Hae
Palasia Arjestani

Jengi joka sikailee

jengi joka sikailee

Vietettiin eilinen päivä Särkänniemessä, jonne saatiin kulutettua reilu viisi tuntia aikaa! Hauskaa sinänsä, koska aika ei todellakaan tuntunut niin pitkältä. Meinattiin ensin käydä mökiltä Särkänniemessä vai päiväseltään, mutta päätettiin kuitenkin jäädä Ilvekseen yöksi, koska hotellin aamupala houkutteli aivan liikaa. Ruokahan se on aina mielessä 😀 Käytiin illalla Amarillossa syömässä ja mun suunnitellessa jälkiruokaa ennen kuin oltiin valittu edes pääruokia, mies totesi ettei tiedä ketään yhtä suurta ruuanrakastajaa kuin minä. Elän kuulemma vain ja ainoastaan ruualle ja tottahan se on!

Ympäristöystävällinen hotelli

Pidin hotelli Ilveksestä todella paljon. Huone oli siisti ja sieltä oli kauniit näkymät Tampereen ylle. Hotellissa on kaikkea kuntosalista spa-osastoon ja lasten leikkipaikkaan. Mutta se mikä mun sydäntä lämmittää eniten on hotellin panostus luonnon säästämiseen ja ympäristöystävällisyyteen. Hotelli on sitoutunut ottamaan toiminnassaan huomioon ympäristön hyvinvoinnin ja onkin saanut todistuksena siitä Green key -ympäristömerkin. Minä pyrin itsekin mahdollisimman ekologiseen toimintaan omassa elämässäni ja vaikka se ei ehkä kovin usein näy tänne blogin puolelle niin luonto ja sen puhtaana pitäminen on mulle todella tärkeä asia. Huoneessa oli kehotuksia lajitella roskat, säästää vettä esim. käyttämällä samaa pyyhettä vierailun ajan, sammuttaa turhat valot huoneesta ja ottamalla aamiaisbuffasta ruokaa vain sen verran kuin syö.

jengi joka sikailee

jengi joka sikailee

Lapsi sai palkinnon suoritettuaan ympäristöpassin!

Jengi joka sikailee

Niin, se aamiaisbuffa. Nyt päästäänkin varsinaiseen asiaan. En tiedä miten jengi käyttäytyy kotona, mutta oli aivan järkyttävää katsoa vierestä miten ihmiset kantoivat pöytiin järkyttävät määrät ruokaa, joista puolet jätettiin syömättä. Käyttäytyvätkö he samalla tavalla kotonakin vai vain hotellissa? Vai ajattelevatko he, että on ihan ok jättää syömättä, koska eihän se heiltä pois ole, vaan hotellilta. Vedetään siis koko rahan edestä! Mun sydäntä riipaisee ajatellakin mikä määrä parinkin perheen pöydistä kannettiin ruokaa biojätteeseen. Siis kaikkea kyllä otettiin, mutta suurinta osaa vain maistettiin ja jätettiin pöydälle lojumaan. Mä en vaan ymmärrä tällaista käyttäytymistä. Me on nyt saatu tytöllekin taottua se päähän, että ruokaa otetaan sen verran mitä jaksetaan syödä. Ennemmin ensin vähän ja sitten santsaa pikkuisen lisää kuin heti kauhea määrä ja jätetään puolet syömättä. Toki edelleen käy silloin tällöin niin ettei hän jaksa kaikkea, mutta silloin ruoka laitetaan jääkaappiin odottamaan seuraavaa ruokailua. Hotellissa näin ei todellakaan voi tehdä. Me ollaan miehen kanssa molemmat sen luokan jäteimureita ettei oikeasti mitään jätetä syömättä. Ruoka on liian arvokasta ainakin minulle heitettäväksi pois! Kuulostaa ehkä kauhealta jeesustelulta, mutta meillä Suomessakin on niin paljon ihmisiä ilman kunnollista ruokaa ja sitten tulee jengi joka sikailee minkä ehtii. C´moon, aikuiset ihmiset! Noh, meitä on moneen junaan ja osa jää asemalle. Valitettavasti.

Mitä mieltä te olette tästä hotellisikailusta?

Ps. Vlogissa uusi treeniaiheinen video. Pääset katsomaan sen täältä.

jengi joka sikailee

jengi joka sikailee

Illallisella tilasin fajitaksia kasvispihvillä ja vuohenjuustolla. Kaikki meni!

18 kommenttia

 1. Viivi kirjoitti:

  Toi ruuan haaskaaminen on mulle kyllä niin punainen vaate et huhuh! Voisin paasata tästä aiheesta ikuisuuden. Hyvä esimerkki kun jotain pidetään itsestäänselvyytenä. Ei tekis pieni nälänhätä huonoo osalle porukasta.

  • Jonna kirjoitti:

   Eipä tekis ei! Tässä aihe, joka saa itsellänikin veren kiehumaan..

 2. Anna kirjoitti:

  Joo, eräällä lomalla seurasin miten eräs iso porukka (varmaan 4-5 perhettä yhdessä) kävi ensimmäiseksi hakemassa buffeesta kaikki jälkiruuat. Siis valehtelematta kaikki, ihan kokonaisen kakun esimerkiksi kantoivat omaan pöytäänsä. Ja sitten hakivat ihan ruokaa. Maistelivat kaikkia jälkkäreitä, ja 90% jättivät syömättä. Kyllä turhautti katsoa vierestä! Eikä tietenkään meille riittänyt kuin rippeet jostain huonommasta. Eikä henkilökunta kehdannut sanoa mitään. Tykkään itsekin maistella kaikkea, mutta ekana vähän, ja haen lisää jos vielä jaksaa. Yleensä ei, kun lautanen tulee ihan kukkuralleen jo niistä pienistä paloista!

  • Jonna kirjoitti:

   Outoa ettei henkilökunta puuttunut asiaan ollenkaan! Muistan kyllä meidänkin viime lomalla Kreetalla miten olisi tehnyt mieli latoa lautaselle yhtä sun toista herkkua, mutta kun tiesin etten niitä kaikkia jaksa kuitenkaan syödä niin otin sopivasti ja sitten lisää jos vielä jaksoin. Yleensä en jaksanut 😀

 3. MK1987 kirjoitti:

  Musta tuollainen kuvaamasi lainen buffasikailu on niin puistattavaa. Miksi pitää ottaa ruokaa älyttömiä määriä jos ei ole aikeissa syödä kaikkea. Ja sitä sikailua näkee ihan liian usein. Ja kun miettii että tosi monilla ei taloudellisesti ole koskaan mahdollista päästä buffetiin. Lisäksi mua ärsyttää monesti ihmisten löytösi buffetissa, tuupitaam, tungetaan ja tönitään jonossa kuin ei olis koskaan ruokaa saatu.

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, ihan kuin ruokaa ei riittäisi kaikille! Ehkä moni syö enemmän silmillään ja sen takia latoo lautasen täyteen kaikkea eikä ymmärrä ettei vatsa ehkä vedä mitä vain.

 4. Krisse K kirjoitti:

  En ymmärrä enkä hyväksy tuollaista hotellisikailua! Turha ruoan haaskaaminen on väärin. Johan sitä lapsillekin opetetaan pienestä pitäen, että otetaan ruokaa vain sen verran kuin jaksetaan syödä. Mutta kuten sanoit, meitä on niin moneen junaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Juuri näin. Ja meidän muksulle tämä asia on opetettu ihan senkin takia, koska joudun itse syömään usein hänen jämänsä 😀 Ruokaa kun en suostu roskiin heittämään!

 5. Kokki kirjoitti:

  Sellasen näkökulman haluaisin tähän tuoda, että ihmiset eivät yleensä tiedä ottavansa liikaa ruokaa. Olen ammatiltani kokki ja ruoan riittävyyden arviointi on vaikeaa varsinkin niille jotka harvoin käyvät buffeteissa. Kaksi kauhallista riisiä tarkoittaa jo kahta desiä, vaikka se näyttääkin siinä lautasella pieneltä määrältä. Sinulle ruuan määrän arviointi on paljon helpompaa kun panostat jo valmiiksi terveelliseen ruokailuun. Pitäisi jollain tavalla lisätä tietoisuutta oikeista annoskoista, sillä asia on vieläkin harvoin esillä. Olis muuten hyvä postauksen aihe!

  • Jonna kirjoitti:

   Tuo on muuten varmasti ihan totta! Monella ei ole hajuakaan miten paljon ruoka oikeasti täyttää. Ja sitten kun sitä lapataan perinteisesti ”koko rahan edestä” ihan vain varmuuden vuoksi. Ei niitä määriä jaksa kukaan syödä. Normaalisti vedän itsekin vatsani ihan täyteen hotellin buffassa, mutta kerrankin osasin olla järkevä ja kävin hakemassa pieniä määriä kerralla. Fiilistelin oloa hetken ja lopetin kun olo oli vielä hyvä. Ehkä monella tämä homma ei ole hanskassa. Erittäin hyvä postausaihe!

 6. ulla kirjoitti:

  Kyllä kuule näen punaista moisesta käytöksestä – toinen paikka on laivan buffetti.
  Uskomatonta ja kamalan näköistä kun lautaset yli täynnä kaikkea, sekaisin.
  Sitten pöytiin jätetään juuri koskemattomia lautasia. 🙁

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä! Laivalla ehkä vielä pahempi kuin hotelleissa (suomessa). Näin siis oman kokemukseni mukaan.

 7. Marjo kirjoitti:

  Oon ihan samanlainen ekologinen kotona, töissä ja lomapaikoissakin. Ruokaa otetaan ensin vähemmän ja sitten santsataan jos siltä tuntuu =) hyvö että otit puheeksi tämän tärkeän asian ja tiedämpähän nyt mihi hotelliin haluan mennä jos Tampereelle menen. Olin kerran hotelli arthurissa helsingissä jossa oli myös ekologisia kehotuksia, vaikka oli halpis hotelli, hyvä että hekin panostaavat =)

  • Jonna kirjoitti:

   Suosittelen lämpimästi Ilvestä! Tosi mukava henkilökunta, mielettömän siisti hotelli, spa-osastot ja kaikki ja vielä ympäristöystävällinen!

 8. Anne kirjoitti:

  Onko tää yhteistyöpostaus? Saitko blogin kautta alennusta tms? 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Moi,

   Ei ole minkään sortin yhteistyöpostaus! Ihan miehen kukkarosta kustannettu koko reissu 🙂 Merkkaan kyllä aina tarkasti, jos postaukseen liittyy pienintäkään yhteistyötä ko firman kanssa 🙂

 9. Elina kirjoitti:

  Tota sikailua näkee ihan koulun ruokalassakin! 🙁 Ensiksi otetaan jättikasa ruokaa, jonka jälkeen ihmiset menevät heittämään ne suoraan roskiin. Tai sitten kaikki lautaselle otettu sekoitetaan keskenään kamalaksi muussiksi ja nauretaan kavereille. Eikä sitä todellakaan kukaan enää syö.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, niin varmasti näkyy! Ootahan voin kun nekin ihmiset joutuvat itse maksamaan ruokansa joku päivä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *