Hae
Palasia Arjestani

Luonteeni viisi vahvuutta

luonteeni viisi vahvuutta

On My Way:n Jutta oli tehnyt VIA-luonteenvahvuustestin ja innostuin siitä itsekin. Aloittaessani testiä huomasin, että olinkin sen tehnyt jo kesäkuussa ja luulen ettei luonteeni ole juurikaan siitä muuttunut. Ihan niin kuin Juttakin, myös minä olen todella kiinnostunut erilaisista persoonallisuustesteistä. Muistan joskus vuosi sitten löytäneeni horoskoopin, johon piti syöttää minuutin tarkkuudella syntymäaika. Olin aivan mykistynyt omasta luonneanalyysistäni, koska se piti paikkansa 100%:sti. Sittemmin tämä horoskooppi ilmeisesti tuli maksulliseksi, koska en ole sitä enää mistään löytänyt. Harmittaa, kun en tullut sitä tulostaneeksi omaan käyttööni.

VIA-luonteenvahvuustesti paljastaa henkilöstä viisi vahvinta luonteenpiirrettä. Testissä on listattuna niitä enemmänkin, mutta kiinostavimpina pidetään nimenomaan viittä ensimmäistä. Kun näin tuloksen, olisin ehkä sijoittanut tuloksia eri järjestykseen ja nostanut joitakin häntäpään luonteenpiirteitä itse kärkeen, mutta tässähän ei kysytty minun omaa mielipidettäni.

Luonteeni viisi vahvuutta

 

1. Utelaisuus

Osoitat uteliaisuutta kaikkeen. Kyselet aina paljon ja pidät kaikkia aiheita kiehtovina. Pidät tutkimisesta ja uuden löytämisestä.

Todellakin! Tuntuu, että minun uteliaisuudelle ja tiedonjanolla ei välillä ole mitään rajaa. Kiinnostun asioista todella helposti ja haluan tietää niistä kaiken. Mielellään heti. Varmasti tämänkin takia mun kovalevy tuuttaa välillä varattua, koska sinne on tungettu aivan liikaa tavaraa ja lisää olisi vain tulossa. Näen tämän omassa elämässäni välillä jopa melkoisena ongelmana. On vaikeaa keskittyä esim. blogissa vai muutamaan aihepiiriin, kun mielettömiä ja innostavia asioita olisi niin paljon!

2. Arviointikyky

Asioiden perusteellinen harkinta ja tutkiminen joka puolelta on sinulle tärkeää. Et tee hätäisiä johtopäätöksiä. Luotat vain vankkoihin todisteisiin tehdessäsi päätöksen. Pystyt muuttamaan mielipiteesi.

Tietyissä asioissa harkitsen todella pitkään. Kääntelen ja vääntelen asiaa ja kyselen mielipiteitä. Nämä liittyvät yleensä enemmänkin työelämään. Vertailen myös asioita usein pitään. Puhelmien hankinta ei ole minulle mikään läpihuutojuttu, sillä tutkailen jokaisen merkin ja mallin ja mietin mikä olisi juuri se minulle täydellinen laite. Olen elämäni aikana oppinut ettei hätäisiä johtopäätöksiä kannata tehdä missään asiassa. Jos jostain syystä olen tällaiseen päätynyt, lopputulos on ollut huono tai muuten ei toivottu. Mielipiteitäni olen muuttanut useasti ja pystyn sen kyllä tekemään oikeiden todisteiden ja asioiden valossa. Se ei ole koskaan ollut mikään ongelma. On hyvä kysellä toisten ihmisten mielipiteitä, koska usein sieltä tulee esille seikkoja, jotka eivät ole itsellä käyneet edes mielessä.

3. Huumori

Pidät nauramisesta ja kiusoittelemisesta. Sinulle on tärkeää saada toiset ihmiset hymyilemään. Yrität nähdä valoisan puolen joka tilanteessa.

Huumori on elämän yksi parhaista asioista! Huumori on minulle niin tärkeä asia arjessa, että työpäivät olisivat yhtä helvettiä, jos työkaverina olisi aivan päinvastainen ihminen. Heitän välillä aika rankkaakin läppää ja huumorilajini on sarkasmi. Tätä viljellään kotona ihan urakalla. Työpaikalla kaikki onneksi tietävät taipumukseni sarkasmiin, joten mitään konflikteja ei ole sen osalta (vielä) tullut. Sarkasmi voi olla lajina vaikeaa, jos vastaanottava puoli ei ole sitä tyyppiä ollenkaan. Harrastan myös mielelläni erilaisia jekkuja sekä töissä että kotona!

Yleensä näen asioissa ensin niiden synkemmän puolen, mutta aika nopeasti havahdun ärrimörrimaastani ja saa kaivettua esille myös positiiviset asiat. Ne yleensä kumoavatkin loppujen lopuksi negatiiviset puolet täysin.

4. Rehellisyys

Olet rehellinen henkilö. Et pelkästään puhu totta vaan elät elämääsi rehellisesti ja aidosti. Olet jalat maassa ja teeskentelemätön. Olet ”todellinen” henkilö.

Jos jotain vihaan niin valehtelua. Vaikka asia olisi kuinka vaikea, se täytyy keskustella rehellisesti läpi. Selän takana pahaa puhumalla ei pääse mihinkään.  Se satuttaa vain henkilöä itseään ja lisää pahaa oloa. Olen vasta viime vuosina ymmärtänyt minkälainen ihminen oikeastaan olen, mitä arvoja kannatan ja minkälaista elämää haluan elää ja rakentaa. Minä voin olla juuri tällainen. Minun ei tarvitse olla mitään muuta kuin mitä haluan olla. Pitkään taistelin omia luonteenpiirteitäni vastaan, mutta nyt hyväksyn ne täysin ja olen oppinut elämään niiden kanssa. Esimerkiksi ykköskohdan uteliaisuus on ollut välillä melkoinen taakka, mutta nyt olen oppinut hieman suitsimaan sitä ja miettimään mitkä asiat oikeastaan ovatkaan tärkeitä elämässä!

5. Innokkuus

Lähestyt kaikkea tekemistäsi innokkaasti ja energisesti. Et koskaan tee mitään puolinaisesti. Elämä on sinulle seikkailu.

Tämä liittyy aika paljon myös minun utelaisuuteeni. Innostun asioista (uusista ja vanhoista) todella helposti ja laitan kaiken liikenevän efortin niihin. Kun innostus iskee, painan vaikka läpi harmaan kiven, että saavutan haluamani niin töissä kuin kotona. Tämäkin on välillä jopa hieman rasittava piirre, koska innostuksen kohteita on niin paljon! Lannistun helposti, kun en pääse niihin asioihin heti käsiksi. Olen siis vielä malttamatonkin! Kukapa sitä toisaalta ikäviä asioita haluaisi tehdä samassa mittakaavassa kuin kivoja ja innostavia asioita? En tykkää jättää asioita puolitiehen ja usein minulla on melkoinen kasa keskeneräisiä hommia ja projekteja odottamassa.

Elämä todellakin on seikkailu! Koskaan ei tiedä mitä seuraavana päivän tapahtuu, mikä uusi ihana asia tupsahtaa eteen tai keneen tutustuu. Elämä on ihmisen parasta aikaa, eikös sitä niin sanota? 😉

Joko sinä olet tehnyt VIA-luonteenvahvuustestin?

Edellinen postaus: Viikon 47 ruokapäiväkirja – Nälätön viikko

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *