Hae
Palasia Arjestani

Kun ei ole aikaa kokkailla – arkipäivien ruokapäiväkirja

Tällä viikolla en ole mitään kauheita tuntimääriä viettänyt keittiössä. Jostain syystä onnistuin taas tekemään sen verran ison satsin ruokaa viime sunnuntaina, että pärjäsin sillä melkein koko viikon. Lisäksi mies kokkasi mulle ja tytölle satsin riisiä ja kanaa eli parilla kokkauksella pärjättiin koko viikko. Normaalisti leivon viikon aikana ainakin kerran tai vähintään teen jotakin vähän erikoisempaa välipalaa. Tälla viikolla en ole ehtinyt niitäkään. Työjutut ja treenit on syöneet täysin mun energiat ja oon vaan selaillut ruokalehtiä ja haaveillut pidemmästä kokkaushetkestä. Ensi viikko ollaankin mökillä ja siellä luulis aikaakin riittävän enemmän ruuanlaittoon!

Maanantai

Aamuvuorossa töissä. Illalla 1h treenit. Bussilla treeneihin ja kävellen takaisin.

PicsArt_1430036288262Aamupalalla mysliä, omenaa, raejuustoa ja loraus mehukeittoa. Kaverina vettä ja kahvia //Töissä välipalana kiivin makuinen Skyrr-rahka, vettä ja kahvia // lounaalla paistettua lohta & porkkana-kukkakaalimuussia // ennen treeniä banaani-marjasmoothie (ei kuvaa) // Treenien jälkeen pala raakasuklaata // illallisena lohta, keitettyä perunaa ja kasa vihanneksia.

Tiistai

Töissä aamuvuorossa. Illalla 1h crossfit-treenit. Kävellen treeneihin ja takaisin.

PicsArt_1430036518671Aamupalalla itse tehtyä pataleipää höysteillä, turkkilaista jogurttia mustikoilla, vettä ja kahvia // töissä välipalana pähkinöitä, omena, vettä ja kahvia // lounaalla samaa lohta ja porkkana-kukkakaalimuussia kuin maanantainakin // ennen treeniä pari palaa pataleipää päällisineen ja omena // illalla lohta, uunissa tehtyjä lohkoperunoita ja vihanneksia

Keskiviikko

Aamulla Food for media tapahtumassa ja sieltä suoraan iltavuoroon töihin. Ei liikuntaa.

PicsArt_1430036751434Aamulla pari palaa pataleipää höysteineen, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja pähkinöillä, vettä ja kahvia // Food for media tapahtumassa suupala ja herkku jos toinenkin // töissä iltapäivällä Picnicin paahtopaisti-patonki // välipalana rahka pähkinöillä sekä banaani // illalla kotona omenaa ja maapähkinävoita

Torstai

Pitkä päivä töissä. Illalla anoppilaan syömään. Ei liikuntaa.

PicsArt_1430036896783Aamupalana mysliä, raejuustoa ja mehukeittoa, kahvia ja vettä // välipalana töissä omena, pähkinöitä, vettä ja kahvia // lounaalla jämät lohesta ja porkkana-kukkakaalimuussista // anoppilassa uunimakkaraa ja ranskalaisia // kahvin kanssa yksi suklaakeksi (ei kuvaa) // iltapalana turkkilaista jogurttia, puolukoita ja Meiran siemensekoitusta.

Perjantai

Aamuvuorossa töissä. Illalla 1h crossfit-treenit, jossa paljon juoksua.

PicsArt_1430037025107Aamulla pari gluteenitonta leipää päällisineen, vettä ja kahvia // välipalana Skyr-rahka, pähkinöitä, kahvia ja vettä // lounaalla kanaa, riisiä ja kurkkua // ennen treeniä kolme riisipiirakkaa päällisineen, kahvia ja vettä // iltaruokana kanaa, riisiä ja Apetitin pehmeän pippuriset muurikkakasvikset // iltapalana rahkaa ja marjoja (ei kuvaa).

Punaista lihaa söin tällä viikolla todella vähän enkä sitä kyllä kaivanutkaan. Syön mieluusti kalaa ja kanaa, varsinkin kun ne on hyvin valmistettuja. Mies taikoi lohen päälle todella herkullisen marinadin. En edes tiedä kaikkia ainesosia, mutta sweet chilikastiketta ja soijakastiketta siihen tuli ainakin. Nuo Apetitin muurikkakasvikset sain Food for media-tapahtumasta ja ne olivat varsin herkullinen uusi tuttavuus. Uunikasviksia on kyllä helppo tehdä itsekin ilma mitään valmispusseja kun vain muistaisi tehdä 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHarmittaa kovin etten ole tällä viikolla ehtinyt mitään uusia reseptejäkään testailla, mutta ehkä ensi viikolla sitten. Tykkään kovasti kokkailla ja tuntuu että viikko vaikuttaa jotenkin tylsältä kun en mitään uutta ole saanut aikaiseksi!

Ensi viikolla syödäänkin sitten mökillä ja varmasti suurimmaksi osaksi anopin tekemää ruokaa 😉 Pikkasen erilaista ruokapäiväkirjaa siis tulossa!

8 kommenttia

 1. Linnea kirjoitti:

  Eihän sitä aina riitä aika kokkailuun! Tosi hyvän näköistä purtavaa olet silti keksinyt. 🙂

  t. Linnea
  http://linnealisa.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Harmillisesti joskus esim. työ haittaa harrastustani keittiössä 😀 Eiköhän se tästä taas!

 2. ulla kirjoitti:

  Tulipas nälkä :D:D … mysliä alkoi tehdä mieli . En muista minä vuonna olen sitä viimeksi nauttinut.

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, mäkin löysin tuon myslipussin kaapin perältä ja päätin että se täytyy tyhjentää pois sieltä. Hyvää oli pitkästä aikaa 🙂

 3. Mini kirjoitti:

  Voi että näyttää hyvältä! Ihailen todella tapaasi syödä, itsekin toivoisin joskus vielä pystyväni syömään yhtä tasapainoisesti ja ”paljon” ilman stressiä. Kymmenen vuotta syömishäiriön selätyksestä, mutta jollain tasolla se kai kuitenkin tuolla takaraivossa muistuttelee olemassaolostaan :/ tosi väsynyt olen siihen alitajuntaiseen kaloreiden laskemiseen ja siihen, että mietin esim voinko nyt illalla syödä leipää, kun päivällä olen jo sitä palan syönyt tms. Sekin on huippua (ja itselläni tavoiteltavaa), että kun herkuttelet, niin muu ruokavalio pysyy entisellään etkä sen kummemmin jätä mitään pois seuraavilta aterioilta. Jos itse syön keksin jälkkärikahveilla ruoan jälkeen (siis suunnittelemattomasti, eli ei ole ns sallittu herkkupäivä) alan kyllä heti pihtailemaan seuraavilla aterioilla. Voi kunpa joskus vielä pystyisin samaan kuin sinä! Muutenkin vaikutat tosi esimerkilliseltä äidiltä…noin siis ruoka-asioissa. Joskus pelkään, että vaikuttaakohan oma ruokanipotukseni jotenkin lapsiini, vaikka kaikin tavoin pyrin välttämään ”häiriintynyttä” käyttäytymistä ruoan suhteen heidän edessä. Samaa ruokaa ja yhtä aikaa yleensä syömme perheen kanssa. Kiitokset vielä kivasta blogistasi! Tällaisia ruokapäiväkirjoja on mielenkiintoista lukea, samalla niistä saa sellaista positiivista mallia ja hyvää mieltä itsellekin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Voi ei 🙁 Uskon, että tuollainen alitajuinen tarkkailu on vaikeaa eikä siihen auta vain sanoa että lopeta se. Oletko koskaan ammattilaiselta kysynyt apua tuosta ajattelumallista eroon pääsemiseen? Kyllä mullakin välillä puskee joku ruokanatsi tuolta ajatusten syövereistä, mutta aika hyvin oon saanut sen hiljennettyä. Yritän syödä kaikkea kohtuudella ja jos joskus on huono fiilis/turvotus/tms niin sitten vain kevennetään. Ruuasta kuuluu nauttia ja sen mä taidan osata vähän liiankin hyvin 😀

   Mun mielestä on tärkeää, että lapsi syö mahdollisimman monipuolisesti ja ainakin maistaa kaikkea. Pientä nirsoutta on meillä havaittavissa, mutta toistaiseksi suostuu ainakin maistamaan kaikkia mun keitoksia 🙂

 4. hanna kirjoitti:

  Pakko nyt kyllä kysyä, oon ihmetellyt tätä aikaisemminkin. Syödäänkö teidän anoppilassa aina kertakäyttöastioilta vai onko tää joku mökkiastiameininki?

  • Jonna kirjoitti:

   Aika harvoin syödään kertiksiltä, lähinnä sillon kun appiukko on ruuanlaitto- ja tiskausvuorossa 😀 😀

   Mökillä kyllä käytetään jonkin verran enemmän koska sinne ei tule vettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *