Hae
Palasia Arjestani

Maanantaisin alkaa uusi (ja parempi) elämä.

Meidän viikonloppu oli ihan saatanasta. Suoraan sanottuna aika perseestä. Kukaan ei nukkunut kunnolla ja kaikki oli pahalla päällä. Tyttö kuumeilee edelleen ja yöt on olleet tosi katkonaisia. Nukuttiin muutama tunti yössä ja nekin puolen tunnin jaksoissa. Nyt yksi hyvin nukuttu yö takana ja elämä alkaa palautua raiteilleen. Vasta silloin sen huomaa kuinka tärkeää on saada riittävästi unta, kun sitä ei oikeasti saa. Nukkukaa siis ihmiset kunnon yöunet älkääkä roikkuko netissä yötä myöten. Kunnon yöunia ei korvaa mikään, nih.

IMG_20131114_145021

Näillä lähti aamu joten kuten käyntiin.


PicsArt_1384715270801

Kunto on vähän pehmentynyt sitten kevään, mut edelleen ihan ok 🙂


PicsArt_1384715485404

Latasin treenikassiin uusia välineitä jos näillä sais kädet pysymään kunnossa.

Torstaina treeneissän tehtiin benchmark-treeninä Cindy. Voi perrrrrkele mikä treeni! Olin ihan paskana enkä ees puhelinta pystynyt kädessä pitämään. Jouduin laittamaan puhelimen pöydälle ja hoitamaan puhumisen pää puhelinta vasten 😀

Cindy eli 20 minuutin amrap:

 • pull-ups x 5
 • push-ups x 10
 • airsquat  x 15
 • kierroksia 14 ja kädet auki

Näin ruudulla treeni näyttää helpolta, mut ei se sitä ole. Ekaa kertaa flunssan jälkeen pystyin jatkamaan treeniä koko ajan eteen päin vaikka sykkeet oli katossa. Aletaan olla siis kunnossa! Seiskakierroksen jälkeen jouduin skaalaamaan punnerrukset boxille ja kierroksen yksitoista jälkeen kädet aukes niin pahasti että leuat muuttui rengassouduiksi. Otti päähän aika huolella, koska kerrankin olisin pystynyt vetämään leuat loppuun asti perhosina! Miten te ihmiset saatte kädet pysymään kunnossa? Miten hoidatte kovettumia?

IMG_20131114_145317

Näillä tankkasin ennen treeniä.


PicsArt_1384715438533

Treenin jälkeen maistoin tämmösen. Hyvän makuinen oli!


IMG_20131114_211658

”Treenin” ainoa kuva 😀 Mä olin niiiiin loppu etten muistanut koko kameran olemassa oloa!


PicsArt_1384715180652

Onneksi oli anoppi laittanut mulle safkaa miehen matkaan. En olis jaksanut ruokaa tehdäkään 🙂

Tuo torstain treeni olikin viikon vika treeni. Perjantaina saatiin lapsivapaa ilta, kun anoppi otti tytön hoitoon ja me lähdettiin miehen kanssa katsomaan Jarkko Tammisen Stars Showta. Esitys oli loistava yhdistelmä stand uppia, musiikkia ja tanssia. Meitä oli neljän hengen porukka liikkeellä ja kaikki tykättiin showsta tosi paljon! Jos tulee mahdollisuus lähteä se katsomaan niin suosittelen ehdottomasti 🙂

kuvia 001

Töiden jälkeen hain itselleni salaatin ja nautiskelin sen IHAN YKSIN! Luksusta 🙂


kuvia 003

Kuppi kahvia & perjantaipulla. Kuiva pulla oli, hyi 🙁

 

kuvia 004

Hennesiltä ostin tällaisen mekon ja se pääsi perjantaina testiin 🙂 Minä mekossa! Ootteko ennen moista nähneet 😀

kuvia 005

kuvia 006

kuvia 008

kuvia 009

Tukka näytti pöyheeltä omassa peilissä mut kamera hävitti sen…

IMG_20131115_174917

20131115_184918

Lintsille esitykseen menossa.

20131115_202942

Esityksen jälkeen haettiin väsynyt lapsi kotiin ja lauantaiaamuna olin niin väsynyt etten todellakaan jaksanut lähteä treeneihin vaikka mieli teki. Jos ajatus pelkän tangon maasta nostamisesta tuntuuylivoimaiselta niin ehkä silloin kannattaa jäädä kotiin lepäilemään? Jos jotain olen tässä vuosien aikana oppinut niin se on oman kehon kuuntelu. Senkin virheen olen aikoinani tehnyt, että lähdin treenaamaan aamulla vaikka olin ollut yön töissä ja hyvä kun pystyssä pysyin. Enää en ole niin tyhmä. Muutama ylimääräinen lepopäivä ei tee haittaa, päinvastoin.

PicsArt_1384714996996

Aamusmoothie sai terästystä maca-jauheesta.


IMG_20131116_113541

Lauantaina leikkipuistossa.

PicsArt_1384715088448

kuvia 010

Näillä terveyspommeilla ravitsin itseäni 4h päiväunien jälkeen.


PicsArt_1384715045645

Illalla tehtiin taas kerran tortilloja!


IMG_20131117_090540

Leivoin illalla myös banaanineliöitä, resepti tulossa!

Lauantaina huomasin vähien unien vaikutuksen: ärsytti, masensi ja peilikuvakin näytti karmealta. Olin lihava, laiska ja saamaton. Huono äitikin vielä. Kaikki kaatui niskaan ja itkeä tihrustin pitkin päivää. Söin miten sattuu (vaikka herkkupäivä olikin) ja olo oli entistäkin karmpeampi. Illalla kaaduin yhdeksän aikaan sänkyyn ja nukuin 12h putkella. Sunnuntaina elämä voitti 🙂

IMG_20131117_175807

Sunnuntaina anopille lähdössä. Villatakki: Seppälä & housut: Gina Tricot

Tänään taas normiarkeen kiinni ja treenit odottaa! Tyttökin kävi täällä mun duunipaikalla lääkärillä ja saatiin lääkekuuri. Jospa hänelläkin alkais elämä hymyillä nyt ja olo parantua. On niin kovin raastavaa äidille katsoa kipeää ja itkevää lasta, kun ei pysty muuta kuin antamaan särkylääkettä, pitämään sylissä ja toivomaan parasta.

Näin maanantaina on taas hyvä aloittaa uusi elämä, olla ahkerampi ja parempi ihminen, syödä terveellisemmin ja ottaa paremmin läheiset huomioon. Tehdään tästä viikosta edellistä parempi, eiks jee? 🙂

PicsArt_1384714942791

Alkuun voisin etsiä terveellisempiä reseptejä…


PicsArt_1384714877767

Ja yrittää tuhota tätä mun lukemattomien lehtien pinoa pois 😀 On vähän kertynyt!

Mitäs suunnitelmia teillä on alkavalle viikolle?

14 kommenttia

 1. Merja kirjoitti:

  Voi ei! Toivottavasti alkava viikko sujuu jo mukavammin! 🙂 Vähät unet kyllä vaikuttaa niin paljon omaan oloon ja jaksamiseen. Itsekin olen jo onnellisesti unohtanut huonosti nukutut yöt, kun vanhempi typykin nukkuu yleensä (melko) yhtäjaksoisesti… 😉
  Meillä menee viikko pitkälti tyttöporukalla, kun mies on koulutusreissussa. Onneksi perjantaina odottaa työpaikan pikkujoulut! ;D

  • Jonna kirjoitti:

   Meilläkin tyttö nukkuu normaalisti todella hyvin, mutta nyt on yskän takia heärillyt pitkin yötä 🙁 Viime yö sujui onneksi jo ihan hyvin, taisin kerran herätä ja silloinkin vessaan 🙂

   Hei, meillä on kans duunipaikan pikkujoulut perjantaina! Täytyisi joku hyvä kisa/leikki keksiä sinne. Onko ideoita?

 2. Emmi kirjoitti:

  Moi!

  Kovettumia mä hoidan niin, että leikkaan ne pois (heti kun ne on tullut) kynsileikkurilla ja sitten rasvaa päälle 🙂 muuten ne kovettumat aukeaa ja tangosta tai käsipainoista kiinni ottaminen ei onnistu :/

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon kans kynsileikkurilla niitä poistellut, viilannut ja rasvannut mut ei ne vaan kunnossa tunnu pysyvän 🙁

 3. Adelheid kirjoitti:

  Kyllä kunnon yöunet vaan saa ihmeitä aikaan! Toivotaan parempaa viikkoa teille. =)

  • Jonna kirjoitti:

   Näin on! Selvästi painoi viime viikonlopun huonot unet eilisessä treenissä. Ei ollut mikään maailman paras treeni, mut tulipahan tehtyä 🙂

   Muksaa viikkoa teillekin!

 4. Heidi kirjoitti:

  Heh, sun lukemattomien lehtien pino näyttää samalta kun mulla. 😀 Miten niitä onkin niin vaikea saada luetuksi? Kyllä kirjaan on paljon helpompi tarttua, vaikka lehti sitten taas olisi alta hoidettu pois paljon nopeammin. Tää on mulle mysteeri. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Heh, onneksi on muitakin yhtä saamattomia 🙂 Mäkin otan illalla mieluummin kirjan käteeni kuin lehden. Mysteeri tää on mullekin!

 5. Arttorius kirjoitti:

  Kädet: Ne pysyy ehjänä teippaamalla leukoplastilla ja/tai nahkaisilla kämmensuojilla. Niitä saa ebaysta vitosella ja kestää hyvin.
  Sisäkämmenet taatusti aukeaa pitkässä sarjassa kämmeniin kohdistuvia juttuja ilman suojaamista, mutta niiden suojaaminen on helppoa, jos haluaa. :-]

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy varmaan hommata ne nahkaiset kämmensuojat. Teipit ei tahdo leuoissa pysyä kovin kauan vaikka teippaisin puoli kättä. Viime treenissäkin oli hyvät teipit mut tarpeeksi monta kierrosta kun tekee niin sieltähän ne kädet vaan teipin altakin aukes… Minkä nimiset ne kämmensuojat on? Jos vaikka tilais sellaiset 🙂

   • Arttorius kirjoitti:

    Mä laitoin sulle jokus linkin ebay-juttuun sun fb-sivulle… ootas kun haen. Noniin, nyt odotit 😀 Löysin: http://www.ebay.co.uk/itm/CROSSFIT-GRIPS-LEATHER-PALM-PROTECTORS-HAND-GUARDS-GRIPS-GYM-GLOVE-PULL-UP-LIFT-/300889956572?pt=UK_Strength_Training&var=&hash=item460e7060dc Mulla on nuo tai oon ainakin tuolta tilannut ja on hyvin kestänyt pian vuoden.

    Niitä kovettumia ei pitäisi leikata, altistaa helpommin infektioille jotka sitten voi levitä salilla jos verikäsillä käyttää vehkeitä salilla. Kovettuman tulee mieluummin raspata lämpimässä vedessä liottamisen jälkeen ja sitten kunnon rasvaus tummelilla tms rasvaisella.

    • Jonna kirjoitti:

     😀 Iso kiitos! Olisin mä sen sieltä fabosta saanut, mut kiitos! Mitenkähän noissa menee koot? Onko ihan ”normaalikokoa” vai pitääkö ottaa jotain huomioon. Ei olis kalliit…

     Mä en koskaan enää verisillä käsillä koske tankoihin. Lopetan siihen paikkaan kun kädet aukeaa. Just eilen tehtiin shoulder pressiä treeneissä ja oli tosi inhottavaa huomata kauheat verijäljet tangossa, yök 🙁

 6. Merja kirjoitti:

  Climb on voidetta käyttää ainakin kahvakuulaajat kämmeniin. En oo itse kokeillut, mutta on kuulemma hyvä. Suunniteltu alunperin kiipeilijöille.

  • Jonna kirjoitti:

   Ooh! Saa varmaan jostain urheilukaupasta? Vois hommata testiin sitä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *