glögijuustokakku

Firman pikkujouluja vietettiin pari viikkoa sitten ja innokkaana kakkujen tekijänä lupauduin tekemään kemuihin juustokakun tai pari. Pikkujouluteemaan sopii mielestäni parhaiten raikas glögijuustokakku, joten aloin kuumeisesti etsimään hyvää reseptiä. Sellaisen löysinkin loppujen lopuksi Valion sivuilta! Tämä glögijuustokakku ei virallisesti ole juustokakku, koska tuorejuustoa siinä ei ole ollenkaan. Tuorejuuston sijaan kakun täytteeseen tulee maustettua rahkaa ja epäilin aluksi tulisiko siitä kovinkaan hyvää. Turhaanpa epäilin, sillä kakuista tuli ihanan raikkaita ja jouluisia. Juuri sellaisia, joita voi syödä useammankin palan putkeen! Lämmin suositus, jos vielä mietiskelet pikkujoulujen tai jouluaaton tarjottavia 🙂 Tein itse molemmat kakut gluteenittomana ja laktoosittomana.

Raikas glögijuustokakku

Pohja

  • 150g pipareita
  • 50g voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 rkl tummaa glögiä
  • 2 prk maustettua Valion luumu-kanelirahkaa (á 200 g)

Kiille

  • 3 dl tummaa glögiä
  • 2,5 liivatelehteä

Koristeluun esim. pipareita, kermavaahtoa, sulatettua suklaata…

Raikas glögijuustokakku valmistuu näin: Vuoraa 22-23 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa piparkakut pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä piparimuru ja sulatettu voi ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoilla.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se piparkakkumausteella.

Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lusikoi rahkat kulhoon ja valuta liivateseos ohuena norona koko ajan sekoittaen rahkan sekaan. Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta.

Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Valmista kiille: laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna 0,5 dl glögiä kiehuvaksi kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loput kylmästä glögistä, sekoita ja kaada kiille kakun päälle varovasti. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

Koristele kakku esimerkiksi pipareilla, kermavaahdolla ja sulatetulla suklaalla.

raikas glögijuustokakku

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *