Hae
Palasia Arjestani

Onni on pieni koti

onni on pieni koti

Onni on pieni koti.

Todellakin, onni on pieni koti! Aikani surkuttelin, kun meillä on ”vain tämmöinen” 65 neliön asunto ja monella kaverilla +100 neliöinen lukaali. Surkuttelun aika on kuitenkin mennyt pikku hiljaa ohi, koska olen rakastunut meidän pieneen kotiin koko ajan enemmän ja enemmän. Ehkä suurin muutos asenteeseen on tullut tavaran vähentämisen myötä. Elämä ei enää ole yksinkertaisesti niin hankalaa kuin ennen. Silloin kun haalin meille kaiken mahdollisen mitä ilmaiseksi ja puoli-ilmaiseksi sain. Nykyään uskallan ja voin sanoa ei. En ota meillä muiden kamoja myytäväksi tai nurkkiin pyöriteltäviksi. Tavaroista luopuminen on edelleenkin hankalaa ja raskasta. On niin paljon asioita, joista ei halua luopua vaikkei niitä välttämättä mihinkään tarvitsisikaan. Tätä asiaa on ollut pakko opetella ja opettelen sitä yhä.  Teen juuri kaappien siivousta, koska 2.9 menen myymään kamoja paikalliseen kirppistapahtumaan. Ne tavarat, jotka jäävät myymättä, menevät suoraan kierrätykseen. Mitään en kanna kotiin. Ajatuskin tavaroista luopumisesta tuntuu todella hyvältä!

Alla video kotiasioista ja ajatuksista pienestä kodista otsikolla Onni on pieni koti. Toivottavasti tykkäätte! Mun kanavan ja muut videot löydät täältä. Muistahan tilata kanava, se ei maksa mitään 🙂

Mukavaa tiistaita ihmiset! Tämä niskajuminen mimmi lähtee kohta salille treenaamaan ja aukomaan jumit pois 🙂

7 kommenttia

 1. miranda kirjoitti:

  Asun yksin kaksiossa Tampereen keskustassa. Teihin verrattuna valtava, 48,5 neliötä. Otin, koska sijainti oli hyvä, ja vuokra-neliösuhde oli hyvä. Haluaisin muuttaa pienempään, en tarvitse noin isoa ?. Olen muuttamassa Helsinkiin, sikäläinen vuokrataso ratkaisee kyllä asian ?

  • Jonna kirjoitti:

   Voin luvata, että Helsingin vuokrataso ratkaisee asian 😀 Tietysti riippuu mihin päin muuttaa. Täällä kun ei tarvitse keskustassa asua, koska joukkoliikenne on niin hyvä. Toki jos haluaa maksaa pienestä koirankopista ydinkeskustassa niin mikäs siinä 😀 Nauti nyt luksuksesta!

 2. Kata kirjoitti:

  Moi, meitä asuu vanhemmat ja kaksi koululaista 56 neliössä. Hyvin mahdutaan. Ja säilytysratkasujen merkitystä painotan minäkin. Meillä on hyvin kiinteitä kaappeja ja lisäksi useampi säilytyskoppi taloyhtiön tiloissa. Pienet neliöt huomaa lähinnä silloin kun tulee monta ihmistä samaanaikaan kylään. Arvostetaan sitä että kun asutaan hieman vaatimattomammin on meillä varaa juuri niihin arjen luksukseen jne. Oli kiva kuulla ajatuksiasi, hyvin samankaltaisia omieni kanssa. Ollaan ylpeitä pienenkodin asukkaita. ?

  • kata kirjoitti:

   Tärkein pointti jäi mun edellisestä kommentista sanomatta…tavaran määrä on tosiaan oleellinen asia! Mitään turhaa ei tule säilytettyä kun tilaa ei ole liikaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Arjen luksukset ovat mullekin tärkeitä. Ei niiden isoja juttuja tarvitse olla, mutta en haluaisi elää kituuttamallakaan!

 3. Heli kirjoitti:

  Meitä asuu 2 aikuista, 1 5- vuotias ja koira 40 neliössä ja hyvin mahtuu. Joten.. vein suoraan kierrätykseen 3 ikean kasillista tavaraa, en ehdi/jaksa niitä myydä. mietin että tärkeintä että menevät hyvään tarkoitukseen.

  • Jonna kirjoitti:

   Minä olen ensi viikonloppuna menossa myymään tavaroita kirpparille. Ne, jotka eivät mene kaupaksi, lähtevät suoraan kierrätykseen. Mitään en kanna takaisin kotiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *