Maailman paras burgeri.
Toissa viikonloppuna tehtiin itse hampurilaisia. Sämpylät ostettiin kaupasta (laiskana en jaksanut niitä alkaa leipomaan), mutta pihvit väkerrettiin itse. Mies on melkoinen mestari tekemään pihvejä lihasta kuin lihasta ja näistäkin jauhelihapihveistä tuli muutamalla raaka-aineella aivan loistavia 🙂
Viikonlopun parhaat burgerit
- hampurilaissämpylöitä
- tuore kurkku-sinappisalaattia (Felix)
- hampurilaiskastiketta (Mcennedy)
- rotukarjan jauhelihaa (800g)
- 1 kananmuna
- suolaa, mustapippuria, valkosipuli- ja sipulijauhetta
- cheddarjuustoa
- pari sipulia renkaiksi pilkottuna
- vihanneksia tms mitä haluaa laittaa burgerin väliin
Kumoa jauheliha suureen kulhoon. Lisää kananmuna sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Muotoile taikinasta paksuja pihvejä esim. leivinpaperin päälle.
Paista pihvit kypsäksi (tai melkein kypsäksi) pannulla ja siirrä lautaselle odottamaan. Laita jokaisen pihvin päälle siivu cheddarjuustoa sulamaan.
Paista sipulirenkaita hetki voissa.
Laita hampurilaissämpylät leivänpaahtimeen ja paahda rapeiksi. Tämä onnistunee myös uunissa. Kokoa burgeri mieleisilläsi täytteillä ja ahmaise kitaasi 🙂
Voittaa pikaruokailoiden kengänpohja mätökkäät mennen tullen!
Ps. Söin viisi 😀
Meillä ollaan myös jauhelihapihvien ystäviä eikä laiteta niihin ikinä mitään jatkeaineita. Ihan parasta on laittaa taikinaan Hickory luquid smoke savuaromia. Se todella kruunaa pihvit!
Saako sitä ihan normikaupasta!? Täytyy saada testiin 😉
Uuh. Nam. Tekisi mieleni viikonloppuna duunata noita. Oot kyllä syöny hullun paljon… VIISI 😀 ???
Oli hyvä päivä 😀 kyllä muhun ruokaa uppoo kun sille päälle satun!