Hae
Palasia Arjestani

Oletko kukkarosi kuningatar?

Raha ja talousasiat on kiinnostaneet minua aina ja varsinkin laskujen maksun jälkeen alan miettimään miten voisin käyttää rahaa entistä järkevämpi.  Näin aikuisiällä kiinnostus talousasioita kohtaan on oikeastaan vain kasvanut ja etsin koko ajan uusia aiheita rahasta ja rahan käytöstä. Olin itse nuorempana melkoinen huithapeli mitä tuli rahan käyttöön. Se mikä tuli myös meni. Nykyään sentään jotain jää säästöön, mutta kulutustottumuksissa sekä taloudenhallinnassa on varmasti edelleen parannettavaa. Sain vähän aikaa sitten luettavaksi Jenni Selosmaan kirjoittaman kirjan Kukkaron kuningatar – kahdeksan askelta taloudelliseen hyvinvointiin. Plarasin kirjaa ensin kevyesti läpi ja huomasin heti, että se on kuin minua varten tehty.

Kerroin jo aikaisemmin, että joulu romahdutti mun talouden täysin. Elpyminen vie aikaa, mutta se on käynnissä. Kukkaron kuningatar esittelee taloudellisen treeniohjelman, jonka avulla raha-asiat laitetaan järjestykseen. Treeniohjelmat ovat hauskoja ja niiden avulla selviää totuus omista kulutustottumuksista. Mulla on ikävä tyyli tehdä heräteostoksia ja shoppailla, kun on tylsää tai hauskaa tai mikä tahansa tunnetila. Tästä haluan eroon. Haluan myös elää huomattavasti ekologisempaa elämää ja kuluttaa rahaa vain oikeisiin asioihin. Haluaisin mahdollisuuden matkustella ainakin pari kertaa vuodessa, mutta silti tuhlaan rahaa jonninjoutavaan krääsään. Onko siinä mitään järkeä? No ei.

Kirja on suunnattu enemmänkin naisille ja se on kirjoitettu niin, että vähemmän talousasioistakin ymmärtävä saa siitä kaiken hyödyn irti. Kirjassa ei käytetä glumeruuleja ja vaikeita termejä, vaan teksti on helposti ymmärrettävää sekä ajatuksia herättävää. Tykkään, että jokainen luku pohjautuu edelliseen ja tehtävät tukevat hyvin tekstiä. Jos kaipaat kirjaa, jonka kahlaa vain helposti läpi niin tämä ei ole sitä. Tehtävien parissa joutuu ihan oikeasti pohtimaan omia arvojaan ja kulutustaan. Vaikka opus on helppolukuinen niin kyllä minullakin useampi tunti sen parissa meni! Ajatus johtaa toiseen ja niin edelleen. Pohtia saa tämän parissa ihan urakalla eikä se ole minusta ollenkaan huono asia.

On ilo huomata, että kirja muutti suhtautumistani kulutukseen entisestään. Kiinnostuin toden teolla myös jakamistaloudesta sekä entistä enemmän kierrättämisestä. Miksi pitäisi ostaa aina uutta, kun voi ostaa käytettyä tai hankkia palveluksia tarjoamalla vastineeksi omia? Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi, jos tuntuu ettei talous ole ihan vielä kunnossa tai jos haluat oppia raha-asioista jotain uutta. Olisipa hienoa elää vakavaraista elämää ja tietää ettei talous romahdus täysin, vaikka jokin suurempi yllättävä meno tulisi eteen.

Sitä kohti mennään!

*Kirja saatu arvosteltavaksi Atena Kustannukselta. 

2 kommenttia

  1. Outi Karita kirjoitti:

    Vaikuttaa kiinnostavalta! Kiitos vinkistä!
    Kannattaa myös tsekata kurja Erilainen ote omaan talouteen. Se sai mut paljon ajattelemaan ja muuttamaan toimintatapoja 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Hei hyvä vinkki! Painetaan mieleen 🙂 Jos vaikka kirjastossa kävisi joku päivä pyörähtämässä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *