Hae
Palasia Arjestani

Rahapäiväkirja mökkilomalta

Rahapäiväkirja mökkilomalta

Ruokatarvikkeet parille päivälle (5 hengelle).

Rahapäiväkirjoja on kovasti toivottu, joten täältä pesee rahapäiväkirja mökkilomalta, elikkäs viime viikolta. Mulla on rahankulutuksen tarkkailu nyt vähän tarkemmassa syynissä, joten näiden tekeminen antaa itsellekin hyvin osviittaa siitä missä mennään. Mainittakoon heti, että tein viime viikollakin emä munauksen omissa laskelmissani. Maksan aina ensin kaikki kiinteät laskut pois ja sen jälkeen alan laskeskelemaan paljonko lyhennän opintolainaa ja paljonko laitan extraa rahastoon ja matkakassaan. Tein laskelmani ja siirtelin rahat. Lopputulema oli etten ollut huomioinut kiinteänä lähtevää rahastoa ollenkaan, joten kukkaroon tuli 150 euron ylimääräinen lovi, hups! Ei muuta kuin kukkaronnyöriä entistäkin tiukemmalle ja mielikuvitus peliin.

Mökillä ollessa ei rahaa kulu juuri ruokaan, koska miehen vanhemmat ostavat aika usein ruuat sinne. Olen tosin itse aina maksanut omat erikoistuotteeni, kuten Alpron jogurtit, tofut, nyhtikset ym mitä muut eivät syö. Välillä käydään kaupassa miehen kanssa viikon aikana kahdestaankin ja silloin jompi kumpi meistä kustantaa koko lystin. Jo viime viikolla aloin vahtimaan omaa kulutustani enemmän ja kauppareissuilla jätin kaiken ylimääräisen ostamatta, paitsi megaforcet, niistä en luovu! Otin myös käyttöön lukijan suositteleman Pennon ja olen nyt sinne syöttänyt kaikke menot ja tulot. Hyvin kätevä ohjelma, täytyy myöntää! Haaveilen tällä hetkellä tekeväni itselleni bullet journalin, johon aion myös kirjata kaikki ostokset. Vain sopiva vihko puuttuu!

Rahapäiväkirja mökkilomalta

Lidlistä ostin sporttiliivit pari viikkoa sitten (ei kuulu rahapäiväkirjan piiriin). Vitsi nämä on hyvät!

 

Maanantai:

Löytötex 3,20e, kirppis 17e + ruokakauppa 15,97

Tiistai:

ei ostoksia

Keskiviikko:

kirppis 3e (nappeja ja paita tytölle)

Torstai:

ei ostoksia

Perjantai:

ei ostoksia

Lauantai:

laskut ja muut juoksevat kulut n.1000e (yhtiövastike, päiväkotimaksu, vesimaksu, opintolainan lyhennys jne)

Sunnuntai:

ei ostoksia

Yhteensä 39,17 (normiostoksia) + muut kulut noin 1000e

Viime viikko oli siis minulle poikkeuksellinen viikko kulutuksen osalta ja se näkyy loppusummassakin. Maanantaina käytiin Orivedellä, jossa Löytötexistä ostin uuden virkkauskoukun sekä neulepuikot. Kirpparilta löysin itselleni 1950-luvun mekon sekä kirjan ja tytölle kasan vaatteita. Mokoma kasvaa koko ajan niin paljon, että saa vähän väliä olla ostamassa uutta päälle pantavaa (tai siis käytettyä meidän tapauksessa!). Löysin tytölle aivan ihanan juhlamekon, joka on vielä vähän liian iso, mutta menee hetken päästä päälle. Hintaa mekolla oli 4 euroa ja se oli aivan priimakuntoinen. En vain voinut jättää sitä ostamatta. Ruokakaupasta ostin lähinnä herkkuja. Menin ostamaan K-supermarkettiin satsumoita, mutta ostoskoriin päätyi myös maapähkinävoita, vegaanisia keksejä, Elovenan välipalakeksejä, pari turkinpippuri-berliininmunkkia miehelle, påmackania ja muumi-kestokassi. Tässä olikin mun koko viikon ostokset.

Rahapäiväkirja mökkilomalta

Minun ostokset kirpparilta: kirja ja 1950-luvun mekko, joka odottaa tuunausta.

Lauantain maksoin kaikki laskut pois. Meillähän on sellainen sanaton työnjako, että mies hoitaa asuntolainan ja minä kaiken muun. Minä maksan siis yhtiövastikkeen, tytön päivähoitomaksut, vesi- ja sähkölaskut jne. Tämä systeemi toimii meillä! Vähän ajan päästä kunhan saan maksettua yhden opintolainan pois, niin alan lyhentämään myös vähän asuntolainaa. Välillä mietin, että mitenkähän tässä elämässä pärjättäisiin, jos toinen meistä joutuisi työttömäksi? Kai se olisi vain pakko, kun muutakaan ei voisi!

Miltäs rahapäiväkirja mökkilomalta näyttää? Kunpa aina voisikin kuluttaa noin vähän! Tai no, voisihan sitä varmasti, jos oikein yrittäisi. Itse en kuitenkaan tykkää liian nuukasti elää ja pihistellä kaikesta. Kyllä elämästä täytyy nauttia tässäkin hetkessä!

Edellinen postaus: Lihaton lokakuu – Lähdetkö mukaan?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

6 kommenttia

 1. ida ihana kirjoitti:

  Mun mielestä järkevä suhde rahaan on sellainen, että se on omassa kontrollissa. Silloin suhteellisen normaaleilla tuloilla voi nauttia elämästä, eikä kaikesta kuluttamisesta tarvitse tuntea syyllisyyttä. Mutta raha riittää kattamaan pakolliset menot ja sitä jää jonkin verran myös säästöön. Tietysti näihin vaikuttaa tietysti yksilöllinen tilanne ja tulot sekä kulutustottumukset.

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Jonna kirjoitti:

   Juurikin näin! Mulle pääasia on, että rahaa on pakollisiin menoihin eikä ruuassa tarvitse kauheasti pihistellä ellei halua. Ei meillä mitään sisäfileitä ostella, vaan ihan normaalia kotiruokaa syödään. Minä enemmän kasvispainotteisesti, jota yritänm tytöllekin pikkuhiljaa tuputtaa enemmän 😀

 2. Nappi kirjoitti:

  Hei. Rahapäiv’kirjat on mielenkiintoisia. Ovatko miehesi vanhemmat vielä työelämässä kun hoitavat kuluja mökkeillessä? Mukava olisi joskus lukea pidemmänkin ajan kooste, esim. kuukauden menot ja tulot. Saako kysyä, että miten olette päätyneet miehen kanssa tuollaiseen jakoon laskujen suhteen? Sekin on kiinnostava ja itselle ajankohtainen aihe. Onko tulonne melko samanlaiset? Meillä mietitään tehtäisiinkö joku prosenttisysteemi; kumpikin maksaisi menoja suhteessa tuloihinsa. Omistatteko asunnon kuitenkin yhdessä?

  Aurinkoista syksyä!

  • Jonna kirjoitti:

   Molemmat ovat itse asiassa jo eläkkeellä! Nyt onkin tarkoitus tehdä rahapäiväkirjaa useammalta viikolta, tosin viikko kerrallaan. Meillä on melko samanlaiset tulot, joten tuo systeemi oli meille aika luonnollinen juttu. Jos minulla sattuu olemaan poikkeuksellisen vähän yhteisiä kuluja maksettavana, niin laitan aina saman summan miehelle menemään. Toki jos tulot olisivat kovin erilaiset, niin juurikin jokin prosenttisysteemi voisi olla hyvä ratkaisu. Asunto omistetaan yhdessä 🙂

 3. Maija kirjoitti:

  Hei Jonna, kiitos kivasta blogista! Oli myös kiva lukea, että olet käyttänyt Pennoa! Kuulisin mielellään lisää kokemuksiasi sen käytöstä. Mukavaa viikonloppua!

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy kirjoittaa jossain välissä ihan oma postauksensa siitä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.