Hae
Palasia Arjestani

Skagen röra suolaiseen herkutteluun

skagen röra

Skagen röra eli katkaraputahna on monessa taloudessa klassikko. Ehkä olet joskus maistanut toast skagenia? Jos et, niin asia täytyy korjata nopeasti! Pakko myöntää, että omastakin toast skagenista on jo melko paljon aikaa, jos joulua ei oteta lukuun. Törmäsin netissä Vappu Pimiän skagen röran ohjeeseen sopivia joulupöydän reseptejä etsiessäni. Minulla on tapana tehdä joka vuosi joulupäivän pöytään jotain uutta. Viime vuonna se oli parmesaanikuusi ja tänä vuonna skagen rörä sekä nutellakuusi (ohje tulee myöhemmin). Tein skagen röran kaveriksi saaristolaisleipää, tosin valmispaketista (Tuoppi), mutta kuitenkin. Toimivat vähän liiankin hyvin yhteen! Saaristolaisleipä katkaraputahnalla on oikeasti niin hyvää, että aion tehdä sitä joku viikonloppu ihan itselleni herkuteltavaksi! Jos haluan olla oikein aikuinen, saatan ostaa kaveriksi jonkun hyvän valkkarin 😉

Skagen röra

 • 2 pss pakastekatkarapuja (á 180g)
 • 1/2 punasipuli
 • 3 rkl tuoretta hienonnettua tilliä
 • 1 dl creme fraichea
 • 1 dl majoneesia
 • 1/2-1 sitruunan mehu
 • suolaa & mustapippuria
 • tarjoiluun esim. saaristolaisleipää

Sulata katkaravut jääkaapissa ja valuta hyvin siivilässä. (Itse sulatin kuumalla vedellä siivilässä). Kuori ja hienonna punasipuli ja tilli. Sekoita creme fraiche ja majoneesi kulhossa. Lisää joukkoon tilli- ja punasipulisilppu, sitruunamehu sekä katkaravut. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita hyvin.

Tarjoile esim. saaristolaisleivän kanssa!

Alkuperäinen resepti sekä saaristolaisleivän resepti täällä. Itse käytin tosiaan päivittäiskaupoista saatavaa Tuoppi -merkkistä valmispakkausta, johon lisättiin vain vesi.

Oletteko te tehneet koskaan skagen röraa?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Onko minulla syömishäiriö?

4 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  klassisk svensk maträtt. suomenruotsalainen kun olen niin kyllä on tullut syötyä jopa koulun köksässä tehtyä kun vielä kalaa söin. aika tuhti kuitenkin majoneesilla ja vaalealla leivällä mutta alkupalaksi mainio. vaalea leipä on klassikko mutta suomalaisille maistuu ruis varmaan paremmin, onko sulla joku tietyn maan ruokakulttuuri joka eritysesti kiinnostaa tai haluaisit tutustua enemmän? vappu pimiän kirjat kuullut paljon kehuja. tuo resepti oli juuri oikea.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, tuo voisi olla hyvää myös vaalean leivän kanssa…nam! Tykkäisin kovasti opetella tekemään turkkilaista ja kreikkalaista ruokaa. Niissä on aina niin hyvät maut!

 2. Reija kirjoitti:

  Skagenrörasta on olemassa myös eri versioita. Minulle tämä perusversio on liian vetelää. Laitan omaani tujauksen sinappia sekä kaksi hakattua keitettyä kananmunaa. Sipulin jätän joskus pois. Tavallisen majoneesin tilalle laitan kurkkumajoneesia. Mielestäni silloin tulee paras maku.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, kuulostaa hyvältä! Taidan kokeilla seuraavan kerran sinun versiota 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *