Hae
Palasia Arjestani

Mistä 1000 euroa ylimääräistä rahaa?

Mistä 1000 euroa ylimääräistä rahaa?

Heippa tyypit! Täällä on pidetty viime päivinä hiljaiseloa, sillä olen maannut sängyn pohjalla (ja välillä sohvallakin) 39 asteen kuumeessa. Tänäänkin on ollut vielä vähän lämpöä, mutta muuten alan olla jo elävien kirjoissa. Vaikka aurinko höllii ulkona, niin olen viettänyt aikaani lähinnä sisätiloissa ja murehtinut rahatilannettani. Sinänsä siinä ei ole mitään vikaa tällaisenaan, mutta tulevaisuus kyllä vähän huolettaa. Sain viime viikolla leikkauspäätöksen ranteeseeni ja todennäköisesti ranne tullaan leikkaamaan yksityisellä puolella, koska julkisen puolen jonoissa tulen kokemaan aivan liian suuret taloudelliset tappiot. Lisäksi meillä on alkamassa eteisen remontti, joten jostain pitäisi siihenkin repiä rahaa. Eipä ihme, että olen öisin lähinnä tuijotellut kattoa ja mietiskellyt mistä 1000 euroa ylimääräistä rahaa?

Minulla on matkarahastoon kerättynä 600 euroa, mutta en haluaisi siihen kajota. Meidän joka vuotuinen ulkomaanreissu syksyllä on yksi vuoden kohokohdista, joten mielelläni pitäisin sen kohokohdan myös tänä vuonna. Palkasta en saa mitenkään säästettyä tuollaista summaa enkä rahastoihinkaan halua kajota. Joku lukija minulle joskus sanoi, että en voi sanoa ettei ole rahaa, jos rahastoissa on tuhansia euroja. Noh, ne ovat sellaista rahaa, joihin ei oikeasti kajota ennen kuin on viimeinen pakko. Enkä tässäkään tilanteessa koe, että juuri nyt olisi se viimeinen pakko. Kiva sanoa näin vuoden ensimmäisenä päivänä, että yritän elää tämän kuun mahdollisimman säästeliäästi ettei rahaa vain menisi mihinkään ylimääräiseen. Mahtaa olla aika pitkä kuukausi tulossa! Olen myös mietiskellyt olisiko jotain sellaista tavaraa kotona, jota voisin myydä pois, mutta 1000 euroa alkaa olla jo sellainen summa ettei mitään sellaista taida löytyä ellen sitten myy pois tietokonetta ja kameraa. Niistäkään en tosin ole valmis luopumaan, koska ne on mun tärkeimmät työvälineet.

Varsinainen nuukailukuukausi siis tulossa! Onneksi ollaan huhtikuun viimeinen viikko mökillä, jossa rahaa ei kulu yhtään mihinkään. Lopetin myös mm. bookbeatin tilauksen ja katson muutenkin nyt todella tarkasti rahojeni perään.  Tulevan sairasloman pituudesta ei ole vielä tietoa, joten saatan tippua jossain välissä myös kelan sairaspäivärahalle mikä pudottaa mun tuloja entisestään. Toivotaan, että selviän suhteellisen lyhyellä sairaslomalla. Mun operaatio tulee olemaan kyynärluun lyhentäminen mikä ainakin minun mielestäni kuulostaa helpolta ja yksinkertaiselta hommalta 😀 Leikkauspäätöksen kuullessani en edes tajunnut kysyä sairasloman pituudesta, kuntoutuksesta tai yhtään mistään. Päässä löi kerrassaan tyhjää, vaikka tiesin tämän päivän koittavan jossain vaiheessa. Voi siis olla, että myös blogi jää sitten hetkeksi tauolle, koska kirjoittaminen yhdellä kädellä on varsin hankalaa. Sanotaanko näin, että tälläkään hetkellä kirjoittaminen ei missään nimessä ole kivutonta…

Niin, en todella tiedä mistä tuon ylimääräisen rahan revin. Kajoanko kuitenkin säästöihini vai mitä teen? Säästöistä lainaaminen on kuitenkin järkevämpää kuin lainan ottaminen. Se on selvää! Ehkä tyhjennän kuitenkin meidän matkatilin ja alan säästämään sinne suunnattomalla raivolla uudelleen. Se on ehkä kaikista järkevin vaihtoehto?

Onko sinulla tullut suuria äkillisiä menoja? Mistä kaivoit rahat niihin?

Edellinen postaus: Ehkä maailman paras granola!

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

8 kommenttia

 1. maikki kirjoitti:

  Ymmärrän kyllä oikein hyvin, että et haluaisi lomasäästöihin koskea.. Mutta toisaalta jos pakko säästöistä ottaa, niin ehkä ennemmin ne kuin kajota rahastoon, nehän yleensä kasvattaa korkoa sen mukaan miten siellä on rahaa, ja miten sinne on laitettu rahaa, joten sieltä ottaminen vaikuttaa tietenkin siihen..
  Eli ehkä ennemmin säästelisin reissua varten uudestaan, kesällähän on kuiten tulossa lomarahatkin, niin jemmaisin sitten ne talteen reissua varten jne.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, lomasäästöistähän ne ekana lähtee, koska helpointa irrottaa sieltä. Luin muuten juuri jutun, jossa kerrottiin että suurin osa ihmisistä ottaa mieluummin lainaa tällaisessa tilanteessa kuin kajoaa säästöihin! Hullua sinänsä, koska lainasta maksat aina korot siihen päälle..

 2. PP kirjoitti:

  Varmasti järkevämpää ottaa rahat matkatililtä kuin ottaa lainaa/luottoa. Tuntuu, että aina tulee jotain, kun yrittää säästää! Viimeisimpänä sairastui koira ja hoitoon meni noin tonni. Sinne meni viime vuoden veronpalautusrahat, onneksi olin ne säästänyt sen kuuluisan pahan päivän varalle. Noh koira on nyt kunnossa, eli loppu hyvin kaikki hyvin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Rahareikiä kyllä aina riittää! Sen tarvitseminen ei lopu koskaan. Olisi edes yksi kuukausi ettei tarvitsisi johonkin ”vähän ylimääräistä” …

 3. Tiina kirjoitti:

  Meillä on miehen kanssa yhteinen tili ”pahanpäivän” varalle. Laitetaan sinne kumpikin kerran kuussa summa x ja sieltä maksetaan perheen kaikki juoksevat kulut (lainasta lähtien ja lasten säännölliset harrastekulut, ruuat jne…).
  Tuosta laitettavasta summasta jää joka kuukausi myös säästöön. Nuo rahat on turvana jos elämässä tapahtuu jotain yllättävää. Näin ollaan säästetty jo 15-vuotta. Ajoittain ollaan siirretty jonkin verran rahaa omille tileille ja laitettu rahat rahastoihin.

  Loput rahat mitä palkasta jää kumpikin sijoittaa mielensä mukaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen yrittänyt myös meille ajaa vähän samanlaista systeemiä, mutta mies ei ole vielä lämmennyt. Tuo olisi todella fiksu homma!

 4. Laura kirjoitti:

  Olisko sun mahdollista tehdä muutamia keikkaduunivuoroja oman työn lisäksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.