Hae
Palasia Arjestani

Ruokavalio – boring as hell

Mä olen jotenkin ajatunut tilanteeseen, jossa syön samoja asioita joka päivä ja samaan aikaan päivästä. Olen kyllästynyt omaan ruokavaliooni täysin. Siinä ei ole mitään mielenkiintoista. Olen hyvin vaihtelunhaluinen ihminen ja kaipaan jopa ruokapuolella ajoittain jotain jännitystä. En enää viitsi ottaa ruokakuviakaan blogiin entiseen malliin, koska mun sapuskat näyttää joka päivä ihan samalta. Kukapa nyt jaksais päivästä toiseen katsella samoja aamupalaleipiä tai välipalamandariineja? En minä ainakaan. Ja silti teen niin.

Siinä ne kuuluisat aamupalaleivät...

Siinä ne kuuluisat aamupalaleivät…

Välipalaa töissä.

Välipalaa töissä.

Nyt pitäis jotenkin päästä irti näistä juurtuneista tavoista ja saada edes jotain uutta popsittavaa. Mä olen aamulla kovin laiska mitään erityistä loihtuimaan ja ne leivät nyt vaan on kaikista helpoin vaihtoehto. Puuro mulle ei oikein enää aamulla uppoa, mutta tuorepuuroa tietysti voisi kokeilla. Joka aamu syön ne samat Sunnuntain gluteenittomat sämpylät ja joka aamupäivä mun välipalana on mandariinia tai muuta hedelmää.  Lounaalla syön samaa kuin edellisenä päivänä illallisella. Illallisella ehkä vielä samaa kuin lounaalla.

Jauhelihakastiketta ja spagetti söin muistaakseni kolme päivää putkeen.

Jauhelihakastiketta ja spagettia söin muistaakseni kolme päivää putkeen.

Pikaratkaisu mielikuvituksen puutteessa: pakastevihanneksia ja jauhelihaa.

Pikaratkaisu mielikuvituksen puutteessa: pakastevihanneksia ja jauhelihaa.

Salaatti Kulma-konditoriosta.

Salaatti Kulma-konditoriosta. Tätä melkeinpä joka perjantai.

Kadehdin oikeasti ihmisiä, jotka jaksaa panostaa ja loihtia mitä terveellisempiä ja houkuttelevimpia aterioita. Esim. Ainon blogi on tulvillaan silmiä hivelevän näköisiä annoksia ja ravintoaineita niistä löytyy vaikka kuinka paljon! Mulla on nykyään vaikeaa keksiä edes hyvää iltaruokaa. Aivan liian usein syödään jauhelihakastiketta ja spagettia tai riisiä ja kanaa. Kaipaan uusia ideoita! Uusia ruoka-aineita! Uusia valmistustapoja! Jotain mielenkiintoista tähän ruuanlaiton maailman etten vallan kyllästy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maanantaina syötiin kana-sienikastiketta Oatlyn kaurakermaan tehtynä.

Maanantaina syötiin kana-sienikastiketta Oatlyn kaurakermaan tehtynä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKertokaa miten te syötte. Joka päivä samoja juttuja vai aina eri ruuat? Mistä haette inspiraatiota? Mistä mulle inspiraatiota? En kaipaa mitään erikoisruokavaliojuttuja. Ihan normiruokaa vaan, mutta jotain erilaista. Jotain uutta. Jotain mielenkiintoista! I´m boooooored. Ihan jo tytönkin vuoksi olis hyvä löytää uusia juttuja ja varsinkin uusia makuja. Olen huomannut hänessä pienoisia nirsoilun merkkejä..

Junassa käytiin myös syömässä. Lämpimät kasvikset olis hyvä vaihtoehto kotonakin :)

Junassa käytiin myös syömässä. Lämpimät kasvikset olis hyvä vaihtoehto kotonakin 🙂

Eilen tein kikherne-fetapihvejä ja juuresmuussia. Oli pitkästä aikaa todella hyvää ruokaa!

Eilen tein kikherne-fetapihvejä ja juuresmuussia. Oli pitkästä aikaa todella hyvää ruokaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raakasuklaata valmistin miehen pyynnöstä. Enpä muista milloin viimeksi olisin tätäkään tehnyt!

Raakasuklaata valmistin miehen pyynnöstä. Enpä muista milloin viimeksi olisin tätäkään tehnyt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOnko teillä tapana tehdä esim. sunnuntaina valmis suunnitelma ruokien osalta seuraavalle viikolle? Se saattais olla aika toimiva systeemi. Joka viikolle ottaisi listalle ainakin yhden uuden ruokalajin. Oletteko muuten tutustuneet vielä soppa365-sivustoon? Onko siellä mitään mielenkiintoista?

28 kommenttia

 1. sara kirjoitti:

  ÄÄh ja lääh miten herkullisen näköistä sapuskaa! Noi sun leipäkuvat oli ihan ykkösiä! Hitsi! 🙂 Kiitos vaan! Just söin ja nyt jo kamala nälkä, ku noita kuvia kattelin 🙂

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Leipäkuvista tuli mieleeni: Oon yllättynyt et joku pystyy syömään ton kovan kannan, yäk 😀 Mä leikkaan aina pois!

   • Rahkamuija kirjoitti:

    Hei, vanha suomalainen sanonta kuuluu, että kantapalat kasvattaa tissejä, niin sen toivossa mää ainakin syön myös ne. 😀 Ei vaan, kantapalat on parasta leivässä!

    • Jonna kirjoitti:

     Meillä sanottiin kans aina kotona että kun syö kantapaloja niin tissit kasvaa. Ja niitähän sit syötiin!

   • Jonna kirjoitti:

    Noi on sämpylöitä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, no sulla on ainakin hyvä syy syödä tarkasti ja suunnitellusti 😉 Leipä on välillä täysin vastustamatonta. ..

 2. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Samoja syödään koko ajan, tosi suppealla valikoimalla pyörii ruoat. Mä kaipaan enempi vaihtelua ja syön laajemmalla skaalalla, mut mies vetää ihan koko ajan vuodesta toiseen samoja leikkeleitäkin eikä vaihda niitä ikinä. Itse en voi sellainen robotti olla, tylsistyn helposti. Mä en jaksa keksiä ja kokata ja nähdä vaivaa, siksi usein sorrun kaikenlaisiin huonoihin vaihtoehtoihin.

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä kans mies syö päivästä ja kuukaudesta toiseen samoja eväitä. En ymmärrä miten se jaksaa! Mulla on ajanjaksoja jolloin saatan syödä pitkäänkin samalla kaavalla ja sit iskee tympääntyminen. Niin kuin nyt!

 3. Tea kirjoitti:

  Mä syön aika lailla samaa ruokaa päivästä toiseen, en ole vielä kyllästynyt 😀 tietysti vaihtelen syönkö lounaalla esim. kanaa, j-lihaa vai kalaa. Mites ois aamupalaksi esim. munakas? Yks mun vakio aamupala oli ennen 2 kananmunaa, loraus haluamaansa maitoa, pellavansiemenrouhetta, kulinaarin härkäleikkelettä (paloina) + pinaattia jos haluaa + tähän kylkeen miniluumutomaatteja ja munakkaan päälle vähän kookosöljyä ni nam!
  Kauraleipäsiä oon tehnyt ite ja niiden päälle oon laittanut salaattia, tomaatti ja keitettyä kananmunaa.
  Sit oon tehnyt puuroa, johon laitan porkkanaraastatte, sekaan mantelimaitoa, päälle kanelia ja steviaa.
  Lounaaksi kala/kana/jauheliha, salaatiksi oon höylännyt porkkanasta ja kesäkurpitsasta ”pastaa”, lisäksi miniluumutomaatteja ja salaattia, tämän kanssa avokadokastike (1/2 avokado, 1 – 2rkl oliiviöljyä, tuoretta basilikaa tai minttua, suolaa, pippuria & valkosipulia), muussaa tahnaksi.
  Jauhelihapata on kans hyvää: kesäkurpitsaa, pinaattia, miniluumutomaatteja & jauhelihaa ja lisää vettä paistinpannulle niin, kasvikset kypsyy ja maustaa hyvin!
  Iltapalaks oon tehnyt pannareita (250 g kananmunanvalk, 2 rkl kookosjauhoja, 1 tl psyllium, 4 rkl vettä/maitoa, kanelia, kardemummaa ja makeutusta) paistaa miedolla lämmöllä kookosöljyssä. Tähän kylkeen sopii mansikkasorbetti 200g mansikoita, sitruuna/limemehua, haluamaansa makeutusta ja tehokas blenderi, jolla saa tästä tasaista sorbettimaista 🙂
  Yks luotto iltapala on proteiinijäätelö 😀 200g marjoja, n. 15 g mannisen pudding + 15 g herajauhetta ja n. 1 dl vettä ja blenderillä sekaisin! Huh tuli nälkä 😉 Toivottavasti saat vinkkejä ja piristystä sun ruokiin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No nam! Tässähän tuli vaikka mitä hyviä vinkkejä, kiitos 🙂 Miten teet kauraleipäset? Toi avocadokastike kuulostaa superhyvältä! Pitäisköhän vihdoin ja viimein ostaa Mannisen puddingia. …?

 4. Sannuli kirjoitti:

  Täällä syödään täysin samalla kaavalla päivästä toiseen, vuodesta toiseen, hyvin suppealla valikoimalla. Jotenkin arki on niin vauhdikasta, etten jaksa alkaa säätämään. Töihin keitetyt kasvikset lihan kaveriksi ja illalla pariksi riisiä. Aamulla puuroa ja illalla munakasta. Välipalalla riisikakkuja. Ainoastaan viikonloppuisin yritetään keksiä jotakin spesiaalia, mutta valitettavan usein sekin jää yritykseksi. Ehkä olen kuitenkin jotenkin rutiineita rakastava sillä en ole kokenut sitä ahdistavaksi/tylsäksi. Joskus joku tietty ruoka alkaa tökkiä, esim. kanapihvit, mutta sitten pikku taukoa ja muita vakkareita. Esimerkiksi suosikkiherkkumme on ollut nyt varmaan puoli vuotta lihapullat joihin yksinkertaisuudessaan ei tule mitään muuta kuin jauhelihaa, aurinkokuivattujatomaatteja, tomaattipyreetä, muna + mausteet. Näitä on tehty joka viikko, joskus pari kertaa viikossakin 😀 Jonkun mielestä tylsää, minusta vain hemmetin hyvää ja siksi toistan samoja ruokia. Ideioita uutuuksiin otamme usein esimerkiksi Pirkka-lehdestä josta juuri oli kokeilussa viikonloppuna bataattilaatikko joka oli todella helppo tehdä ja todella herkullinen.

  • Jonna kirjoitti:

   Mäkin meen yleensä hyvin pitkään samoilla sapuskoilla, mutta nyt oon huomannut että kyllästyn useammin kuin ennen. Jotain uutta pitää kokeilla koko ajan tai ainakin vähän muuttaa jo vanhoja reseptejä. Pirkka-lehti on todella hyödyllinen, samoin Yhteishyvän ruokaliite! Bataattilaatikko kuulostaa todella hyvältä, samoin kuin teidän lihapullat 🙂

 5. Jenna kirjoitti:

  Mulla tulee aina hetken syötyä samaa ruokaa, kun yksistään asun ja teen aina isomman satsin kerralla, mutta syyskuusta alkaen ainut ruoka jota olen tehnyt useamman kerran on kanakastike. Sekin tosin vaihtelee kun en tee joka kerta samalla kaavalla vaan mitä on sattunut tarjouksessa olemaan.
  Mä ostan kerralla isomman satsin ruokaa sen perusteella mitä on tarjouksessa ja sitten päätän mitä teen niistä. Yleensä ihan perusruokaa lasagne, jauhelihakastike, tonnikalapasta jne. Yritän kuitenkin vaihdella mitä laitan sekaan, esim. jauhelihakastikkeeseen porkkanaraastetta yms. mukaan. Samaten saatan ”jämistä” tehdä jotain mitä niistä saa tehtyä eli tämmönen mitä kaapista löytyy niin tulee kokeiltuakin välillä.
  Silloin tällöin mietin etukäteen mitä ostan ja mitä teen, jos jotain tuttua niin mietin miten voisi tehdä toisin, uudet mausteet? jotain lisää? jotain pois?

  • Jonna kirjoitti:

   Mä ostan kans ruokaa paljon tarjouksista ja menen kauppaan usein ilman ostoslistaa. Mulla vaan ongelmana on se, että unohdan saman tien mitä mun piti ostaa kun astun kaupan ovesta sisälle. Pää lyö ihan tyhjää ja sit tulee helposti laitettua sitä samaa vanhaa. Ostoslista vois olla kova sana mun kohdalla 😀

 6. Veera kirjoitti:

  Ihan ku mä olisin kirjottanu tän postauksen 😀 ihan samoja ruokia ja samat ajatukset :’)

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, sun ruuat näyttääkin usein samoilta kun mun! Paitsi paljon paremmilta 🙂

 7. Annika kirjoitti:

  Hei Jonna! Testaa miten lämpimistä kasviksista esim uunikasviksista sais hyviä ja maukasta. Siten että mies ja lapsetki edes maistaisi. Olen paria reseptiä kokoeillu ja aikalailla kompostiin menee. Ite pystyy syömään vaikkei olis mitään, mutta esim ravintoissa ne saa niistä tosi herkullisia. Siinäpä sulle haaste ja extrahaasteena ei haittais vaikka ne olis terveellisiäki vielä 🙂 .
  Sama tylsäruokaongelma se on joka perheessä välillä.
  Kiva kun jaksat bloggailla 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Täyty myöntää etten ole koskaan uunikasviksia tehnyt, Mutta ne on kyllä todella hyviä oikein tehtynä 🙂 Oon paistanut uunissa lähinnä perunoita, porkkanaa, bataattia ja punajuuria mutta noikin aina erikseen. Täytyy etsiä joku hyvän oloinen ohje ja kokeilla! Miten sä olet uunikasvikset yleensä tehnyt? Syökö mies ja muksut muulla tavoilla laitettuja kasviksia?

 8. laura kirjoitti:

  meidän perheen (lapset 2v, 4v ja 7v) lemppareita esim: kasvissosekeitot (vaihdellen esim. kurpitsa, kesäkurpitsa, parsa- ja kukkakaali, bataatti, porkkana, tomaatti…) pehmeällä tofulla, kookosmaidolla, tuorejuustolla tai kermalla pehmennettynä. pinaatti- ja sienikeitto eivät petä koskaan. soijarouhebolognese ja -lasagne. avokadopasta. sienikastike ja kasvispullat kasvisten kanssa. linssikeitto. chili sin carne riisin kanssa. palak paneer ja tikka masala naan-leivän kanssa. uunijuurekset falafelien (kiireessä valmiit) tai quorn-fileiden kanssa (seuraksi tsatsiki luonnonjuguun tai hummus). varsinaista pikaruokaa ovat myös couscous-feta-pakastekasvispannu ja tortellini-vuohenjuusto-cashew-pakastevihannespannu. herkkuhetkiä teille!

  • Jonna kirjoitti:

   Kasvissosekeitot on hyviä ja helppoja! Kurpitsa on mulle melko vieras raaka-aine. Voisinkin siitä kokeilla jotain uutta. Ja pakastevihanneksia tosiaan voisin hyödyntää myös… sun ruokalista kuulostaa todella hyvältä! Avocadopastaakin pitäis testailla 🙂

 9. Moona kirjoitti:

  Miä syön myös aika samoja ruokia, tosin ne menee sykleittäin – tällä hetkellä teen melkein kaikista vihanneksista muussia 😀 Aamupuuroa olen syönyt jo vuosia, siitä en luovu! Puuro on myös kiva iltapala!

  Miltäs kuulostaisi esimerkiksi keittopäivä viikossa? (Ite syön sosekeittoa melkein päivittäin, nam.) Tai jos tekisit itsellesi ns. ”haasteen”, että kokeilisit joka viikko tehdä jonkun uuden ruoan vaikka reseptikirjasta? Raakakakkuhan toimii hyvänä välipalana 😉 Jos tykkäätte jouluruoista, nythän olisi hyvä aika tehdä vaikka laatikoita, niistä saa myös pakkaseen helposti. Joku taisikin jo ehdottaa myös munakkaita – helppo tehdä, ja varioida voi loputtomiin!

  Tsemppiä ruokien kanssa, toivottavasti sait hyviä uusia vinkkejä 🙂 Mukavaa joulun odotusta!

  • Jonna kirjoitti:

   Kanakeitto mulla onkin suunnitteilla ensi viikolle ja linssikeittoonkin on ainekset 🙂 Oon saanut teiltä niin paljon hyviä vinkkejä, että mulla on ruokalista seuraavalle puolelle vuodelle laadittuna 😀

   Joululaatikoita vois tosiaan tehdä pakkaseen, kiitti muistutuksesta 🙂

 10. Gunagolu kirjoitti:

  Mulla on kausittaista tuo syöminenkin: välillä kokkaan joka päivä eri ruokia ja välillä syön kuukausia putkeen samoja ruokia. Nyt oon ollut taas aktiivisempi reseptien testaaja. Pitää varmaan vain poistua siltä omalta mukavuusalueelta ja kokeilla joka viikko jotain uutta reseptiä, siitä se lähtee. Ja vaihtelevuutta ikuisten leipien tilallekin saa kun vaihtelee leipiä ja niiden päällisiä, chili con carne vois olla seuraavalla kerralla chili sin carne jne. aika pieniä ja helppoja muutoksia sit loppupeleis 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Näinhän se on, pitäis vaan testata vaikka yksi uusi resepti viikossa. Mullakin on tosi paljon keittokirjoja hyllyssä eli olis periaatteessa aika helppo homma. Vain toteutus puuttuu 😀

 11. Nimetön kirjoitti:

  Vaikka meilläkin usein samat tuotteet ostoskoriin päätyvät, koitan vaihdella paljon ruokia koska itsekin kyllästyn 🙂
  kanaa voi paistaa kokonaisina, paneroida (nam!), uunittaa (erilaisilla kastikkeilla, esim tomaattipyre +kerma+feta tai vuohenjuustokastike), pilkkoa ja sitten paistaa = wokki, risotto, curry-kastike tms..
  jauhelihasta lihapullia, täytettyjä paprikoita, sellaisenaan, kastike, keittoon ja tietty makaroni/kaalilaatikko (myös kana-pesto-makaroni yhdistelmä toimii).
  uunilohta (inkivääri +lime päälle niin tulee vaihtelua), kaupan savu/loimulohta, kylmäsavulohikastike (helppo ja nopea!).
  Uunijuurekset on tosi hyviä ja helppoja, rosmariinia vaan päälle. Punajuuri varsinkin 🙂 kokeile paistaa pannulla ensin sipulia (esim ”veneen” mallisina) ja sitten lisää hieman keitetty porkkana, älyttömän hyvä kombo! Mummini tekee niitä aina ja ne ovat koko suvun suosikki. Kasviksista tietty myös pihvit, keitot, itsetehdyt pinaattiletut…

  Koitan myös tehdä paljon ”vuokaruokia”, ne on helppoja kun tulee itsestään uunissa ja riittää pidemmäksi aikaa, en jaksaisi joka pv kokata uutta ruokaa. Yks hyvä esimerkki on ”pastanjauhantaa” blogista munakoisopaistos, lisäsin siihen vain jauhelihaa niin ei jäänyt ihan kasvisruuaksi 🙂 onhan näitä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Oojoi mitä vinkkejä! Pinaattilettuja voisinkin tehdä joku päivä ja vaikka tonikalasalaatti siihen kaveriksi. Tuota munakoisopaistosta on muutkin kehuneet, sitäkin voisin testata. Ääh, nyt tulee nälkä! Taas 😀

 12. Eeva kirjoitti:

  Valion sivuilla on ihan älyttömän hyviä ja yksinkertaisiakin ruokia, kannattaa mennä selailemaan 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle tuleekin Valion viikon ruokalista sunnuntaisin sähköpostiin 🙂 Itseasiassa aika moni ruokalista on sähköpostissa vielä tallessa! Pitäis vaan aina muistaa kaivella niitäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.