Hae
Palasia Arjestani

Miten sujuivat ruokailut mökillä?

Olin ajatuksen tasolla varautunut viikon kestävään mökkireissuun niin että herkkuja on tarjolla joka päivä. Ajattelin herkuttelevani vain yhtenä päivänä viikossa, mutta hyvin suunniteltu ei ollut puoliksi tehty tässä tapauksessa. Parina ensimmäisenä päivänä koin huonoa omaatuntoa siitä ettei mulla ollut pienintäkään selkärankaa vastustaa kahvipöydän herkkuja. Sit aloin miettimään että minkä ihmeen takia olen itselleni niin hemmetin ankara? Mulla ei ole fyysistä tarveta dietata tai vahtia ruokavaliotani ja söin muuten kunnollisia aterioita ja hyvälaatuisia välipaloja. Ihmisen mieli on mielenkiintoinen kapistus, joka tekee välillä omia temppujaan. Tiesin, että halutessani pystyn olemaan erossa herkuista, koska olen vetänyt kaksi kisadieettiä mökkeillessä ja viime kesänäkin noudatin paleoruokavalioo varsin mallikkaasti! 

IMG_20140420_090412 IMG_20140419_193709 20140424_084423 20140423_214135

 Vaihtelin aamupalojen ruoka-aineita paljon, maistelin vähän kaikkea. Yhtenä aamuna tein munakasta toisena söin mysliä ja kolmantena rahkaa ja herkkuleipiä. Anopilla on tapana ostaa uutuusmuroja ja -myslejä maisteltaviksi ja nytkin meillä taisi olla neljä tai viisi eri vaihtoehtoa valittavana! Mä en ole pitkään aikaan syönyt mysliä, mutta nyt löysin uuden herkullisen suosikin – Myllärin Paratiisimyslin! Mun mielestä myslissä kuuluu olla paljon pähkinöitä ja kuvattua hedelmää tai marjaa. Yleensä määrät on aika vähäiset ja pähkinöitäkin saa etsimällä etsiä, mutta Paratiisimysli oli koostumukseltaan ihan omaa luokkaansa: siinä oli erittäin runsaasti manteleita, hasselpähkinöitä sekä kuvattua hedelmää 🙂

kuvia 009 kuvia 010 kuvia 012

 Toinen uutuus mitä maistelin oli Valion uusi kausimaku, Appelsiini-ruusunmarjakeitto. Mielettömän hyvää! Noihin kun vielä sekoitti raejuustoa ja omenaa niin herkullinen aamupala oli valmis. Haha, uutuuksia on aina yhtä hauskaa maistella! Jos joskus vaihdan alaa niin musta tulee ammattimaistelija 😀

IMG_20140425_085723

 Arvostan suuresti anopin ruuanlaittotaitoja ja tuntuu että valmistaa hän mitä tahansa niin siitä tulee superhyvää! Päivälliseksi syötiinkin paljon hyvää kotiruokaa, kuten savustettua lohta ja perunoita, intialaista kanakastiketta ja riisiä, jauhelihakeittoa, savustettua haukea… ja lisukkeena aina tuoretta salaattia.

IMG_20140423_164919 IMG_20140421_141329

 Mulla iskee aina mökillä kauhea tarve leipoa jotain. Selaan päivät pitkät kuola poskella valuen lehtien reseptejä ja mietin mitä voisin tehdä JOS olisi aineksia. Matka mökiltä lähimpään kauppaan on onneksi sen verran pitkä että hetken mielijohteen jää usein toteuttamatta 😀 No millä mä sitten mökillä oikein herkuttelin?

IMG_20140421_180130 kuvia 006 IMG_20140423_132158 20140420_164931

IMG_20140422_160748

 Kahvin kanssa oli aina tarjolla jotain hyviä keksejä ja yhdellä kauppareissulla haettiin paikallisesta leipomosta laatikollinen erilaisia leivonnaisia maisteltavaksi. Melkoisia kulinaristeja koko porukka! Herkuteltiin myös appiukon tekemillä letulla ja mun paistamilla korvapuusteilla (resepti tulossa!). Mä en niin karkeista ja sipsestä välitä, mutta mun suurin pahe taitaa olla riisipiirakat ja leivät! Niitä voisin syödä kasoittain…

Perjantaina kotiin tulon kunniaksi kasa riisipiirakoita..

Perjantaina kotiin tulon kunniaksi kasa riisipiirakoita..

Näin kun jälkikäteen noita kuvia katselen niin voishan asiat olla paljon huonomminkin! Ainoa huono puoli oli välipalojen unohtaminen. Taisin aika usein välipalan sijaan juoda kupillisen kahvia ja sen kanssa mutustaa muutamat keksit 😀 On ollut mielenkiintoista huomata miten vähän damagea tällainen rento ja huoleton syöminen herkutteluineen loppujen lopuksi tekee kropalle. Kunhan se vain ei kestä liian kauan 😉

Huomenna koittaa paluu arkeen ja normaaliin ruokavalioon. Jostain syystä mun on syödä siististi kun arki on aikataulutettua ja pyörii lähinnä työn, treenaamisen ja nukkumisen ympärillä. Ehkäpä intoudun tulevalla viikolla kokeilemaan jotain uusia reseptejäkin, yksin kun tätä residenssiä täällä pystyssä pitelen 😉 Hassua kun ei ole edes kissoja jaloissa pyörimässä!

Onko teillä haastaavaa yrittää syödä terveellisesti lomalla ja mökkeillessä? Onkos monella kesäkiristelyt menossa?

Huomenna luvassa HUGE kisapostaus eilisistä Cut the Crap-kisoista!

2 kommenttia

  1. Tuutikki kirjoitti:

    Kai sää huomasit, että sun rahkasi oli mennyt vanhaksi? 😀

  2. Jonna1983 kirjoitti:

    Haha, ei ollu vielä sillon vanhaa kun söin sen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *