Herkkua banaanista.
Väsymyksestä huolimatta oli pakko saada upottaa sormet jauhoihin lauantaina. Alkuun ei ollut oikein mitään hyvää ideaa leivontaan, mut vähän aikaa nettiä selattuani löysin yhdestä mun lempiblogista, Yummy Bakerista, ohjeen banaanineliöihin. Nämä oli tosi helppoja tehdä ja hyviäkin vielä!
Banaanineliöt
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 0,25 tl suolaa
- 100g voita
- 3,5 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 keskikokoista kypsää banaania
- 1 tl vaniljauutetta
Kuorrutus
- 50g voita
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 2,25 dl tomusokeria
* Pinnalle mantelilastuja
Sekoita yhdessä kulhossa vehnäjauhot, suola ja ruokasooda keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi sekä sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Muussaa banaanit mössöksi ja lisää taikinan joukkoon. Lisää mysö vaniljauute ja kääntele lopuksi jauhoseos taikinaan lastan avulla.
Kaada valmis taikina voideltuun (tai leivinpaperilla vuorattuun) n. 25 x 35cm vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Tarkista tikulla kypsyys ja anna jäähtyä vuoassaan.
Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöiset ainekset keskenään sekaisin parin minuutin ajan. Tarkista maku. Paahda mantelilastuja pannulla, kunnes ne saavat pintaansa hieman väriä ja alkavat tuoksua. Päällystä jäähtynyt kakku kuorrutteella ja ripottele jäähtyneitä mantelilastuja päälle. Leikkaa neliöiksi ja tarjoile.
Tätä voisinkin tehdä viikonlopun illanistujaisiin iänikuisten mokkapalojen ja porkkanakakun tilalle! Kuulostaa ihanalta, rakastan banaania. Voikohan tämän tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään?
Banskukakut vaan paranee kun ne saa olla viileässä yön yli, eli ilman muuta kannattaa paistaa edellisenä päivänä! 🙂
Juurikin näin 🙂 Saman teen yleensä juustokakkujen kanssa.
Juu! Kylmään vaan yöksi niin maut tasaantuu 🙂 Meillä kakku lepäsi yön yli partsilla ja vasta aamulla kuorrutin.