Hae
Palasia Arjestani

Maailman paras burgeri.

Toissa viikonloppuna tehtiin itse hampurilaisia. Sämpylät ostettiin kaupasta (laiskana en jaksanut niitä alkaa leipomaan), mutta pihvit väkerrettiin itse. Mies on melkoinen mestari tekemään pihvejä lihasta kuin lihasta ja näistäkin jauhelihapihveistä tuli muutamalla raaka-aineella aivan loistavia 🙂

Viikonlopun parhaat burgerit

  • hampurilaissämpylöitä
  • tuore kurkku-sinappisalaattia (Felix)
  • hampurilaiskastiketta (Mcennedy)
  • rotukarjan jauhelihaa (800g)
  • 1 kananmuna
  • suolaa, mustapippuria, valkosipuli- ja sipulijauhetta
  • cheddarjuustoa
  • pari sipulia renkaiksi pilkottuna
  • vihanneksia tms mitä haluaa laittaa burgerin väliin

kuvia 010

Kumoa jauheliha suureen kulhoon. Lisää kananmuna sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.

kuvia 007

Muotoile taikinasta paksuja pihvejä esim. leivinpaperin päälle.

kuvia 008

Paista pihvit kypsäksi (tai melkein kypsäksi) pannulla ja siirrä lautaselle odottamaan. Laita jokaisen pihvin päälle siivu cheddarjuustoa sulamaan.

kuvia 009

Paista sipulirenkaita hetki voissa.

kuvia 011

Laita hampurilaissämpylät leivänpaahtimeen ja paahda rapeiksi. Tämä onnistunee myös uunissa. Kokoa burgeri mieleisilläsi täytteillä ja ahmaise kitaasi 🙂

kuvia 012

kuvia 014

kuvia 015

Voittaa pikaruokailoiden kengänpohja mätökkäät mennen tullen!

 Ps. Söin viisi 😀

4 kommenttia

  1. Adelheid kirjoitti:

    Meillä ollaan myös jauhelihapihvien ystäviä eikä laiteta niihin ikinä mitään jatkeaineita. Ihan parasta on laittaa taikinaan Hickory luquid smoke savuaromia. Se todella kruunaa pihvit!

  2. Eveliina kirjoitti:

    Uuh. Nam. Tekisi mieleni viikonloppuna duunata noita. Oot kyllä syöny hullun paljon… VIISI 😀 ???

    • Jonna kirjoitti:

      Oli hyvä päivä 😀 kyllä muhun ruokaa uppoo kun sille päälle satun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *