Hae
Palasia Arjestani

Levon tarpeessa

IMG_20150120_222010

Treenisykli lähenee loppuaan ja sen tuntee kyllä kropassakin. Normaalia suurempaa väsymystä havaittavissa! Mä olen onnekseni pysynyt nyt suht pitkään terveenä ja olen päässyt treenaamaankin säännöllisesti. Tuloksena selkeästi parantunut hapenotto, kestävyys ja voimatasotkin ovat hieman nousseet. Samoin kuin puntarin lukemakin 😀 Treenien säännöllisyys tietää nousseita ruokamääriä ja oon tässä kahdeksan viikon aikana kerännyt kaksi lisäkiloa kroppaankin. Toivottavasti ei oo kaikki menneet tuohon vyötärölle…

Tällä viikolla mun treeniviikko alkoi sunnuntaista jolloin kävin tekemässä treeniviikon ekan jumpan. Tein pelkän voimaosion eli 5-3-1 toistoa sumomavea. Painot oli tarkoitus laskea niin, että ne olisivat 75, 85, 95% ykkösmaksimista. Viimeisellä saa toki aina yrittää uutta ykkösmaksimia jos siltä tuntuu tai vaihtoehtoisesti tehdä lasketulla painolla niin monta toistoa kuin jaksaa. Mä tiesin, että on aika päivittää uusi sumomaven ykkönen, joten päätin nostaa painoja niin pitkään kunnes hyydyn. Vanha ykkönen oli 90kg ja uusi vaatimattomat 110kg 😀 Ihan hyvä että testasin! Alla video 105 kilon toistosta. Vähän alkaa siinä jo olkapäät pettää ja kääntyä eteenpäin, mutta ei vielä liian pahasti.

Maanantaina tein pelkkää lihashuoltoa kotona ennen töihin menoa. Ihan fiksua käyttää joskus lepopäivät näinkin…. Lihashuoltoa ei voi koskaan tehdä liikaa! Vielä kun tuon muistais itsekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATiistaina ei olis huvittanut yhtään lähteä treeneihin. Sillon meillä on aina tytön liikkari, joten pääsen treeneihin vasta seitsemän jälkeen ja siihen aikaan olisin mieluiten jo suihkussa ja ruokakipon kanssa istumassa sohvalla. Sain itseni pienen pohdinnan jälkeen liikkeelle ja Sähkötielle. Voimaosuudessa tehtiin floor pressiä samoilla toistoilla ja prosenteilla kuin sumomaveakin. Laitoin vikaan settiin 60kg, joka on muistaakseni mun viime keväinen ykkösmaksimi. Se jäi sit rinnalle. Pienen keräilyn ja kiroilun jälkeen päätin kokeilla uudestaan ja se tuli ihan salamana ylös! Olis tehnyt mieli kokeilla vielä vähän isompaa, mutta aika loppui kesken. Mulla on ongelmana floor presseissä hanurin lattiasta nouseminen varsinkin raskaammissa nostoissa enkä tunnu pääsevän siitä millään eroon. Jos on jotain hyviä keinoja pitämään perse lattiassa niin kertokaa ihmeessä! Wodissa paukutettiin thurstereita (yäk) ja bar over burpees push uppeja. Kettumainen treeni, mut tulipahan tehtyä. Ranteet meni thrustereista aivan hemmetin kipeiksi! Thrusterit on muuten erinomainen liike ihan perus Puntti-Pirkollekin! Käytännössä liike on siis etukyykky + ja siitä ylös tullessa suora ylöstyöntö. Testatkaapa 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parin lepopäivän jälkeen tässä alkaa paikatkin olemaan jo vähän palautuneet ja tänään etukyykkäilemään ja huomenna Mikko Salon seminaariin! Innolla odotan 🙂 Saattaapa eksyä tännekin jonkinlaista raporttia päivästä…

8 kommenttia

 1. Piia kirjoitti:

  Hei! Tosi kivat treenihousut! Mistä oot hankkinut?

  • Jonna kirjoitti:

   Mä tilasin noi suoraan Reebokilta. Kannattaa käydä tsekkaamassa Reebok.fi, siellä on välillä hyviä tarjouksia 😉

 2. Annika kirjoitti:

  Hyvältä näyttää treenit menevän, hienoa työtä! Haluaisin kysyä CF-kengistäsi, toimiiko ne hyvin myös nostoissa? Hankin viime syksyllä nostokengät, mutta selkäni ei tykkää niistä, pakottaa varmasti vanha, vino selkä outoon asentoon.. olen nyt käyttänyt pelkästään inovit, mutta olisi korkea aika ostaa uudet. Ajattelin ostaa vähän tukevimmat, mutta silti kevyet, jotka käyvät kaikkiin cf-liikkeisiin. Voitko suositella nuo nanot, mitkä sinulla on ( ne ovat nanot ,eikö? ) Kiitos etukäteen ja kiitos hyvästä blogista!

  • Jonna kirjoitti:

   Moikka ja kiitos kommentista 🙂

   Nanot on suunniteltu niin, että myös painonnostoliikkeet onnistuu niillä hyvin jos vaan liikkuvuus riittää. Meillä aika monet tekee kaikki treenit nanoilla. Mä olen aika kankea edelleen ja käytän myös nostokenkiä, mutta testasin eilen temmata nanoilla ja suht hyvin onnistu jopa minulta 😀 Inoveilla taas en pystynyt tekemään mitään painonnostoliikkeitä. Kannattaa kokeilla nanoja. Ne on varsin pätevät kengät 🙂

   • Nimetön kirjoitti:

    Nanot tilattu! Kiitti neuvoista! Sain ne oikien hyvään hintaan sportamorista, toivottavasti koko on sopiva, aina vähän hankalaa tilata netistä..nyt odotan innolla että pääsen kokeilemaan!!

    • Jonna kirjoitti:

     Joo netin kautta tilatessa hankaluus on oikean koon löytäminen.. nanot on mitoitukseltaan semisti isommat. Mulla normikengän koko on 39 ja otin saman myös Nanoihin. Hyvät on jalassa!

 3. Outi Karita kirjoitti:

  Mä katoin heti tota ekaa kuvaa, että hyvältä näytät. Pari lisäkiloa ei todellakaan näy, itseasiassa katsoin onko muutosta tullut ihan päinvastoin ennenkuin ees luin tekstiä 😀

  http://outikarita.fitfashion.fi

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, no tänä aamuna ihmettelin peilistä puntarilla käynnin jälkeen et mihin ne kilot on menneet? Tossa vatsan ympärillähän ne varmaan on, en vaan ite tajua sitä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *