Hae
Palasia Arjestani

Mausteinen broileripata

Processed with VSCO with a6 preset

Anoppi löysi Ilta-Sanomista tämän ihanan gerogialaisittain maustetun broileripadan ohjeen ja leikkasi ohjeen talteen. Me ollaan paljon katseltu porukalla mökillä ruokaohjelmia ja tykätään kokeilla erilaisia reseptejä. Ville Haapasalon ruokaohjelmat ovat olleet suosittuja, samoin Masterchefit! Ohjelma kuin ohjelma, jos siinä käsitellään ruokaa, minä istun todennäköisesti nenä kiinni ruudussa. Tämä pata oli niin helpon ja herkullisen oloinen, että tehtiin tätä viime lauantaina päiväruuaksi. Syötiin pataa riisin kanssa ja täytyy myöntää, että pata oli parasta broiskuruokaa hetkeen! Ihanan mausteista ja mehukasta. Suosittelen!

Mausteinen broileripata 

 • 2 sipulia
 • 2 paprikaa
 • 1 varsisellerin oksa
 • 3 valkosipulinkynttä
 • ½ ruukku korianteria
 • ½ punainen chili
 • oliiviöljyä
 • 1 kg pakkaus broilerin koipipaloja
 • valkopippuria myllystä
 • 1 tlsuolaa
 • 2 prk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
 • 3laakerinlehteä

Tee näin:

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Leikkaa sipulit, paprikat ja selleri pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä ja kuori ne. Hienonna korianteri ja puolikas chili (jos haluat olla varovaisempi tulisuuden kanssa, poista chilistä siemenet).

Lorauta uunipadan pohjalle reilusti oliiviöljyä ja kuumenna. Ruskista koipipalat öljyssä, mausta suolalla (1/2 tl) ja valkopippurilla ja nosta ne sitten erilliselle astialle odottamaan. Nosta pannuun samaan öljyyn paprikat, sipulit ja selleri. Kuullota ja anna hieman ruskistua.

Lisää pataan valkosipulit, korianteri ja chili. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta koivet pataan, pyörittele niitä kasviksissa ja mausteissa. Avaa tomaattipurkit ja leikkaa tomaatit purkissa saksilla pieniksi. Kaada tomaatit pataan. Lisää laakerinlehdet. Laita kansi päälle ja nosta uuniin 60 minuutiksi.

Tarjoile valmis broileripata esimerkiksi riisin taipitaleivän kera!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *