Hae
Palasia Arjestani

Maailman paras sunnuntai.

No niin, nyt seuraa jatkoa mun viikonlopun treeneihin. Tyttö tosiaan sairastui taas lauantaiyönä ja alkoi itkeskellä puoli kahden aikaan. Siinäpä mulla meni nelisen tuntia valvoessa välillä tyttö vieressä ja välillä omassa sängyssään. Alkuun hän nukahti mun kainaloon, mut enhän mä pystynyt siinä nukkumaan. Välillä torkahdin, mutta säpsähdin välittömästi hereille kun tyttö yhtään liikahti. Joskus puoli neljän aikaan hän suostui vihdoin ja viimein nukahtamaan omaan karsinaansa ja mäkin sain vähän unta palloon. Unisaldoksi tuolle yölle tuli mahtavat 5,5h.

Vähistä yöunista huolimatta olo oli aamulla ihmeen virkeä ja into treenaamaan kova! Käsitreeni oli tiedossa ja mikäs siinä oli jumpatessa kun ei muita salilla näkynyt. Sai ihan rauhassa pistää itselaukaisijan kamerasta laulamaan ja posotella äänekkäästi menemään 🙂

                           
                              Uusi treenipaita hennesiltä, aivan huippu!
Housut SOC/stadium.

Kevyet lämmittelyt kepinpyörityksineen ja venyttelyineen alle ja eikun menoksi. Kotoa olin saanut ohjeet tehdä käsitreenin Marko Savolaisen opeilla eli neljä liikettä sekä hauiksille että ojentajille eikä alle 15 toiston sarjoja. Kaksi sarjaa per liike. Liikkeet tehtiin vielä kaupan päälle superina.

1a. Ranskalainen mutkatangolla 2x
1b. Hk suoralla tangolla 2x
2a. Kapea penkki 2x
2b. Hauiskääntö scott taljassa 2x
3a. Kickback kp 2x
3b. Hammer kp 2x
4a. Pushdown köydellä 2x
4b. Hauisnostatus kp 2x
5. Sivuviparit kp 15 toistoa 4kg –> 8kg
Intervalli soutulaitteella 15 minuuttia

Ranskalainen mutkatngolla.

Tuollaista pientä painolinttiä käytän penkin jalan alla, saa paremman venytyksen.

Hauiskääntö suoralla tangolla.

Ranteet löysinä, hauiksilla rutistellen.

Kapea penkki vapaalla tangolla.

Jätetään vähän rinnasta vajaaksi ja pusketaan suoraan ylös päin, ei kohti telineitä.

Hauiskääntö scott taljassa.

No ei ainakaan hauikset siellä pullistele.

Kickback käsipainoilla, ilmeellä of course.

Ja kunnon puristus!

Hammer käsipainoilla yhtä aikaa.

Ei tarvitse nostaa tämän ylemmäksi. Kunnolla puristaen!

Rivakalla tahdilla tein ja harvinaisen hyvä tuntuma ja pumppi oli läpi treenin. Sain tehdä melkein kaikki liikkeet isommilla painoilla kuin mitä alkuun oletin. Ranskalaisessa otin normaalia kapeamman otteen tangosta (käsien välissä oli ehkä kämmenen mentävä rako) ja tuntui kyllä paljon paremmalta kuin aikaisemmin! Pienillä muutoksilla näköjään saa helpostikin lisää tuntumaa. Kaikki muut liikkeet teinkin vanhalla hyväksi havaitulla tekniikalla. Sivuvipareitakin sain viskoa isommilla painoilla kuin normaalisti. En ees muista millon olis viimeksi ollut kasikiloiset kädessä!

Rinta sivulta itselaukaisija-pose.

Ihan kun mulla olis olkapäät?
Sama läheltä ja reiskat jännitettynä + helvetin typerä ilme.

Niin kuin tiedätte niin mulla on ollut vähän vaikeita dieetin osalta muutamat viime viikot. Paino on vain noussut vaikka olen mennyt ihan ohjeiden mukaan. Nyt se on taas pikku hiljaa alkanut laskea ja nyt näyttää siltä, että tällä viikolla mahdollisesti päästään uusiin ennätyslukemiin 🙂 On tehnyt monta kertaa mieli luovuttaa, on ärsyttänyt ja ahdistanut suunnattomasti kun pää ja kroppa ei ole samassa veneessä. Nyt oon kuitenkin tosi onnellinen etten ole poikennut mulle suunnitellusta ohjelmasta ja se näköjään palkitaan. Tai ainakin näyttää siltä, että palkitaan. Mulla on kalorit tällä hetkellä n. 1800 kcal eikä niitä haluttais ihan kauhean paljon alemmas laskea enää. Kalorinvaihtelut vois olla mahdollisia kokeilla ja aerobispuolella on kyllä parantamisen varaa vielä. Vaikka paino ei tosiaankaan ollut eilen alimmillaan niin kunto oli mun mielestä paras koko dieetillä. Ja näyttää ihan kuin lihastakin olis tullut paikka paikoin vähän lisää 🙂

Joko nää riittäis?
Hohoo, ei tosiaan kun vauhtiin on päästy!

Pikku hiljaa alkaa mielessä muotoutua ajatus mahdollisesta kisaamisesta. Ei vielä ens vuonna eikä ehkä seuraavanakaan, mutta joskus. Mies palautti tämänkin asian osalta mut maan pinnalle: ”3kg lisää lihasta niin voit alkaa suunnitella kisoja”. Näinhän se on ja siihen pyritään. Aikaa se vie, mutta ei kai tässä elämässä muuta olekaan kuin aikaa 🙂

Tänään kävin pitkästä aikaa kunnon hikipuuskutus-aamulenkillä. En tyhjällä vatsalla vaan heradrinkin voimin. Ulkona oli kaikki kävelytiet niin loskan peitossa, että sain työnnellä rattaita taas vaakatasossa. Sisulla vedin 45 minsaa ja hiksa oli aika kova 😀 Lihava tyttö siellä puuskutti taas kuin eläin. Samalla reissulla kävin lunastamassa myös liput kevään Fitness Classiciin! Mahtavaa päästä taas nuuskimaan kisafiilistä ja kannustamaan tuttuja katsomoon 🙂

Intervallin jälkeen.
Vihdoin ohi!

Katse hamaan tulevaisuuteen ja ruokapöytään.
Tiedossa laskiaispulla!

Kotitreenit jäi tänään tekemättä, kun sain oikein muksan hedarin iltapäivällä. Mulla on taipumusta jännitysmigreeniin ja siltähän se taas kovasti vaikutti. Ei muuta kuin panadolia nassuun, lämpimästi päälle ja lattialle harrastamaan venyttelyä. Venyttelin koko kroppaa yhden Näkijän jakson verran ja nyt alkaa hiljalleen elämä helpottaa. Onneksi noita kotitreenejä ei ole mikään pakko tehdä vaan oon niitä veivannut ihan omaksi ilokseni. Niihin jää koukkuun 😉

Sit mentiin köllölleen ja venyteltiin.
Reisikin sieltä löytyi.

Huomenna taas salihommiin. Joskohan pystyisi jonkinlaista raskasta vetoa tekemään selälle… Vatsojakin pitäis varmaan ihan painojen kanssa tehdä, kröhöm…

Miten teidän viikko on alkanut?

11 kommenttia

 1. NiiNii kirjoitti:

  Hyvä että joku ees jaksoi aamulla lenkille! Hyvä tyttö! :))) …ehke minäki huomenna 🙂

 2. Kerttu Koitila kirjoitti:

  IHAN LOISTAVVAA duunia Jonna!! <3 Juu alaviistopenkissä reilusti ite teen monesti ranskiksen mutkiksella, iha eri huippu ku pidempi venytys! Hei, mikä tuo ihqu sninen paita siis? TSEMIÄ!!!!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Joo ei tartte kovin jyrkkä alaviisto olla kun venytys paranee huomattavasti! Hennesiltä ostin ton paidan, on tosi hyvä salilla. Pinkkinäkin sitä on saatavilla, oli vaan nyt loppu..

 3. Anonymous kirjoitti:

  Nyt tulee tyhmä kysymys, sori. 🙂 Mitä tarkoittaa sun treeneissä tuo ”viimeisessä pudotus” tai ”kahdessa viimeisessä pudotukset”? Joo, okei, puhutaan pudotussarjoista jotenkin, mutta miten? Miten tehdään pudotussarja? Miten tehdään ”viimeisessä pudotus”? Ihan vaan omia treenejä kehittääkseni täällä kyselen…

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Moikka 🙂 tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, saa kysyä mitä vaan!Juu, kyse on tosiaan pudotussarjoista. Pudotussarja tehdään niin että ensin tehdään sarja painolla x aivan loppuun saakka, sen jälkeen vähennetään painoja ja tehdään taas niin monta toistoa kuin vaan tulee. Tämän jälkeen voidaan vielä vähentää painoja ja tehdä taas niin monta toistoa kuin tulee :)Esim. Ylätaljassa ensin 45 kilolla 8 toistoa, heti perään 35kg max toistot ja vielä 25kg max toistot.Viimeisessä pudotus tarkoittaa liikkeen viimeistä sarjaa ja siinä tehtyä pudotusta, kahdessa viimeisessä tarkoittaa kahta liikkeen viimeistä sarjaa ja niissä tehtävää pudotusta/pudotuksia :)Pudotussarjoilla saa hyvin vietyä sarjat tosissaan loppuun saakka ja niillä saa hyvää uutta ärsykettä kropalle. Niitä ei kannata käyttää joka sarjassa eikä edes joka liikkeessä. Mä käytän pudotussarjoja vain silloin tällöin, en edes joka viikko. Vähän aina fiiliksen mukaan 🙂

 4. MissEvilEve kirjoitti:

  Sä oot kyllä huippu kun jaksat kuvailla paljon. Näitä on kiva lukea 🙂

 5. Laura kirjoitti:

  Haaste haaste! Mun blogissa.. Go get it girl..

 6. Momin kirjoitti:

  Toi sun hauis näyttää niin epäreilun isolta :p *kateellinen*-päivi-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *