Hae
Palasia Arjestani

Helpotus :)

Moikkeliskoikkelis!

Hyvillä fiiliksillä mennään täällä sunnalla. En ole pitkään aikaan ollut näin onnellinen kuin tällä hetkellä. En edes itsekään huomannut minkälaisia paineita olin itselleni haalinut huomaamatta. Isäntä asiasta onneksi osasi huomauttaa ajoissa ja sen seurauksena tein päätöksen poistaa kaikki tavoitteet kisaamisen osalta. Voi olla, että kisaan keväällä 2012 tai vuoden päästä siitä tai kolmen vuoden päästä, fiiliksen mukaan mennään. Ilmeisesti mulle ei sovi minkäänlaisten tavoitteiden tarkkaan lukkoon lyöminen ennen kuin olen asiasta 100% varma. Samalla tavalla kävi ensimmäisten kisojenkin jälkeen. Halu kehittyä on kuitenkin edelleen kova, mutta treeneissä pitää kuitenkin mielestäni säilyttää tekemisen ilo ilman pakkoa olla siinä ja siinä kunnossa ajankohtana x, haalia lihasta määrä x jne. Varmaan hiffaatte? Mulla alkoi ajatukset pyörimään jo turhan paljon treenaamisen ja kehittymisen ympärillä ja koin suurta ahdistusta kun en ollut fysiikaltani heti sellainen kuin haluaisin. Ei se ihan niin mene, mutta sitä on vaikea välillä sisäistää…

Huomasin heti nakattuani kaikki tarkat tavoitteet nurkaan, että olo alkoi paranemaan ja löysin taas treenaamisen ilon. En ota siitä paineita vaan annan vaan paukkua 😀 Selkää tahkotaa nyt ihan urakalla ja hyvin kulkee! Kun selkäpiiskaus on ohi niin otan käyttöön uudenlaisen, perusmassan rakentamiseen keskittyvän, ohjelman. Siinä kroppa treenataan kaksi kertaa viikossa läpi ensin 2-jakoisella lyhkäsillä sarjoilla ja raskailla perusliikkeillä ja sen jälkeen 3-jakoisella ohjelmalla tehdään vähän pidempiä (8-12) toiston sarjoja. Näiden aika ei ole kuitenkaan vielä eikä tuota ohjelmaa ole vielä sen tarkemmin suunniteltu, vähän hahmoteltu vain.

Treenit kulkee tällä hetkellä todella hyvin! Oon jopa panostanut vähän enemmän venyttelyyn ja siitä aion pitää kiinni edelleen. Viime viikon vetelin vähän pienemmillä ruokamäärillä ja ens viikolla alan taas nostaa hiljalleen ruokamääriä. Ruokasysteemiä on vähän fiksailtu ja katsotaan mitä tällä tapahtuu. Kerron asiasta lisää joskus myöhemmin kunhan saan itse hommasta vähän selvyyttä 🙂

Ollaan tällä hetkellä Helsingissä visiitillä ja tänään on vietetty pientä herkkupäivää. Itse en halunnut vain lököillä vaan kävin Finnbodylla tekemässä rinta-selkä jumpan. Saa paremmalla omalla tunnolla käydä illalla hakemassa pizzan 😀 Vähän harmitti kun salin ainoa vinopenkki oli varattuna enkä päässyt siihen ollenkaan. Myös parempi penkki oli koko ajan varattuna ja jouduin tekemään semmosessa versiossa, jossa tangon paikka oli joko liian korkealla tai liian matalalla. Yritäppä siinä sitten rimpuilla tanko käsille sarjan alussa… Päädyin sit tekemään sotilaspenkkiä vähän pienemmillä painoilla 🙂 Selälle tein lähinnä vetoja ylhäältä: ensin leukoja kapealla kahvalla ja sitten ylätaljaa lapiolla. Hyvin pumppautui sekä tissit että selkä! Pitkästä aikaa tein vielä rinnan ja selän vuorosarjoina eli jatkuvasti sai olla liikkeessä. Toimii 🙂

Kuvia laittelen kunhan saan tongittua ne kameralta koneelle. Lauantai-illan jatkoja kaikille!

Kuvat täältä. Käykääs muuten lueskelemassa Salla Kaurasen blogia Solanan sivulta. Siellä on mm. mielenkiintoinen postaus Sallan matkasta kehonrakentajaksi! Siinä sitä nähdään mitä tinkimättömällä ja pitkäjänteisellä työlla saadaan aikaiseksi! Blogiin täältä.

4 kommenttia

 1. Riinu kirjoitti:

  Ensin se huijaa munt mukaan ja sit jättää itse leikin kesken ;D(tuo edellinen lause oli sitten vitsi)Ei maar, se on hemmetin hienoa et huomaa itse jos ei oo kaikki asiat kunnossa! (mä en oo sitä viel hoksannu)Sulla oli kans todella uuvuttava kisoihin valmistuminen viimeks, et en yhtään ihmettele jos haluaa reenata rennosti vaan :)<3

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Suunnitelmat on tehty muutettavaksi 😉 Suuntaan ja toiseen… tsihii, tuostahan nyt ei ota selvää kukaan muu kuin mä itse 😀

 3. Tiina kirjoitti:

  Ihan oikia asenne. Ei kannata kiusata itseään liian tarkoilla kisatavoitteilla. Parempi ennemmin priorisoida niiden osa-alueiden kehittämiseen, jotka kulloinkin tuntuu itsestä mielekkäältä. Itse ainakin lopetan tämän treenihomman siinä vaiheessa, kun siitä ei enää nauti.:)

 4. Annemari kirjoitti:

  Minäkin heitin tarkan kisatavoitteen romukoppaan. Ei taida näillä lihoilla olla järkeä mennä kisaamaan edes 2013. Jos syö enemmän, perse kasvaa mutta lihat ei. Jos syö vähemmän perse kasvaa silti ja lihat turpoaa ihan yhtä vähän kuin isommilla kaloreilla. Ei kauheen lahjakasta siis 😀 Mutta näillä mennään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *