Hae
Palasia Arjestani

Maistuva lohi-katkarapukeitto

Kas, yksi Makuviikon viime boksista tullut resepti löytyi vielä arkistoista! Olette ehkä huomanneet etten tee kovin usein keittoja. Muistan, että lapsena meillä syötiin aika usein keittoja ja ehkä parhaiten on jäänyt mieleen isän tekemä nakkikeitto, joka oli maustettu niin voimakkaasti ettei sitä syöneet edes meidän koirat 😀 Meillä oli useasti ruokana jauheliha- ja nakkikeittoa, hernekeittoa ja perunavelliä. Itse en muista, että olisin koskaan edes tehnyt nakkikeittoa aikuisiällä, tämä virhe täytynee korjata pikapuoliin! Jauheliha- ja lohikeitonkin valmistuskerrat voidaan laskea varmasti yhdellä kädellä, hyi minua. Keitothan ovat mitä parasta ja suhteellisen edullista ruokaa! Anoppi tekee ehkä maailman parasta siskonmakkarakeitto. Ennen en pitänyt siskonmakkaroista ollenkaan, mutta kun maistoin ensimmäistä kertaa anopin tekemää siskistä niin se oli menoa se. Omana bravuurina on erilaiset kasvissosekeitot, mutta täytyy ehdottomasti alkaa kasvattamaan osaamistaan myös muihin keittoruokiin 😉

Tämä lohi-katkarapukeitto oli naurettavan helppoa valmistaa ja sopii erinomaisesti gluteenitonta ja/tai vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle. Raaka-aineet ovat varin tuttuja ja löytyvät ihan varmasti jokaisesta kaupasta. Keiton valmistukseen meni noin 20 minuuttia ja sen ruokaisuutta voi helposti lisätä esimerkiksi riisillä.

Lohi-katkarapukeitto

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tuore chili
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 litra vettä
  • 150g kylmäsavustettua kirjolohta
  • 1 kalaliemikuutio (tai fondia)
  • 180g katkarapuja (pakaste)
  • 2 dl ruokakermaa

Kuori ja silppua sipulit. Huuhtele ja silppua chili. Kuullota sipulit ja chili öljyssä kattilassa.

Lisää tomaattimurska, vesi, lohi ja liemikuutio. Keitä keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Lisää ravut, mutta älä enää keitä.

Tarjoa kylmäsavulohi-katkarapukeitto esimerkiksi tuoreen leivän kanssa!

Mikä on sun suosikkikeitto? Onko lohi-katkarapukeitto ennestään tuttu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *