Hae
Palasia Arjestani

Napostelua.

Tää tauti ei halua mennä ohi ei sit millään. Kolme päivää tippu saikkua eli torstaina olis kova yritys palata sorvin ääreen. Saahan nähdä kuin käy. Viime yönä heräsin taas helvetinmoiseen kurkkukipuun. Buranaa naamaan ja odottelemaan sen tehoa. Heräilen tän flunssan takia varmaan miljuuna kertaa yössä millon ottamaan särkylääkettä, niistämään nenää ja hörppäämään vettä, kun suu on kuivunut kiinni. Lääkärin mukaan tää saattaa kestää useamman viikon. Great.

Syöminen on nyt vähän mitä sattuu, lähinnä semmosta napostelua. No, hyvä kun ees jotain. Sitten joskus kun pääsen palamaan salille, oon varmaan täysin lihaton ja laiha läski. Siinä onkin sit tavoitetta saada kaikki lihas takas 😀

Tänään oli pakko raahautua tonne -20 asteen subtrooppiseen ilmastoon ja käydä keskustassa ostamassa joulukortteja ja vähän ruokaa. Mikähän siinä on, että joka vuosi korttien lähettäminen jää viime tippaan!? Päätän joka kerta, et ens jouluna lähetän kortit ajoissa mut ei… Kauppareissulla pyörähdin nopsaan myös Kuopioon vasta avattuun Punnitse&Säästä-kauppaan. Haahuilin hyllyjen välissä varmaan puoli tuntia ennen kuin osasin päättää mitä ostaisin. Valinnan varaa on aivan liikaa! Kuopiolaisille tiedokse, että kyseinen pulju sijaitsee sokkarin takana Jim&Jillin vieressä. Kannattaa käydä tutustumassa. Kyselin jo vähän Mokkamestareiden sokerittomia siirappeja ja joulun jälkeen mahdollisesti niitäkin tulee valikoimiin. Tällä kertaa tyydyin varsin pieneen ostoskassin sisältöön.

 Cold Seasons Jogi teetä, sopii mulle tällä hetkellä kuin nenä päähän. Tee sisältää mm. inkivääriä, lakritsanjuurta, eukalyptusta, mustapippuria, kardemummaa, basilikaa ja appelsiinin kuorta ja liudan kaikkea muuta.

Naposteltavaksi vauva viikunoita (ihan jo nimen perusteella piti ostaa 🙂 ), luomu hampunsiemeniä sekä suklaa päällysteisiä parapähkinöitä.

Näillä mennään. Kaupasta vielä viinirypäleitä ja paleolasagneainekset. Jospa sitä jaksais laittaa ihan oikeeta ruokaa…

Vähän aikaa sitten lukasin loppuun aivan loistavan kirjan,  Mari Jungstedtin Aamun hämärissä. Olen lukenut kaikki kyseisen kirjailijan opukset ja kertaakaan en ole joutunut pettymään. Myös tässä, niin kuin aiemmissakin kirjoissa, tapahtumat alkavat murhasta. Tällä kertaa gotlantilainen rakennusfirman omistaja ja kahden lapsen isä löydetään Fårön leirintäalueen hiekkarannalta kuolleena. Miestä on ammuttu päähän ja sen jälkeen seitsemän kertaa vatsaan. Komisario Anders Knutas on lomalla, joten Karin Jacobsson pääsee johtamaan ensimmäistä isoa juttuaan. Myös toimittaja Johan Berg etsii sinnikäästi totuutta, samalla kun yrittää voittaa takaisin elämänsä rakkauden, Emma Winarven.

Jälleen kirja, joka täytyy lukea yhdeltä istumalta kannesta kanteen. Sitä ei vaan voi jättää kesken! Jungstedtin kirjoissa päähenkilöt pysyvät koko ajan samoina ja myös heidän tarinansa jatkuu ja kehittyy kirja kirjalta. Melkein kannattaa siis etsiä käsiinsä Jungstedtin ensimmäinen teos ja aloittaa siitä 🙂 Tarkempaa tietoa kirjailista ja hänen teoksistaan esim. täältä.

Hei, ette ikinä arvaa mitä miedän koira-rouva on alkanut harrastaa vanhoilla päivillään!

Roskapussi oli siis saanut eräänä kauniina päivänä kunnon kyydit. Ihanaa.

Niisk ja moi.

5 kommenttia

 1. Octavia kirjoitti:

  Meijän kissat teki tota kans joskus alkuaikoina, kun olivat pentuja ja kaipasivat vissiin lisäaktiviteettiä yön hiljaisina tunteina :DTodella ikävää :DTäytyy kokeilla kans tota cold season yogi-teetä..!Kokeile vaihteeks joskus tota paloe-lasagnea sellasella versiolla, jossa bataatti korvataan munakoisolla. Eli vähän niinkuin paleo-moussaka. Toimii kans tosi hyvin! :-)!Paranemisia!:)

 2. Anonymous kirjoitti:

  hyvin näkee noista kuvista mitä teillä on syöty.

 3. Riinu kirjoitti:

  Siis oumaiggaad!!!Tuhma hauva xD

 4. AnZu kirjoitti:

  VAU! Punnitse ja säästä Kuopiossa! Sinne on pakko päästä mitä pikimmiten. 🙂 Itekkin ollu kipeenä ja nyt jo kolmatta viikkoa treenaamatta. Tosin tällä viikolla ajattelin mennä salille jo, kun selvästi on nuha ja yskäkin helpottanut…

 5. Mari kirjoitti:

  Mahtavaa toimintaa koiralta 😀 Meilläkin on joskus näyttänyt vähän samalta, mutta lisäksi koira päätti myös tonkaa vähän miun kukkasia… Sitä on ilo muistella! Ja huippua, että Kuopioon saatiin P&S!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.