Hae
Palasia Arjestani

Ja niin minusta tuli teen lipittäjä

Processed with VSCO with a6 preset

*sis. mainoslinkin.

Meinasin saada viime keskiviikkona hermoromahduksen, kun lääkäri ehdotti kahvin juoneen lopettamista. Mietin, että ei se nyt niin helppoa ole ja tuskin auttaa mun vaivaan ollenkaan. Rakastan kahvia ja nyt mun pitäisi luopua siitä? Not gonna happen. Sitten aloin pohtia asiaa. Pari päivää vieroitusoireita ja mulla olisi mahdollisesti paremmin voivat vatsa. Pystisinkö? Pystyisin kyllä, mutta haluaisinko? No en todellakaan!

En ole koskaan kokenut juovani kahvia siksi, että tarvitsisin päivittäisen kofeiiniannokseni. Olen juonut kahvia siksi, että pidän sen mausta. Niin minä kuitenkin päätin panostaa enemmän omaan hyvinvointiini ja testata mitä tapahtuu kun kahvin juonti loppuu. Jo ensimmäinen päivä ilman oli kauheaa. Päätä särki, väsytti ja nupissa humisi koko päivän. Odotin töissä hetkeä jolloin pääsisin kotiin päiväunille. Mietin etten kestäisi tuota olotilaa montaa päivää. Kahvi pyöri mielessä ihan koko ajan!

Niin koitti päivä kaksi ja olo oli mitä mainioin. Aloin juomaan teetä niin hetkinä, kun aikaisemmin olin juonut kahvia. Huomasin ettei tee ainakaan ole yhtä paha diureetti kuin kahvi. Vatsa voi mahtavasti. Pääsin eroon iltapäivän väsymyksestä ja herään virkeänä joka aamu. Voisiko kaikki muka ratketa näin helposti? Siltä nimittäin vaikuttaa!

Nyt täällä lipitellään vain teetä. Kahviin en aio enää koskea, olo on jotenkin kirkkaampi kuin ennen! Nyt kaipaisinkin vinkkejä hyviin teelajikkeisiin! Mikä on sun suosikki?

I love me-messujen lippuarvonta on suoritettu ja liput itselleen voitti Noora! Laitan sinulle sähköpostia tulemaan 😉

Ps. Housut of brandonilla alkoi juuri mieletön ale! Paljon tuotteita 60%! Treenivaatteita, kenkiä, mekkoja….itse laitoin pari mekkoa tilaukseen! Shoppaamaan pääset tästä*.

32 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Nordqvistilta ehdoton lemppari on vihreä tee Lady Green. Clippersin teet on orgaanisia ja sieltä löytyy kans kivoja vaihtoehtoja. Ei muuta kun testailemaan. 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Oi, meillä on töissä tuota Lady greeniä ja se on hyvää!! Clipperesejä täytyykin käydä ostamassa. Ei taida omasta kaapista löytyä niitä enää 🙂

  2. Coffeelover kirjoitti:

    Yogi teet on ihania! Mäkin yrittänyt päästä kahvista eroon just sen vuoksi kun maha ei tykkää. Tykkään vaan liikaa kahvin mausta ja etenkin bullet proof kahvista. Sun innoittamana voisin vielä yrittää! En kuitenkaan juo kuin 1-2 kuppia päivässä. Aamukahvi laittaa vatsan ihan sekaisin.

    • Jonna kirjoitti:

      Aamuhan se mullakin oli pahin. Nyt en uskalla kokeilla edes iltapäiväkahvejakaan…En todellakaan halua niitä oireita takaisin! Enkä mäkään juonut yleensä kuin 1-2 kuppia päivässä. Yogi teetä multa löytyykin kaapista useammassa eri maussa 😉

  3. Hertta kirjoitti:

    Suosikeitani ovat Liptonin Strawberry Cupcake, Lemon Macaron ja Peach Mango. ? Myös Yogi Chocolate Tea on ihanaa ? Aamulla ja päivällä kahvi on parasta mutta iltaisin tee on parasta, varsinkin jos tulee kylmissään illalla kotiin!

  4. Maria kirjoitti:

    Itse juon aamulla kupillisen mustaa tertä maidolla, lounaalla/iltapäivällä vihreää teetä ja illalla ensin esim. inkivääri- tai minttuyrttiteetä ja vielä ennen nukkumaanmenoa kamomillateetä. Lidlissä onnhyvät valikoimat halvalla kaikkia edellämainittuja!

    • Jonna kirjoitti:

      Hei kiitti vinkistä! Täytyy suunnata Lidliin. Ei olis tullut mieleenkään 😀

  5. Anu kirjoitti:

    Clippersin teet, jos hyvät pussiteet kiinnostavat. Irtoteetä kannattaa ostaa erikoiskaupoista. Twinings menettelee, on kyllä melko kallista, liian kallista laatuunsa nähden. Liptonit ovat täyttä kuraa. Yök.

  6. Kaisa kirjoitti:

    Clipperin vadelmatee on tosi hyvää. Forsmanilla on paljon valikoima irtoteen suhteen. Pari lemppariani ovat mustikka ja (luomu) inkivääri (sencha). Myös Pukkan Vanilla Chai on erittäin herkullista.

    • Jonna kirjoitti:

      Oijoi, kuulostaapa hyvältä! Pakkohan tässä on päästä shoppailemaan teetä 🙂

  7. SkyFall kirjoitti:

    Yogi ja Pukka on lemppareita. Aamusin juon Pukan kolmen fenkolin teetä. Fenkolihan on hyvä vatsan rauhoittaja !!
    Päivällä herkuttelen Pukan Supreme Matcha Green teellä, olen siihen ihan koukussa.
    Näiden jälkeen esim. Twiningsin maustetut vihreät teet maistuu ihan mehuilta joten niiden käyttö on jäänyt minimiin.

    • Jonna kirjoitti:

      Hei, mullahan on kaapissa matchaa…Pitääkin keitellä sitä taas pitkästä aikaa! Joo, ei toi Twinings ole kovin erikoista. Sitä nyt sattuu olemaan purkillinen kaapissa. Mutta jatkossa jotain muuta 🙂

  8. ninna kirjoitti:

    clipperin valkoinen tee ja nordqvistin jade. pirkka vihreä minttu inhokki. xtran halpis ruusumarjatee yllätti oli hyvää.

  9. ulla kirjoitti:

    ooh muumiteet on nam. 🙂

    Mutta mulla samanmoisia kokemuksia. Joskus ollut tosiaan päiviä, kun ei ole kahvi maistunut.. ihmeellistä. Mutta silloin olen tosiaan nauttinut teetä päiväkahvilla. Ja olen huomannut, että maha voi iltapäivällä / illalla paremmin, sekä ihme iltapäivä väsymystä ei silloin tule . Oiskohan munkin aiheellista kokeilla olla ilman kahvia vaikka viikko. Ois muuten kiva kokeilla. ….

    Aivan hyvin musta vois kyllä tullakin teen juoja. Muutes, isäni lopetti kahvin juonnin kymmenisen vuotta sitten, huomatessaan voivan huonosti kun kahvia nautti.

    • Jonna kirjoitti:

      Kokeile ihmeessä! Tämä olotila iltapäivällä on aika erikoinen. Ennen väsytti aina, mutta nyt ei. Virkeys pysyy samanlaisena koko päivän 🙂

      • ulla kirjoitti:

        Olinpa eilen teenjuoja 🙂
        Aamulla nautin vain sen pikku kupin kahvia, töissä sitten teetä. Ja oi että oli taas koko päivän pirteä olo, eikä tullut sitä haukoitusjaksoa, mikä usein pukkaa päiväkahvin jälkeen työpaikalla… 🙂

  10. Anna kirjoitti:

    IHerbistä tilaan aina välillä ison säkin Frontier natural productsin luomu valkoista irtoteetä, se on ehdoton suosikki! ? Myös Clipper ja Yogi teet on hyviä. Mieluiten juon irtoteetä. Ja aina pitää olla puhdasta valkoista/vihreää teetä, mitään marja- tms. makuja en teeheni halua.

    Minustakin tuli teen lipittäjä vatsavaivojen vuoksi. ? Alkuun tuntui ihan kamalalta ajatukselta olla ilman kahvia, mutta päästyäni teen makuun olen ihan innostunut teen juonnista, testailen jatkuvasti uusia makuja ja ostin teen haudutuspannunkin. Tää on vähän kuin joku harrastus. ?

    • Jonna kirjoitti:

      Hitsi, täytyy muistaa tsekata iHerbin valikoima! Tilataan sieltä aika usein ja seuraavan kerran tsekkaan myös teevalikoiman 🙂 Tee on oikeasti aika hyvää. Mä luulen, että mullakin on jossain vaiheessa haudutuspannun hankinta edessä 😀

  11. Tuuli kirjoitti:

    Juon aina Earl Greyta, se on bergamotilla maustettua mustaa teetä. Löytyy ihan Pirkka-versionakin, mutta Twinings on parasta. Pelkkä pakettikin tuoksuu niin hyvältä! Lapsena juotiin teetä maidon ja sokerin kanssa, siinäkin on oma erilainen makunsa.

    • Jonna kirjoitti:

      Mä olen itseasiassa myös oppinut juomaan teeni maidon kanssa! Nykyään en laita enää maitoa teehen, mutta vielä vuosi sitten laitoin 🙂 En muista mistä tuo tapa on tullut..

  12. Rimppuli kirjoitti:

    Clipperillä ja Yogilla on parhaat teet, tykkään kyllä myös muumin kofeiinittomista rooibos teistä 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Muumiteetä me ostettiinkin joku aika sitten tytölle, mutta ne on kaikki jo juotu 😀 Niitäkin voisi taas hankkia!

  13. Nimetön kirjoitti:

    Ehdottomasti suosittelen jättämään kauppaan liptonit yms twinigsit!
    Kuten tuolla aiemmin on jo suosituksia tullut niin Yogi ja Pukka parhaita mitä tällä hetkellä saa kaupoista/luontaistuotekaupoista.
    Löytyy Green Energyä, joka piristä ja Matcha Supreme green on myös hyvä piristäjä.

    • Jonna kirjoitti:

      Yogi on mulle tuttu, mutta Pukka ei..Täytyy ehdottomasti ostaa Pukkaakin testiin!

  14. Nnanen kirjoitti:

    Kun maistaa teehuoneista saatavaa teetä niin ainoa tee minkä kelpuuttaa sen jälkeen on nimenomaan sieltä saatavat teet 🙂 Suosittelen tutustumaan näihin laadukkaisiin tuotteisiin ja siihen, miten tee kuuluu valmistaa, hyvin mukaansatempava maailma 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Täytyy todella poiketa, kun teehuone sattuu eteen 🙂 Onko tietoa missä täällä Helsingissä niitä on? Hyviä sellaisia?

  15. Outi Karita kirjoitti:

    Clipperin ja Yogi yrttiteejuomat on mun suosikkeja, tosin harva noista sisältää varsinaisesti teetä. Twiningsilla on mun mielestä parhaat ns. tavalliset mustat teet 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *