Hae
Palasia Arjestani

Ruokauutuuksia!

Processed with VSCO with a6 preset

Ai että mä rakastan kaikkia ruokatapahtumia, joissa pääsen hiplailemaan tuoteuutuuksia. Kaupoissakin voisin tutkia ja ihmetellä hyllyjä vaikka tuntitolkulla, mutta mies ei kovin usein ole yhtä innoissaan kuin minä 😀 Ruokakaupoissa ovat onneksi ymmärtäneet nykyään merkitä kaikki uutuustuotteet, joten ne pistävät helposti sieltä silmään. Melkein jokaiselta isommalta kauppareissulta tarttuu jokin uutuus testiin. Pari viikkoa sitten kävin Food for media-tapahtumassa, jossa esiteltiin kevään uutuuksia ruokarintamalla. Uutuustuotteissa oli sekä suolaista että makeaa, juotavaa ja syötävää, välipalaa ja lisuketta, kastiketta ja pientä naposteltavaa. Bloggaamisen suola on ehdottomasti kaikki tällaiset tapahtumat, joissa pääsee sekä tapaamaan tuttuja että verkostoitumaan ja ihmettelemään markkinoille tulleita uusia tuotteita.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Aloitin kierroksen lasillisella André Clouetin shampanjaa ja jatkoin maistelemaan Mallasmestarin saaristolaisleipää höystettynä Champin herkkusienillä. Välipalaksi Pastellan uutta kasvistuorepastaa, josta oli tehty herkullinen salaatti. Plantin pisteellä oli maisteltavan uusia kasvipohjaisia ja maidottomia  juomia, joista toinen oli kahvin ja toinen latten makuinen (Planti oat mocha ja Planti oat latte). Molemmat todella hyviä, mutta jostain kumman syystä tykkäsin enemmän miedommasta lattesta! Plantin kasvipohjaisten juomien ohella pääsin maistamaan uusia Eriks kastikkeita, joiden takana on Ruotsin tunnetuin kokko Erik Lallerstadt. Kastikkeiden takan on ajatus tuoda gastronominen elämys ihan tavallisten kotikokkien keittiöihin. Testasin mökillä Chili bearnaise-kastikkeita lihapullien kanssa ja toimi mielettömän hyvin. Luulen, että grillaamisen nämä kastikkeet ovat napakymppi! Grillauskelejä odotellessa 😉

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Suolaisista siirrytiin makeiden asioiden pariin. Meiran pisteellä pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni juttelemaan Kinuskikissan eli Sini Visan kanssa, jota olen itsekin seuraillut todella pitkään ja leiponut hänen ohjeillaan monen monet kerrat! Meiralla on nykyään todella laaja leipomiseen käytettävien raaka-aineiden valikoima ja minultakin löytyy laatikosta useampi pussukka ja nyssykkä. Suurena leivonnan ystävänä näitä raaka-aineita täytyy olla paljon! Kinuskikissan marenkikääretortun jälkeen maisteltiin Pauligin uusia kahveja (Parisien, New york & Havanna) ja siirrytiin ravintolakoulu Perhon oppilaiden loihtimiin mielettömän kauniisiin ja herkullisiin jälkiruokiin. Maistiaiset olivat osittain lähiruokaa ja valmistettu myös osin omista ja mahdollisimman luonnonmukaisesti viljellyistä raaka-aineista.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Minä rakastan yli kaiken juustoa ja olin ihan pähkinöinä, kun pääsin maistelemaan eri vahvuisia ja ikäisiä Appenzeller ja Gruére-juustoja. Ai että! Mä en ole aina ollut tällainen juustofriikki, mutta iän karttuessa sekä viini että juustot ovat astuneet mun elämään eikä tälle hulluudelle loppua näy. Maisteltavana oli eri ikäisiä juustoja ja jopa tällä ”kokemuksella” iän pystyi arvioimaan juuston voimakkuuden perusteella. Omasta mielestäni juusto on sitä parempaa mitä voimakkaampaa! Juustoista päästiin kätevästi Grillimaisteri-grillaustuotteisiin Lidlin pisteelle, johon Hans Välimäki oli loihtinut erilaisia korealaishenkisiä pikkusyötäviä käyttäen hyödykseen kesän kuuminta grillaustrendiä jälkimarinointia. Jälkimarinoinnissa liha tai kala grillataan kypsäksi ja se maustetaan vasta kypsennyksen jälkeen. Jälkimarinoinnin ansiosta liha voidaan tarjota kylmänä eikä grillikään sotkeennu enää marinadiin. Näitä on pakko testata kesän aikana mökillä!

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Loppukierros olikin entistä mieleisempi mulle: Leaderin Suomessa valmistettuja uusia protskupatukoita & raakasuklaata, Pirkan mutakakkua ja uusia maidottomia jätsekejä (mango-passion oli mielettömän hyvää!!), Valion Polarjuustoa (koska juusto <3), Yosan uutuuksia ja R-kioskin mielettömän hyviä broiskun makkara hodareita! Enpä tiennyt, että tällaisia saa ärrältä, mutta nytpä tiedän. Tuo melkoisen mausteinen broilerimakkara sopi hodariin todella hyvin ja oli ehkä maukkain syömäni hodari ever.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Masu täynnä herkkuja ja mieli täynnä uusia ideoita suuntasin kulkuni kohti työpaikkaa. Ei tarvinnut ihan heti syömässä käydä 😀

2 kommenttia

  1. Laura kirjoitti:

    Siis voi apua, kuulostaa ihan taivaalta tällainen tilaisuus! 😀 Pienimuotoinen ruokahifistely on kyllä juurikin niitä elämän pikkuasioita, joista tulee aina niin hyvä mieli – ja ruokaan liittyvät uutuudet nyt kiinnostavat aina, haha 😉 Noiden proteiinipatukoiden maistamista ootan kyllä jo innolla!

    • Jonna kirjoitti:

      Kyllä, ruoka on ehkä parasta maailmassa mitä tiedän! Unelmoin ammatista, jossa voisin päivät pitkät käydä tällaisissa tilaisuuksissa ja kutsuja raflaillallisille satelisi joka päivä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *