Hae
Palasia Arjestani

Helppoa arkiruokaa: röstiperuna, katkaraputahna ja avocado

Processed with VSCO with a6 presetOlen vihdoin saanut ruokahaluni ja samalla kokkausinnon takaisin, hiphei! Eilen tehtiinkin taas tytön kanssa yksi Anton & Antonin ruokakassin aterioista ja voi itku miten hyvää se oli. En kestä! Näiden reseptien takan on melkoinen velho, koska kaikki ruuat on tähän mennessä olleet todella helppoja sekä hyviä. Oikeaa arjen juhlaruokaa! En ole kauheasti kokkaillut katkaravusta, koska en yksinkertaisesti pidä siitä, mutta röstiperunan kanssa katkaraputahna sopii todella hyvin.

Vinkki: aloita ruoanvalmistus röstiperunoista ja laita samalla katkaraputahnan kananmunat kiehumaan. Tahna valmistuu nopeasti röstin paistuessa!

Röstiperuna

 • 7-8 keskikokoista kiinteää perunaa (noin 700g)
 • puolikas keltainen sipuli
 • voita ja 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
 • suolaa & pippuria

Pese, kuori ja raasta perunat. Hienonna sipuli. Laita kaikki kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä suuri paistinpannu, jossa on voita ja oliiviöljyä. Lisää raastettu perunaseos pannulle ja painele se lastan avulla tasaiseksi kakuksi. Laita kansi pannun päälle ja paista röstiä keskilämmöllä ensin 5 minuuttia, ota kansi pois ja paista vielä 10 minuuttia. Tarkasta välillä röstin pohjaa ettei se vain pala pohjaan!

Laita suuri lautanen paistinpannun päälle ja kippaa rösti lautaselle. Liu´uta sen jälkeen rösti takaisin pannulle paistamaton pinta alaspäin. Jatka paistamista 10 minuuttia siten, että alapuolikin paistuu kauniisti. Kumoa valmis rösti lautaselle.

Katkaraputahna

 • 200g pakastekatkarapuja
 • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
 • 3 rkl ranskankermaa
 • puolikkaan sitruunan mehu
 • suolaa, pippuria ja tilliä

Sulata katkaravut ja valuta ylimääräinen vesi niistä. Keitä kananmunia noin 10 minuuttia, jäähdytä ja kuori. Hienonna katkaravut ja kananmunat ja sekoita ne kulhossa ranskankerman, suolan, pippurin, sitruunamehun sekä tillin kanssa tasaiseksi tahnaksi.

Koko lautaselle annos röstiperunasta ja katkaraputahnasta ja koristele avocadolla sekä pilkotuilla kirsikkatomaateilla.

6 kommenttia

 1. Eeva kirjoitti:

  Kuulostaa ja näyttää hyvältä. 😛 Pysyivätkö röstit hyvin kasassa kippailuvaiheessa?

  • Jonna kirjoitti:

   Pysyi! Ei haljennu yhtään. Oon monesti tehnyt röstejä, mutta en koskaan tuollaisena koko pannun kokoisena kakkuna 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.