Hae
Palasia Arjestani

2 x uutuuskirjan esittely: Safkaa 2 sekä Raakaa ja Makeaa.

Postimies toi minulle joku aika sitten pari uuden uutta kirjaa, joita olin himoinnut jo vähän aikaa kirjahyllyni täytteeksi. Mulla alkaa olla jo melkoinen arsenaali jollain tavalla ravintoon, hyvinvointiin ja ruuanlaittoon sekä leipomiseen liittyviä kirjoja. Kirjat on treenivaatteiden ohella mun suuri addiktio!

kuvia 014

kuvia 011 kuvia 013

Minkälainen on teidän mielestänne hyvä keittokirja? Keittokirjalla tarkoitan nyt tässä opusta kuin opusta, jossa jaetaan ruokaan liittyviä reseptejä, oli ne sitten leivontareseptejä tai muita ruuanlaittoreseptejä. Mun mielestä hyvän keittokirjan tunnistaa siitä, että jo pienellä selauksella innostun ohjeista valtavasti ja pää alkaa vilistä ideoita. Haluaisin kokeilla jokaista kirjan ohjetta! Tällaisen reaktion minussa sai aikaan Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa maanantaista sunnuntaihin-kirja, rakastuin välittömästi! Kirja on mukavan rennolla otteella kirjoitettu ja siitä huomaa miten suurin intohimo ruuanlaitto on sen kirjoittajille. Kirjaa lukiessani tunsin istuvani samassa pöydässä kirjoittaja pariskunnan kanssa rentona lauantai-iltana 🙂 Tässä kirjassa kokataan suurella sydämellä ja hyvällä mielellä!

kuvia 012 kuvia 015

 Kirjan reseptit on hauskasti jaoteltu eri päiville: maanantaina kokataan lohturuokaa, tiistaina arkiruokaan panostetaan aavistuksen enemmän, keskiviikkona herkutellaan klassikoilla, torstaina kokataan vieraille, perjantaina laitetaan ruokaa pidemmän kaavan kautta, lauantaina juhlitaan kaveriporukalla ja sunnuntaina lautaselle nostetaan herkullista ja terveellistä ruokaa ja nautitaan ateriasta kiireettömästi.

kuvia 018 kuvia 016 kuvia 017

 Kirjassa on monia reseptejä, joita tahtoisin kokeilla ja muutamia sellaisiakin joista en kauheasti innostunut. Kaalilaatikkoa en ole koskaan tehnyt, mutta sitä on ehdottomasti kokeiltava, samoin kuin karitsalootaa! Myös tuo eestiläinen sitruunapiirakka sekä tarte tatin houkuttaa suuresti 🙂 Blogissa on siis tulossa kokeilu jos toinenkin tämän kirjan tiimoilta! Jos joku tahtoo tietää mitä tykkäsin kirjasta: en tykännyt, rakastin! Paras kirjaostos vähään aikaan.

kuvia 019

 Toinen hankkimani kirja on Karita Tykän Raakaa ja makeaa. Täytyy sanoa, että tämä kirja oli alkuun suuri pettymys, MUTTA. Mitä useammin tätä kirjaa selaa, sitä enemmän saan hyviä ideoita ja tahdon kokeilla kirjan reseptejä. Tykkäsin kovasti kirjan lopussa olevasta Tietoa raaka-aineista– osiosta. Siinä on kerrottu kirjassa käytettävistä raaka-aineista ja niiden ravintosisällöstä. Gojimarjoja on varmaan pakko taas hommata….

kuvia 021

 Raakaa ja makeaa- kirjassa ohjeet on jaoteltu seuraavasti: pallot ja välipalat, smoothiet ja mousset, kakut ja leivokset, suklaat, karkit ja konvehdit sekä jäätelöt. Paljon on kirjassa hyviä ja kokeilemisen arvoisia ohjeita: cashewkermaa on pakko vihdoin testata, samoin kuin raakasuklaatakin pitkästä aikaa. Jäätelöreseptit oli kaikki todella hyvän oloisia,mutta kakkujen ohjeista en oikein syttynyt jostakin syystä. Miinusta tässä kirjassa oli ehdottomasti se, että joissakin ohjeissa ainesosaluettelo oli pitkä kuin nälkäkuolema. Mun mielenkiinto loppuu saman tien, jos raaka-aineita alkaa olka kymmeniä erilaisia. Joissakin ohjeissa pähkinöitä oli käytetty yhteensä melkein 8dl ja se alkaa mun mielestä jo vähän liikaa yhteen ohjeeseen! Ei kestä ainakaan mun finanssipuoli kustantaa tuollaisia määriä pähkinöitä kovin usein…

kuvia 022 kuvia 020

 

Raakaleivonnasta olen innostunut siinä määrin, että näitäkin reseptejä tullaan blogissa näkemään aivan varmasti, sovellettuna tai soveltamatta 🙂

Oletteko te lukeneet jompaa kumpaa näistä kirjoista? Mitä ajatuksia herätti?

6 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Minullakin loppuu mielenkiinto, jos raaka-aineita on liian paljon. En myöskään halua ostaa yhtä reseptiä varten jotain kallista ja harvinaista raaka-ainetta, jota joutuu metsästämään useasta kaupasta. Minä ostin viime viikolla Makini Howellin Plum vegaanikeittokirjan Makinin ravintola on minun suosikki ja tykästyin myös keittokirjaan kovasti, vaikka en edes ole vegaani. Reseptit on simppeleitä ja raaka-aineet on helppo löytää.

 2. Ansku kirjoitti:

  Minulla on myös tuo Raakaa & Makeaa -kirja. Siinä oli mielestäni paljon inspiroivia kuvia ja hyviä perusohjeita raakaruokien tekemiseen. Kakut-osiossa olisi saanut olla enemmänkin ohjeita, mutta saihan sieltä ideoita soveltamiseen. Kaiken kaikkiaan tykkäsin kirjasta.

  • Jonna kirjoitti:

   Raakasuklaat on pakko testata ensimmäisenä, samoin kuin niitä jätskireseptejä 🙂 Tuosta kirjasta saa tosi paljon hyviä ideoita ja mulla on ainakin ajatus jos toinenkin päässä mitä vois kokeilla!

 3. User kirjoitti:

  Moi
  Minä olen hurahtanut Raakaa ja makeaa kirjan ohjeisiin. On tullut testattua monia ohjeita muutaman kk aikana. Yksi todella suositeltava on suklaamousse (avocadosta), ihan uskomattoman pehmeä ja kermaisen oloinen ilman kermaa. Myös ” kahvipallerot” olivat minun makuuni ja taatelisuklaa, kannattaa kokeilla. Ainessuhteet ei ole minun tekemisissä olleet tarkkoja ja olenkin itse vielä maustellut ja lisäillyt pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä/ marjoja sekaan fiiliksellä. Suosittelen muillekkin!

  • Jonna kirjoitti:

   Siinä kirjassa on ihania ohjeita! Mä en ole vielä mitään testaillut mutta lueskelen kirjaa kyllä usein 🙂 Avocadomoussea mä olen tehnytkin ja se vie hyvin herkkuhimot tiehensä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.